salam de casa
#1
Postat 11 December 2009 - 10:12 AM
vreau sa fac salam acasa (si nu stiu exact cum)
"fara euri si conservanti"
ati facut vreodata?
cum il faceti?
am 2 retete dar nu stiu cat timp tre sa il afum si cat timp tre sa il tin la uscat
sunt total in ceata
daca stiti ce si cum va rog spunetimi si mie
multumesc
#2
Postat 11 December 2009 - 12:43 PM
Chiar ma gandeam zilele astea sa incerc o rulada de curcan si vroiam sa scot de la naftalina cartea cu pricina.
#3
Postat 11 December 2009 - 12:51 PM
Cele mai faine salamuri pe care le-am gustat au fost italienesti si frantuzesti, pe langa salamul nostru de sibiu de prein anii 90. Care salam de sibiu e facu acum in toata tara si nu mai e ce-a fost! (mare pierdere pentru Romania )
#4
Postat 11 December 2009 - 02:33 PM
E vorba de "Produse româneşti din carne. Conform cerinţelor Uniunii Europene. Procesare. Control. Reţete." de Gh Mencinicopschi & colectiv, daca o gasiti pe undeva v-o recomand.
Ma duc sa mai caut, poate-poate dau de ea
#5
Postat 11 December 2009 - 09:00 PM
Am gasit o reteta,nu stiu daca e pe placul tau ca are in compozitie silitra.Hai sa o scriu totusi.
PREGATIREA SALAMULUI
La 1 kg carne de porc se adauga 1 kg carne de vaca si 500 g slanina.Se da totul prin masina de toccat,se amesteca cu 10-15g silitra si se framanta cu mana o ora.Se lasa 2-3 ore,apoi se pune sare,usturoi pisat,cateva boabe de ienibahar si piper(pisate).Se mai adauga inca 250 g slanina taiata marunt.Se framanta bine,se gusta de sare,apoi se umplu intestinele subtiri cu tocatura.Se sterg carnatii cu servetul si se pun la vant pentru 10-12 ore.Se afuma a doua zi timp de 4-6 ore.Se lasa sa se usuce la aer 3-4 zile,se ung cu o carpa curata muiata in ulei si se pastreaza la rece.
Am copiat cuvant cu cuvant.
Sper sa fie ceea ce cauti.
#6
Postat 11 December 2009 - 09:07 PM
carminap a spus:
Am gasit o reteta,nu stiu daca e pe placul tau ca are in compozitie silitra.Hai sa o scriu totusi.
PREGATIREA SALAMULUI
La 1 kg carne de porc se adauga 1 kg carne de vaca si 500 g slanina.Se da totul prin masina de toccat,se amesteca cu 10-15g silitra si se framanta cu mana o ora.Se lasa 2-3 ore,apoi se pune sare,usturoi pisat,cateva boabe de ienibahar si piper(pisate).Se mai adauga inca 250 g slanina taiata marunt.Se framanta bine,se gusta de sare,apoi se umplu intestinele subtiri cu tocatura.Se sterg carnatii cu servetul si se pun la vant pentru 10-12 ore.Se afuma a doua zi timp de 4-6 ore.Se lasa sa se usuce la aer 3-4 zile,se ung cu o carpa curata muiata in ulei si se pastreaza la rece.
Am copiat cuvant cu cuvant.
Sper sa fie ceea ce cauti.
CARMINA multumesc
cantitati aveam dar nu stiam cum e cu afumatul si uscatul
#7
Postat 11 December 2009 - 09:12 PM
Bunny a spus:
E vorba de "Produse româneşti din carne. Conform cerinţelor Uniunii Europene. Procesare. Control. Reţete." de Gh Mencinicopschi & colectiv, daca o gasiti pe undeva v-o recomand.
Ma duc sa mai caut, poate-poate dau de ea
cartea este asta de aici? http://www.lumeacartii.ro/index.php?opt ... ask=produs
#9
Postat 11 December 2009 - 09:37 PM
Am mai rascolit o data casa, pur si simplu nu o gasesc si imi pare tare rau sa o fi pierdut
#10
Postat 11 December 2009 - 10:14 PM
Bunny a spus:
Am mai rascolit o data casa, pur si simplu nu o gasesc si imi pare tare rau sa o fi pierdut
are ceva retete de mezeluri?adica macar vreo 20 de feluri de chestii?
ce stupid mam exprimat!!!!!!!
as vrea sa o comand dar sa fiu sigura ca gasesc ceva in ea
#12
Postat 12 December 2009 - 10:04 AM
#13
Postat 13 December 2009 - 12:23 AM
Bunny a spus:
sper sa mai fie pe stoc
inca nu am primit rasp
iar maine nu ma astept sa primesc
poate luni aflu daca o voi avea sau nu
#16
Postat 14 December 2009 - 05:36 PM
Misha a spus:
Misha, nu am mai cautat-o. Daca o gasesc, revin cu retetele cat de repede pot.
#18
Postat 14 December 2009 - 07:10 PM
#19
Postat 16 December 2009 - 03:54 PM
Misha a spus:
Am mai citit despre mezeluri si retete de preparare a jambonului, retete care contin silitra. De unde sa iau acest ingredient?
#20
Postat 16 December 2009 - 06:32 PM
sau na...asa mi sa spus
eu nu am cumparat pt ca am inlocuit cu zahar la salam