FaAvem nevoie de:
3-6 dovlecei mari (eu am avut 4)
1 ou
o felie groasa de paine
2 catei de usturoi (sau mai multi daca vreti)
feta
mult marar
ceva branza care se topeste(eu am avut chedar).
Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea mare. Se scurg bine de zeama si se amesteca cu ou, marar, usturoi pisat si painea inmuiata in apa si bine stoarsa.
Se adauga si feta faramitzata si se amesteca din nou.
Se aseaza intr-o forma, se pune chedar/cascaval/gouda/mozarella si se da la cuptor, la 400 F (200 C) timp de 40-45 min.
Pagina 1 din 1
Dovlecei cu branza la cuptor
#1
Postat 01 August 2011 - 09:14 PM
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#2
Postat 02 August 2011 - 09:55 AM
Suna foarte bine dar produsul final iese putin apos? Parca asa se vede in poza. Sau e ceva ulei acolo?
Oricum e varianta mai sanatoasa de halit dovlecei decat pane. Sclifositilor mei doar asa le pot da dovlecelul.
Merci, o sa incerc cat de curand.
Oricum e varianta mai sanatoasa de halit dovlecei decat pane. Sclifositilor mei doar asa le pot da dovlecelul.
Merci, o sa incerc cat de curand.
Mami de
si
si
#3
Postat 02 August 2011 - 12:48 PM
Poate daca scurgeam mai bine dovleceii nu mai iesea zeama
Sau daca ii asezam intr-o forma mai mare, ca sa fie stratul mai subtire, ieseau mai uscati.
Dar noua ne-a placut asa.
Nu am pus ulei, deloc.
Sau daca ii asezam intr-o forma mai mare, ca sa fie stratul mai subtire, ieseau mai uscati.
Dar noua ne-a placut asa.
Nu am pus ulei, deloc.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1