Pot folosi la ceva tulpinile de la sfecla? Dar frunzele?
Pagina 1 din 1
sfecla tulpina si frunzele
#1
Postat 29 July 2011 - 05:56 PM
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#2
Postat 29 July 2011 - 10:23 PM
aura, la 29 July 2011 - 05:56 PM, a spus:
Pot folosi la ceva tulpinile de la sfecla? Dar frunzele?
Bunica facea sarmale din frunze de sfecla.Cele mai bune sarmale!
Fara carne.Umplutura era facuta din orez,ceapa,mult morcov si crupe(porumb macinat grob).
Calea legumele tocate în ceva ulei,apoi adauga crupele si orezul si calea mai departe cîteva minute.
Condimenta cu sare si piper,si adauga patrunjel sau marar tocat/sau de amîndoua.
Cu umplutura asta umplea frunzele de sfecla/asa cum facea si sarmalele.
Le serveam cu mamaliguta si mujdei de usturoi.Nici nu pot sa-ti spun ce delicatesa era asta pentru mine!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 29 July 2011 - 10:42 PM
si eu care eram pe cale sa le arunc.
maine le fac sarmale.
maine le fac sarmale.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#4
Postat 30 July 2011 - 12:47 AM
reţete încercate de moi-même, poate te inspiră
le opăresc, pe frunze, în apă cu sare, după care le arunc în tigaie cu ulei de măsline şi usturoi şi le las cîteva minute la împrietenit
prăjesc bacon tăiat fâsii sau cuburi, în untura lăsată, prăjesc a ceapă mică, nişte usturoi, iuţică după gust, adaug frunzele tăiate şi le las sub capac până se înmoaie. dacă tulpinile sunt fragede, le bag şi pe ele, dacă-s lemnoase, le arunc. reţeta asta merge cam la toate frunzele, nu numa la sfeclă (kale, collards, mustard, bok choi, păpădie, rapini, ce-ţi sare-n sacoşă)
sau le bag în storcător cînd fac suc, de obicei bag şi rădăcina, nu numai frunzele; sunt foarte bune combinate cu măr, morcovi sau grepfruit
le opăresc, pe frunze, în apă cu sare, după care le arunc în tigaie cu ulei de măsline şi usturoi şi le las cîteva minute la împrietenit
prăjesc bacon tăiat fâsii sau cuburi, în untura lăsată, prăjesc a ceapă mică, nişte usturoi, iuţică după gust, adaug frunzele tăiate şi le las sub capac până se înmoaie. dacă tulpinile sunt fragede, le bag şi pe ele, dacă-s lemnoase, le arunc. reţeta asta merge cam la toate frunzele, nu numa la sfeclă (kale, collards, mustard, bok choi, păpădie, rapini, ce-ţi sare-n sacoşă)
sau le bag în storcător cînd fac suc, de obicei bag şi rădăcina, nu numai frunzele; sunt foarte bune combinate cu măr, morcovi sau grepfruit
#5
Postat 30 July 2011 - 02:53 AM
suna bine reteta ta dexter! musai sa le fac si asa.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#6
Postat 01 August 2011 - 11:47 AM
Maya, la 29 July 2011 - 10:23 PM, a spus:
aura, la 29 July 2011 - 05:56 PM, a spus:
Pot folosi la ceva tulpinile de la sfecla? Dar frunzele?
Bunica facea sarmale din frunze de sfecla.Cele mai bune sarmale!
Fara carne.Umplutura era facuta din orez,ceapa,mult morcov si crupe(porumb macinat grob).
Calea legumele tocate în ceva ulei,apoi adauga crupele si orezul si calea mai departe cîteva minute.
Condimenta cu sare si piper,si adauga patrunjel sau marar tocat/sau de amîndoua.
Cu umplutura asta umplea frunzele de sfecla/asa cum facea si sarmalele.
Le serveam cu mamaliguta si mujdei de usturoi.Nici nu pot sa-ti spun ce delicatesa era asta pentru mine!
Chiar pe 8 iulie am halit astfel de bunataturi, da' matusa-mea le-a facut fara crupe. Orez, ceapa, morcov si verdeata. 3 persoane am dat gata aproape un ceaun. Intr-un final ne-am trezit ca tre' sa-l lasam si nepotelului, care normal ca a inghitit 4 pe nerasuflate! Bune-rau sarmalele astea!
#7
Postat 01 August 2011 - 12:23 PM
bune, asa e.
Am facut pana la urma sarmalele, dar pacat ca au fost prea putine.
Merci pentru idee, maya!
Am facut pana la urma sarmalele, dar pacat ca au fost prea putine.
Merci pentru idee, maya!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1