Forum Culinar: Ciorba cu moare (zeama de varza, murata) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciorba cu moare (zeama de varza, murata) cum se face?

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

  Postat 01 August 2011 - 02:08 PM

Jupanu' ma roaga sa-i fac un bors, da' n-am bors, numa' o sticla de moare. Cum se face o astfel de tarasenie? Pun zeama de varza la fiert de la inceput, ori la final? In ce cantitati? N-am facut niciodata, pana acum am folosit intotdeauna bors.
Ma mai gandesc daca iau carne de vita sau de piu-piu.... Plec mai acusica la cumparaturi.
Multam anticipat de raspunsuri! :notworthy:

#2 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 August 2011 - 02:10 PM

eu am pus la sfarsit, minestrone am facut :notworthy:...a iesit dementa totala...am mai lasat sa fiarba vreo 15 min dupa ce am pus-o.

noua ne-a placut, nu vad de ce ar fi diferit de bors. borsul tot asa il puneam.

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 August 2011 - 02:14 PM

Vezi postareaAngel, la 01 August 2011 - 02:10 PM, a spus:

eu am pus la sfarsit, minestrone am facut :thumleft:...a iesit dementa totala...am mai lasat sa fiarba vreo 15 min dupa ce am pus-o.

noua ne-a placut, nu vad de ce ar fi diferit de bors. borsul tot asa il puneam.

No, asa o sa fac si io, multam de raspuns! :notworthy:

#4 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 August 2011 - 03:02 PM

Vezi postareaFoxyy, la 01 August 2011 - 02:14 PM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 01 August 2011 - 02:10 PM, a spus:

eu am pus la sfarsit, minestrone am facut :)...a iesit dementa totala...am mai lasat sa fiarba vreo 15 min dupa ce am pus-o.

noua ne-a placut, nu vad de ce ar fi diferit de bors. borsul tot asa il puneam.

No, asa o sa fac si io, multam de raspuns! :)



eu n-am pus sare pana la sfarsit, a fost suficient de sarata asa...ai grija sa nu adaugi , s-ar putea sa fie sarata zeama de varza

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 August 2011 - 03:16 PM

Vezi postareaAngel, la 01 August 2011 - 03:02 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 01 August 2011 - 02:14 PM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 01 August 2011 - 02:10 PM, a spus:

eu am pus la sfarsit, minestrone am facut :D...a iesit dementa totala...am mai lasat sa fiarba vreo 15 min dupa ce am pus-o.

noua ne-a placut, nu vad de ce ar fi diferit de bors. borsul tot asa il puneam.

No, asa o sa fac si io, multam de raspuns! :)

eu n-am pus sare pana la sfarsit, a fost suficient de sarata asa...ai grija sa nu adaugi , s-ar putea sa fie sarata zeama de varza

O sa verifc, multam de atentie! :)

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 August 2011 - 04:26 PM

Borsul, moarea de varza, de castraveti(gogonele) murati se pun doar la sfarsit
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.

Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 August 2011 - 05:11 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 August 2011 - 04:26 PM, a spus:

Borsul, moarea de varza, de castraveti(gogonele) murati se pun doar la sfarsit
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.

Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.

Maestre, asa o sa fac! Fierb moarea separat si-o pun la final sa dea inca un clocotel, de vero 5 minute trecute fix! :)
Am luat niste carne de vita, numa' buna de-un borsuc. Perisoare mai haleste jupanu' meu la un restaurant romanesc de prin oras, asa ca am zis ca-i fac altceva. Initial la perisoare mi-a fost gandu', da' m-am razgandit pe traseu.
Revin maine cu impresii! :) Sa vedem ce comenteaza jupanu' diseara....

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 August 2011 - 07:25 PM

Vezi postareaFoxyy, la 01 August 2011 - 05:11 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 August 2011 - 04:26 PM, a spus:

Borsul, moarea de varza, de castraveti(gogonele) murati se pun doar la sfarsit
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.

Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.

Maestre, asa o sa fac! Fierb moarea separat si-o pun la final sa dea inca un clocotel, de vero 5 minute trecute fix! :)
Am luat niste carne de vita, numa' buna de-un borsuc. Perisoare mai haleste jupanu' meu la un restaurant romanesc de prin oras, asa ca am zis ca-i fac altceva. Initial la perisoare mi-a fost gandu', da' m-am razgandit pe traseu.
Revin maine cu impresii! :D Sa vedem ce comenteaza jupanu' diseara....


O sa fie ocupat sa manance si nu va comenta!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 August 2011 - 11:38 AM

Vezi postareazerda, la 01 August 2011 - 07:25 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 01 August 2011 - 05:11 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 August 2011 - 04:26 PM, a spus:

Borsul, moarea de varza, de castraveti(gogonele) murati se pun doar la sfarsit
Si nu e rau de loc daca sa lasa sa dea doua trei clocote in oala separata, pentru a opri orice proces de fermentare.
Se impreuneaza cu ciorba si se mai lasa sa fiarba impreuna cinci minuturi.
Daca se pune de la inceput, carnea si chiar si legumele raman cam tari.
Se asezoneaza cu sare doar la sfarsit.
Daca mai e cazul.
Proportia, cam patru parti de ciorba si una de moare.
Ciorba de perisoare cu moare de varza e un clasic al lunilor de iarna.

Maestre, asa o sa fac! Fierb moarea separat si-o pun la final sa dea inca un clocotel, de vero 5 minute trecute fix! :toothy9;
Am luat niste carne de vita, numa' buna de-un borsuc. Perisoare mai haleste jupanu' meu la un restaurant romanesc de prin oras, asa ca am zis ca-i fac altceva. Initial la perisoare mi-a fost gandu', da' m-am razgandit pe traseu.
Revin maine cu impresii! :appl: Sa vedem ce comenteaza jupanu' diseara....

O sa fie ocupat sa manance si nu va comenta!! :appl:

Ooooo, da' el tot comenteaza.... =)) L-am intrebat daca vrea, a zis ca-i cam satul (ii dadusem altele inainte, ca nu era gata ciorba) si ca o sa guste de la mine din farfurie. Mi-am pus in strachina, am venit la masa, am luat 2 linguri si l-am intrebat daca vrea sa guste. Da sa vad si eu ce-ai facut, mi-a zis. I-am intins farfuria, lingura si-am asteptat. Mi-a zis la un moment dat: mmm, e foarte buna! apoi s-a lasat linistea. Cand ma uit eu pe masa.... strachina mea era goala!!!! :appl: =)) Si el cica nu vrea sa manance, doar sa guste..... :lol:

#10 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 August 2011 - 12:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 02 August 2011 - 11:38 AM, a spus:

Mi-a zis la un moment dat: mmm, e foarte buna! apoi s-a lasat linistea. Cand ma uit eu pe masa.... strachina mea era goala!!!! :tongue3: :hungry: Si el cica nu vrea sa manance, doar sa guste..... :toothy9;

Un epilog ... epic :thumleft:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#11 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 04 August 2011 - 11:31 AM

Foxulino, incearca si combinatia cu afumaturi, cartofi si zama de varza (gogonele, castraveciori).E bestiala, dupa parerea mea!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 August 2011 - 11:35 AM

Vezi postareazoazorel, la 04 August 2011 - 11:31 AM, a spus:

Foxulino, incearca si combinatia cu afumaturi, cartofi si zama de varza (gogonele, castraveciori).E bestiala, dupa parerea mea!Imagine postata

Sunt sigura! Dar mai la iarna, ca acu' cica incercam sa halim mai fara afumaturi! :D

#13 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

  Postat 04 August 2011 - 02:02 PM

Moarea nu moare! :D

Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea :D cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 August 2011 - 02:10 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 02:02 PM, a spus:

Moarea nu moare! :D

Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea :D cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.

Maestre, brava! :D Suna taaaaare bine ce-ai pregatit matale acolo, mai ca-mi facusi pofta! :D
Intrebare din categoria "ce stie taranu' ce-i sofranu'": ce-i kimchi? :D

#15 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 August 2011 - 03:05 PM

Vezi postareaFoxyy, la 04 August 2011 - 02:10 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 02:02 PM, a spus:

Moarea nu moare! :D

Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea :D cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.

Maestre, brava! :D Suna taaaaare bine ce-ai pregatit matale acolo, mai ca-mi facusi pofta! :D
Intrebare din categoria "ce stie taranu' ce-i sofranu'": ce-i kimchi? :D

Warning !!!
It's something highly addictive !
For me, now, it's a religion :D

side dish / muratura koreana. Pe locul cinci intre cele mai sanatoase mancaruri.
Andrew Zimmern in calatoriile lui prin Seoul in cautarea mancarurilor bizare o descrie succint drept "a kind of spicy Sauerkraut", insa descrierea e foarte lacunara si nu surprinde complexitatea gusturilor.

Maine pun de-a treia portie.
Ca aici:

http://artaculinara....dpost__p__98124
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 August 2011 - 03:10 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 03:05 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 04 August 2011 - 02:10 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 August 2011 - 02:02 PM, a spus:

Moarea nu moare! :)

Ieri am fost in criza de timp, urmau sa vina musafiri si Conexiunea :P cu aspiratorul in mana, mi-a ordonat sa-i dau lui Giuniorotti o fiertura ceva.
Am pus apa in fierbator, m-am uitat in frigider si mi-au cazut privirile pe o jumatate de piept de pui rotisat si un borcan de kimchi.
Am desfacut carnea fasiute, am prajit-o la foc napraznic in wok cu o bucatica de ghimbir tocat marunt, am turnat apa clocotita, taitei de orez, am stins focul si am pus un castron de kimchi cu moare (On Topic nespa?) cu tot.
7 minute? 8 minute? Nu m-am uitat la ceas.
A mancat koreanu' tatii, sa roada si farfuria nu alta.

Maestre, brava! :(( Suna taaaaare bine ce-ai pregatit matale acolo, mai ca-mi facusi pofta! :P
Intrebare din categoria "ce stie taranu' ce-i sofranu'": ce-i kimchi? :((

Warning !!!
It's something highly addictive !
For me, now, it's a religion :((
side dish / muratura koreana. Pe locul cinci intre cele mai sanatoase mancaruri.
Andrew Zimmern in calatoriile lui prin Seoul in cautarea mancarurilor bizare o descrie succint drept "a kind of spicy Sauerkraut", insa descrierea e foarte lacunara si nu surprinde complexitatea gusturilor.
Maine pun de-a treia portie.
Ca aici:
http://artaculinara....dpost__p__98124

Ahaaaaaa....... No, cand m-oi intoarce in tara, o sa-ncep sa caut si io ingrediente si sa trec la treaba, ca prea le zici cu foc..... Tre' sa fie ceva de capu' lu' kimchi! :((

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi