Forum Culinar: sfecla - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

sfecla tulpina si frunzele

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 July 2011 - 05:56 PM

Pot folosi la ceva tulpinile de la sfecla? Dar frunzele?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 July 2011 - 10:23 PM

Vezi postareaaura, la 29 July 2011 - 05:56 PM, a spus:

Pot folosi la ceva tulpinile de la sfecla? Dar frunzele?

Bunica facea sarmale din frunze de sfecla.Cele mai bune sarmale! :D
Fara carne.Umplutura era facuta din orez,ceapa,mult morcov si crupe(porumb macinat grob).
Calea legumele tocate în ceva ulei,apoi adauga crupele si orezul si calea mai departe cîteva minute.
Condimenta cu sare si piper,si adauga patrunjel sau marar tocat/sau de amîndoua.
Cu umplutura asta umplea frunzele de sfecla/asa cum facea si sarmalele.
Le serveam cu mamaliguta si mujdei de usturoi.Nici nu pot sa-ti spun ce delicatesa era asta pentru mine! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 July 2011 - 10:42 PM

si eu care eram pe cale sa le arunc.
maine le fac sarmale.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 July 2011 - 12:47 AM

reţete încercate de moi-même, poate te inspiră

le opăresc, pe frunze, în apă cu sare, după care le arunc în tigaie cu ulei de măsline şi usturoi şi le las cîteva minute la împrietenit

prăjesc bacon tăiat fâsii sau cuburi, în untura lăsată, prăjesc a ceapă mică, nişte usturoi, iuţică după gust, adaug frunzele tăiate şi le las sub capac până se înmoaie. dacă tulpinile sunt fragede, le bag şi pe ele, dacă-s lemnoase, le arunc. reţeta asta merge cam la toate frunzele, nu numa la sfeclă (kale, collards, mustard, bok choi, păpădie, rapini, ce-ţi sare-n sacoşă)

sau le bag în storcător cînd fac suc, de obicei bag şi rădăcina, nu numai frunzele; sunt foarte bune combinate cu măr, morcovi sau grepfruit

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 July 2011 - 02:53 AM

suna bine reteta ta dexter! musai sa le fac si asa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 August 2011 - 11:47 AM

Vezi postareaMaya, la 29 July 2011 - 10:23 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 29 July 2011 - 05:56 PM, a spus:

Pot folosi la ceva tulpinile de la sfecla? Dar frunzele?

Bunica facea sarmale din frunze de sfecla.Cele mai bune sarmale! :)
Fara carne.Umplutura era facuta din orez,ceapa,mult morcov si crupe(porumb macinat grob).
Calea legumele tocate în ceva ulei,apoi adauga crupele si orezul si calea mai departe cîteva minute.
Condimenta cu sare si piper,si adauga patrunjel sau marar tocat/sau de amîndoua.
Cu umplutura asta umplea frunzele de sfecla/asa cum facea si sarmalele.
Le serveam cu mamaliguta si mujdei de usturoi.Nici nu pot sa-ti spun ce delicatesa era asta pentru mine! :)

Chiar pe 8 iulie am halit astfel de bunataturi, da' matusa-mea le-a facut fara crupe. Orez, ceapa, morcov si verdeata. 3 persoane am dat gata aproape un ceaun. :) Intr-un final ne-am trezit ca tre' sa-l lasam si nepotelului, care normal ca a inghitit 4 pe nerasuflate! :) Bune-rau sarmalele astea!

#7 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 August 2011 - 12:23 PM

bune, asa e.
Am facut pana la urma sarmalele, dar pacat ca au fost prea putine.
Merci pentru idee, maya!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi