Adriana, la 15 March 2012 - 12:01 AM, a spus:
Ioana eu stiu ca e amaryllis asta.
Mie mi-e teama ca s-au uscat ai mei ca nu prea dau nici un semn de viata.
Narcize
narcisi.jpg
Da,da ai dreptate, eu obisnuita ca in tara sa-i zic crin.Pe vremuri nu se stia de denumirea asta, asa cum trandafirul japonez era denumirea pt mai multe soiuri
Sa sti ca si asta al meu vegeta de jumatate de an cred.a fost inflorit in iarna spre primavara apoi s-a uscat.parea ca moare,avea niste uscaturi pe locul unde fusese tija.eram la un pas sa-l arunc.il tineam intr-o camera la geam,dar camera aia nefiind locuita nu o incalzeam.ei in 2 saptamani cat am avut musafiri amaryllis-ul meu a crescut precum fat frumos
Frumoase narcisele, abia astept sa dea si ale mele.
Ellani, la 15 March 2012 - 12:23 PM, a spus:
Vin si eu c-o intrebare pentru posesoarele sau 'stiutoarele' de 'Hibiscus'.Am citit ca nu e o planta pretentioasa(fapt care m-a bucurat nespus de mult)nici la temperaturi nici la lumina,etc si ca le place stropite pe frunze.Booooon,am executat cerinta,doar ca dupa aia,mugurii care stateau sa faca flori s-au ofilit la capete si au cazut inainte sa se desfaca,in afara de vreo 2,care au dat flori,dar totusi mult mai mici decat cele pe care le avea cu o saptamana in urma,cand a fost adusa de la florarie.I-am zis sotului ca cei de la florarie le-o fi pus cine stie ce solutii secrete,de erau atat de mari si cu atat de multi boboci,la care el a zis ca nu crede,ca-s eu prea sceptica.
Acuma nu stiu ce sa-i fac si cum s-o ingrijesc sa-i fie bine,caci in afara de plantele verzi,care le merge bine,celor cu flori,alaturi de orhidei,se pare ca nu le place la noi

Foxyy, la 15 March 2012 - 12:27 PM, a spus:
Ellani, la 15 March 2012 - 12:23 PM, a spus:
Vin si eu c-o intrebare pentru posesoarele sau 'stiutoarele' de 'Hibiscus'.Am citit ca nu e o planta pretentioasa(fapt care m-a bucurat nespus de mult)nici la temperaturi nici la lumina,etc si ca le place stropite pe frunze.Booooon,am executat cerinta,doar ca dupa aia,mugurii care stateau sa faca flori s-au ofilit la capete si au cazut inainte sa se desfaca,in afara de vreo 2,care au dat flori,dar totusi mult mai mici decat cele pe care le avea cu o saptamana in urma,cand a fost adusa de la florarie.I-am zis sotului ca cei de la florarie le-o fi pus cine stie ce solutii secrete,de erau atat de mari si cu atat de multi boboci,la care el a zis ca nu crede,ca-s eu prea sceptica.
Acuma nu stiu ce sa-i fac si cum s-o ingrijesc sa-i fie bine,caci in afara de plantele verzi,care le merge bine,celor cu flori,alaturi de orhidei,se pare ca nu le place la noi

Hibiscus nu-i o planta pretentioasa, dar are nevoie de niste chestii esentiale: apa si loc fix. Iar in acel loc, sa nu fie curent.
In general, majoritatea plantelor luate din comert dau intai inapoi, iar mai incolo isi revin. Cumva, e normal sa pice bobocii, dar daca nici mai tarziu (peste vreo luna-doua) nu da semne de acomodare, e posibil sa fie alte probleme.
Unele plante nu rezistau la noi, iar tata sustinea ca e din pricina materialelor folosite la constructia blocului, prea mult beton strica.
Asa cum spune si Foxy, la inceput cand le iei s-ar putea sa te dezamageasca.Asa am patit eu cu primul meu Hibiscus, era plin de boboci,dupa cateva zile ai picat toti.In primul rand ca saracul cand l-am cumparat eu fiind incantata de boboci ca e plin , n-am analizat mai atent sa vad ca majoritatea (probabil de la transport) erau cam subrezi.
Cat de chestia cu locul fix....hmm, cel in cauza a fost plimbat dupa mine in 6 locuri diferite si arata foarte bine, a stat inclusiv pe terasa vara, iarna in casa.
La ambii le merge foarte bine.normal acum cat i-am tinut in camera neincalzita au stagnat,cum le-am dat caldura au inceput sa le dea frunze noi