Forum Culinar: Risotto, fel de fel de feluri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Risotto, fel de fel de feluri

#21 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 January 2010 - 09:45 AM

Am facut si eu risotto. Sau,cel putin,cred eu ca-i risotto ;) .
Bineinteles ca n-am avut sofran sau alte minunatii pa care le-ai put tu,brocolii nu mananc eu,dovlecei nu mananca sotul,asa ca l-am facut cu pui ,morcovi si ceva mazare.
Dar,am respectat pasii de baza. Si cum am citit eu pe la subiectul de pe culi ,ca imparti vinul frateste,un pahar risotto,unul tu,in timp ce caleam carnea,am degustat vinul :laughing7:
Si cum de obicei nu beau vin,dupa ce am terminat paharul ,am pus ceapa si orezul la calit. Nu stiu daca sclipea cum trebuie,ca oricum sclipea toata bucataria :floare: .
Cam asta a iesit...
Imagine postata
By monarom, shot with Canon PowerShot A530 at 2010-01-07

Mazarea uitasem sa o pun,asa ca am adaugat-o spre sfarsit. Dar nu ne-a pocnit in dinti,deci cred ca a fost ok.

Acum serios,e cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata !Ca-i risotto sau nu....

multumesc Adriana,sigur nu mai fac pilaf clasic in viata mea !
:love7:


#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2010 - 12:20 PM

mona a spus:

[color=#800080] Si cum am citit eu pe la subiectul de pe culi ,ca imparti vinul frateste,un pahar risotto,unul tu,in timp ce caleam carnea,am degustat vinul :laughing7:
Si cum de obicei nu beau vin,dupa ce am terminat paharul ,am pus ceapa si orezul la calit. Nu stiu daca sclipea cum trebuie,ca oricum sclipea toata bucataria :floare:

Asta mi-a placut cel mai mult din toata povestea ;)

mona a spus:

[color=#800080]
multumesc Adriana,sigur nu mai fac pilaf clasic in viata mea !
:love7:

Ma bucur ca ti-a placut.
Bobul atit cit vad din poza mi se pare cam prea copt dar e posibil ca voi sa nu gasiti feluri de orez care se preteaza bine la risotto si nu ramin bine intregi sau poate ca ceea ce pentru noi e al dente pentru voi e crud si il mai coaceti un pic, asta e singurul lucru care mi se pare diferit. In rest lucrul cel mai important e ca a fost pe placul vostru.

Acu nu stiu ce scrie pe pungile de orez care se gasesc in Romania dar aici unele marci scriu si pe punga ca e pentru risotto sau pentru altele, ar trebui cumparat mereu pentru operatia asta cel pentru risotto, teoretic ar trebui sa se mentina bine bobul intreg.

#23 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 January 2010 - 10:00 PM

Adriana,drept sa-ti spun,parca mergea mai "al dente". Eu am tot gustat dar probabil ca e chestie de un minut,doua, de fiert in plus si daca n-ai experienta....
Nu stiu daca e si la noi orez special pt risotto,ca n-am cautat. In orice caz,cum ti-am spus,ne-a placut foarte mult si sigur voi incerca mult mai multe variante.
=))


#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2010 - 11:15 PM

Deci am vazut bine. Data viitoare, daca vrei sa incerci, cind il gusti si ti se pare ca e deja al dente bine te opresti, pentru ca el dupa ce ai stins focul de la caldura care e acolo (depinde mult si de ce oala folosesti) se mai coace un picut. Eu cunoscindu-mi wokul sau oala de cupru special dedicata lui sting focul cind e al dente tare de tot si cind mai am o lingura de lichid, pentru ca apoi adaugind untul si parmigiano pentru "mantecare", termina de se copt de la caldura acumulata in oala si nu se rascoace si e "all'onda" nici prea uscat nici cu lichid prin el.

#25 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 09 January 2010 - 11:32 PM

eu acopar dupa ce opresc focul in momentul '' al dente '' , oala este de inox dublu si se formeaza un vacuum , astfel in momentul servirii este optim orezul.
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#26 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2010 - 05:24 PM

Astazi, risotto ai funghi, risotto cu ciuperci

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 54_6d05272a9e460f0f2c5b0b5b4d108c2b.jpg


#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 January 2010 - 08:20 PM

Preferatul meu:risotto alla marinara, simplu :cu creveti mici , mici si suc de rosii.

Imagine atasata: 59_db82cc44736db490e412e8fbb19a6127.jpg

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2010 - 09:13 PM

Ce inima frumoasa de risotto, putin suc de rosii, nu? Ca e mai mult spre portocalie culoarea decit spre rosu.
Nu stiu de ce, eu obisnuiesc mai mult sa fac pastele cu peste, risotto extrem de rar.

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2010 - 03:51 PM

Ieri am cumparat portocalele Asociatiei de care stringe bani pentru cercetarea tumorilor, si azi am facut o reteta din carticica care era impreuna cu ele.
Risotto arancia e rosmarino = Risotto cu portocale si rozmarin
Am prajit in putin ulei o echalota, am adaugat orezul, am continuat fierberea cu apa fierbinte, am adaugat spre sfirsit sucul de la 2 portocale si coaja rasa de la una, am stins focul cind era gata si am "mantecat" cu parmigiano si cu ulei parfumat cu o ramura de rozmarin.
Imagine postata

#30 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 January 2010 - 04:04 PM

Reteta asta ultima ma tenteaza tare de tot, numai ca eu nu am portocale acum, si tare as fi facut la o dorada. Tre sa imi iau niste portocale. :drool:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#31 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 31 January 2010 - 11:09 PM

fetelor,imi place cum arata ultimele doua foto.colorate 8-)
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2010 - 11:41 PM

Risotto pancetta affumicata e broccoli = Risotto cu kaiser si broccoli
Mai intii am prajit kaiserul bucatele, l-am dat deoparte si in grasimea lasata am calit ceapa si orezul, am adaugat apa si dupa 5 minute kaiserul, dupa alte 10 minute broccolii care erau deja fierti si putina curcuma. "Mantecat" doar cu parmigiano, untul ar fi fost in plus pentru ca era deja destula grasime.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126557886512.jpg

#33 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 February 2010 - 12:39 PM

Am facut si eu azi o mancare cu orez si dovlecei.
(Cu untdelemn + unt, ceapa, vin, supa de legume, parmezan si toate cele)
E demna sa o numesc risotto?
Sau trebuie iar =)) sa o numesc "pilafotto sau "orezotto" ? :tongue3:
.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-168-126623018523.jpg
.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-168-126623019456.jpg
.

Vi prego di essere gentile :lol:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#34 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 15 February 2010 - 12:50 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 February 2010 - 12:39 PM, a spus:

Am facut si eu azi o mancare cu orez si dovlecei.
(Cu untdelemn + unt, ceapa, vin, supa de legume, parmezan si toate cele)
E demna sa o numesc risotto?
Sau trebuie iar =)) sa o numesc "pilafotto sau "orezotto" ? :tongue3:

Vi prego di essere gentile =))

m-ai dezamagit, ma asteptam sa iesi din tipare si sa fie in forma de triunghi ori trapez :lol: in rest ok :)
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2010 - 01:12 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 February 2010 - 12:39 PM, a spus:

E demna sa o numesc risotto?
Vi prego di essere gentile :tongue3:

Pai decide ce vrei, ori tre sa zic daca e demna ori tre sa fiu gentile si sa zic neadevar in caz ca nu e demna? :lol:

#36 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 February 2010 - 03:16 PM

Vezi postareaEataly, la 30 January 2010 - 08:20 PM, a spus:

Preferatul meu:risotto alla marinara, simplu :cu creveti mici , mici si suc de rosii.



O reteta de risotto marinara, se poate, te rog frumos?
:pupic:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#37 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 February 2010 - 03:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 February 2010 - 01:12 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 February 2010 - 12:39 PM, a spus:

E demna sa o numesc risotto?
Vi prego di essere gentile :pupic:

Pai decide ce vrei, ori tre sa zic daca e demna ori tre sa fiu gentile si sa zic neadevar in caz ca nu e demna? :drool:



capsico ... :P
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 February 2010 - 07:30 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 February 2010 - 03:18 PM, a spus:

capsico ... :lol:

Capisco :notworthy:
Nu plinje, in poza arata a fi facut bine, sper doar ca bobul de orez sa fi fost al dente :pupic:

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2010 - 01:20 AM

Risotto Castelmagno, noci e miele=Risotto cu brinza Castelmagno, nuci si miere
E o reteta traditionala piemonteza, eu am pastrat ingredientele dar reteta am facut-o in stilul meu.
Am prajit nucile bucatele si le-am scos din wok. Am prajit orezul si l-am scos din wok. Am adaugat putin ulei in care am prajit o ceapa mica
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126670792667.jpg
Am adaugat orezul, am amestecat si am deglasat cu un pahar de vin alb sec piemontez
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126670796523.jpg
Am adaugat apoi pe rind apa fierbinte pina cind orezul era fiert al dente. Am stins focul si am adaugat brinza castelmagno si untul bucati
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126670800953.jpg
Dupa ce am pus orezul in farfurie am asezat deasupra bucatile de nuca prajite si am trasat si fire de miere de salcim
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126670804398.jpg
E excelent :floare:

#40 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 21 February 2010 - 03:42 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 February 2010 - 01:20 AM, a spus:

Risotto Castelmagno, noci e miele=Risotto cu brinza Castelmagno, nuci si miere
E o reteta traditionala piemonteza, eu am pastrat ingredientele dar reteta am facut-o in stilul meu.
Am prajit nucile bucatele si le-am scos din wok. Am prajit orezul si l-am scos din wok. Am adaugat putin ulei in care am prajit o ceapa mica

Nucile prajite cu ulei sau far'de ?
Ibidem, pentru orez?
Am facut odata incercarea de a praji bobul de orez, uscat. Fara ulei. Apoi am calit ceapa in unt + leguma (nu mai stiu care a fost atunci) si am continuat cu tehnologia risotto. Mi-a placut rezultatul. Bobul de orez a crescut dar nu s-a "popcornizat" :P , nu a "inflorit" si paraca si-a facut o coaja subtire. Trebuie sa mai repet.

Ieri le-am facut parintilor mei - la ei acasa - primul lor risotto cu dovelecei.
(Acasa facuse Dumneaei mancare asa ca m-am dus sa gatesc in deplasare, "sa nu-mi stric mana" =)) )
L-au adorat. :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi