Forum Culinar: Cum congelam mure,coacaze,fragute,zmeura... - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum congelam mure,coacaze,fragute,zmeura...

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 August 2011 - 02:44 PM

Banuiesc ca majoritatea dintre cititori stiu cum se congeleaza murele si restul fructelor maruntele gen coacaze,
cirese,visine,fructe de padure-zmeura,afine,coacaze negre,agrise,fragi and Co.Totusi o sa scriu,ca poate printre cititori
se afla si începatori într-ale bucataritului/gospodaritului,iar aceste informatii vor fi folositoare cuiva.
Aceste fructe mici si fragede se se spala în apa rece,de preferat prin scufundare.Jetul robinetului fiind prea puternic pentru mure,
zmeura si fragi,mai ales.Se pun frctele într-o sita,si se scufunda într-un vas încapator,cu apa rece.Repetati operatia de 2-3 ori.
Nu le lasati la "înmuiat" în apa-repet,murele,zmeura sau fragii.Sînt foarte sensible.Mai ales fragii si murele.
Nu numai ca îsi pierd din aproma,dar fragutele tind sa se descompuna rapid în apa.Restul coacazelor gen agrise,coacaze negre,afine,
suporta un tratament mai "dur".Adica se pot spala normal într-un vas cu apa rece,schimbînd 2-3 ape.
Murele prelucrati-le cît mai rapid posibil dupa ce au fost culese.Nu le lasati pîna a doua zi,mucegaiesc foarte repede!
Dupa spalare se lasa la scurs în sita,sau pe un servet curat.Atentie,aceste fructe pateaza.Folositi servete din hîrtie absorbanta.
Fructele se aseaza una lînga alta pe o tava curata si uscata.Se dau la congelator.Dupa 4-5 ore,fructele sînt congelate si pot fi mutate
în doze,din care puteti sa luati mai tîrziu cîte fructe doriti.
Congelate umede si la gramada,obtineti un bot mare de fructe,si odata decongelate,va trebui sa le folositi pe toate odata...
si nici forma de fruct nu mai au.Congelate dupa aceasta metoda veti avea mereu fructe frumoase pe care le puteti folosi chiar si la decor.
Pentru asta,trebuie sa le decongelati la fel de frumos cum le-ati congelat.Una lînga cealalta,nu una peste alta sau la gramada.
La Strudelul cu brînza,lime si zmeura,sau Prajitura cu brînza si zmeura,puteti vedea ce frumos arata zmeura congelata.


Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13126344966716.jpg

Aici zmeura congelata.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13126345102631.jpg

De pe tava se transfera rapid în doze,altfel se formeaza un strat de condens care îngheata.
Am pus cîte 500 g pro doza de plastic pentru congelator.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13126345197222.jpg

Dupa ce stau 1-2 miutele la aer,se înzapezesc :)

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13126344966716.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 August 2011 - 04:13 PM

:D Aplauze pt idee.

Pozele tale sunt sare pusa pe rana deschisa.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi