Ciorba cu moare (zeama de varza, murata) cum se face?
#1
Postat 01 August 2011 - 02:08 PM
Ma mai gandesc daca iau carne de vita sau de piu-piu.... Plec mai acusica la cumparaturi.
Multam anticipat de raspunsuri!
#2
Postat 01 August 2011 - 02:10 PM
noua ne-a placut, nu vad de ce ar fi diferit de bors. borsul tot asa il puneam.
#3
Postat 01 August 2011 - 02:14 PM
#4
Postat 01 August 2011 - 03:02 PM
#5
Postat 01 August 2011 - 03:16 PM
#6
Postat 01 August 2011 - 04:26 PM
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.
Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 01 August 2011 - 05:11 PM
W Mamadeus Paparotti, la 01 August 2011 - 04:26 PM, a spus:
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.
Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.
Maestre, asa o sa fac! Fierb moarea separat si-o pun la final sa dea inca un clocotel, de vero 5 minute trecute fix!
Am luat niste carne de vita, numa' buna de-un borsuc. Perisoare mai haleste jupanu' meu la un restaurant romanesc de prin oras, asa ca am zis ca-i fac altceva. Initial la perisoare mi-a fost gandu', da' m-am razgandit pe traseu.
Revin maine cu impresii! Sa vedem ce comenteaza jupanu' diseara....
#8
Postat 01 August 2011 - 07:25 PM
Foxyy, la 01 August 2011 - 05:11 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 01 August 2011 - 04:26 PM, a spus:
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.
Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.
Maestre, asa o sa fac! Fierb moarea separat si-o pun la final sa dea inca un clocotel, de vero 5 minute trecute fix!
Am luat niste carne de vita, numa' buna de-un borsuc. Perisoare mai haleste jupanu' meu la un restaurant romanesc de prin oras, asa ca am zis ca-i fac altceva. Initial la perisoare mi-a fost gandu', da' m-am razgandit pe traseu.
Revin maine cu impresii! Sa vedem ce comenteaza jupanu' diseara....
O sa fie ocupat sa manance si nu va comenta!!
#9
Postat 02 August 2011 - 11:38 AM
zerda, la 01 August 2011 - 07:25 PM, a spus:
Foxyy, la 01 August 2011 - 05:11 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 01 August 2011 - 04:26 PM, a spus:
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.
Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.
Maestre, asa o sa fac! Fierb moarea separat si-o pun la final sa dea inca un clocotel, de vero 5 minute trecute fix!
Am luat niste carne de vita, numa' buna de-un borsuc. Perisoare mai haleste jupanu' meu la un restaurant romanesc de prin oras, asa ca am zis ca-i fac altceva. Initial la perisoare mi-a fost gandu', da' m-am razgandit pe traseu.
Revin maine cu impresii! Sa vedem ce comenteaza jupanu' diseara....
O sa fie ocupat sa manance si nu va comenta!!
Ooooo, da' el tot comenteaza.... L-am intrebat daca vrea, a zis ca-i cam satul (ii dadusem altele inainte, ca nu era gata ciorba) si ca o sa guste de la mine din farfurie. Mi-am pus in strachina, am venit la masa, am luat 2 linguri si l-am intrebat daca vrea sa guste. Da sa vad si eu ce-ai facut, mi-a zis. I-am intins farfuria, lingura si-am asteptat. Mi-a zis la un moment dat: mmm, e foarte buna! apoi s-a lasat linistea. Cand ma uit eu pe masa.... strachina mea era goala!!!! Si el cica nu vrea sa manance, doar sa guste.....
#10
Postat 02 August 2011 - 12:41 PM
Foxyy, la 02 August 2011 - 11:38 AM, a spus:
Un epilog ... epic
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#11
Postat 04 August 2011 - 11:31 AM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#12
Postat 04 August 2011 - 11:35 AM
#13
Postat 04 August 2011 - 02:02 PM
Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#14
Postat 04 August 2011 - 02:10 PM
W Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 02:02 PM, a spus:
Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.
Maestre, brava! Suna taaaaare bine ce-ai pregatit matale acolo, mai ca-mi facusi pofta!
Intrebare din categoria "ce stie taranu' ce-i sofranu'": ce-i kimchi?
#15
Postat 04 August 2011 - 03:05 PM
Foxyy, la 04 August 2011 - 02:10 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 02:02 PM, a spus:
Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.
Maestre, brava! Suna taaaaare bine ce-ai pregatit matale acolo, mai ca-mi facusi pofta!
Intrebare din categoria "ce stie taranu' ce-i sofranu'": ce-i kimchi?
Warning !!!
It's something highly addictive !
For me, now, it's a religion
side dish / muratura koreana. Pe locul cinci intre cele mai sanatoase mancaruri.
Andrew Zimmern in calatoriile lui prin Seoul in cautarea mancarurilor bizare o descrie succint drept "a kind of spicy Sauerkraut", insa descrierea e foarte lacunara si nu surprinde complexitatea gusturilor.
Maine pun de-a treia portie.
Ca aici:
http://artaculinara....dpost__p__98124
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#16
Postat 04 August 2011 - 03:10 PM
W Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 03:05 PM, a spus:
Foxyy, la 04 August 2011 - 02:10 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 02:02 PM, a spus:
Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.
Maestre, brava! Suna taaaaare bine ce-ai pregatit matale acolo, mai ca-mi facusi pofta!
Intrebare din categoria "ce stie taranu' ce-i sofranu'": ce-i kimchi?
Warning !!!
It's something highly addictive !
For me, now, it's a religion
side dish / muratura koreana. Pe locul cinci intre cele mai sanatoase mancaruri.
Andrew Zimmern in calatoriile lui prin Seoul in cautarea mancarurilor bizare o descrie succint drept "a kind of spicy Sauerkraut", insa descrierea e foarte lacunara si nu surprinde complexitatea gusturilor.
Maine pun de-a treia portie.
Ca aici:
http://artaculinara....dpost__p__98124
Ahaaaaaa....... No, cand m-oi intoarce in tara, o sa-ncep sa caut si io ingrediente si sa trec la treaba, ca prea le zici cu foc..... Tre' sa fie ceva de capu' lu' kimchi!