Forum Culinar: Carré d'agneau - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carré d'agneau

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 August 2011 - 09:35 PM

la aceasta reteta am folosit o bucata dintr-o carcasa de miel (800g), gata coafata de macelar, si pe care am condimentat-o putin cu piper macinat dind-o pt. 45' la frigider (aveti un pic de rabdarike si o sa aflati de ce ... :D )

Imagine postata

fiindca apoi am pregatit un maglavais din: 1 Lg generoasa de unt + 1 catel de usturoi pisat + 1 pumn de fistic macinat + 2 Lg amestec uscat (rozmarin + oregano + fulgi de chili) [puteti folosi si verdeturi proaspete - eu n-am gasit azi rozmarinul, asa ca am mers pe uscat :D ]

Imagine postata

am pus maglavaisul intre 2 hirtii de copt

Imagine postata

si l-am intins cu sucitorul pina cind mi s-a parut ca ajuns la dimensiunile carnii de miel; dindu-l apoi la congelator pt. 1h

Imagine postata

carnea de miel scoasa din frigi si lasata 15' la temp. camerei se prajeste rapidescu pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu 1 Lg de unt si putin ulei, dupa care se aseaza intr-o forma termorezistenta, iar partea carnoasa se acopera cu paturica de unt aromatizat desprinsa rapid dintre cele doua hirtii. forma se da la cuptorul preincalzit 210°C timp de 10'

Imagine postata

apoi m-am ocupat de verzisoarele de Bruxelles pregatindu-le in acelasi mod cum explicam aici (numai ca acum am folosit o bucata mica din untul aromatizat)

Imagine postata

cind carré d'agneau-ul e gata, se scoate din forma si se lasa sa se odihneasca 10' inainte de a fi portionat pt. servire

Imagine postata

alaturi de ucenicii mei, fratii Ciuf si Ulici, va doresc: "pofta mare !" :D

Imagine postata


#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 August 2011 - 10:10 PM

Eu nu le am cu mielu,dar mereu cînd îl vad pregatit de tine,ma apuca pofta!
Arata fantastic!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 August 2011 - 10:32 PM

Mielu ca mielu da' ideea cu paturica de unt e fantastica, Dana, multumim.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 August 2011 - 07:46 AM

Eu le am cu mielu si abia astept sa-l cuibaresc sub paturica.UpG :D !

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 August 2011 - 01:50 PM

Vezi postareaMaya, la 06 August 2011 - 10:10 PM, a spus:

Eu nu le am cu mielu,dar mereu cînd îl vad pregatit de tine,ma apuca pofta!
Arata fantastic!


Merci de apreciere, Maya ! :thumleft:

Reteta cred ca poate fi adaptata si pe spare ribs, daca iti plac. :(

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 August 2011 - 01:58 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 August 2011 - 10:32 PM, a spus:

Mielu ca mielu da' ideea cu paturica de unt e fantastica, Dana, multumim.


Ideea pregatirii untului aromatizat mi-a dat-o ton cher. :thumleft: Toate creditele merg la el. Imagine postata
(paturica am botezat-o eu, ca asta mi-a fost inspiratia de moment :()

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 August 2011 - 02:02 PM

Vezi postareaEataly, la 07 August 2011 - 07:46 AM, a spus:

Eu le am cu mielu si abia astept sa-l cuibaresc sub paturica.UpG :( !


Te astept cu impresii gustative de sub paturica. :( Pofta buna sa aveti ! :thumleft:

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 August 2011 - 08:42 PM

Vezi postareauptown girl, la 07 August 2011 - 01:58 PM, a spus:

Ideea pregatirii untului aromatizat mi-a dat-o ton cher. :-* Toate creditele merg la el. Imagine postata
(paturica am botezat-o eu, ca asta mi-a fost inspiratia de moment :D)


Ideal este sa mixati ingredientele pastei în mixer si sa dozati cantitatile în asa fel încît mixtura sa iasa mai pastoasa, asa, cam ca un aluat fraged.
Eventual se poate adauga un pic de pesmet.

Tehnica se poate aplica si la peste, de pilda cu un amestec migdale cojite (sau pignoli)+unt+usturoi+busuioc+(facultativ)cimbru.
În acest caz se foloseste fileul de peste curatat doar solzi (nu si de piele), prajit la tigaie 2-3 minute numai pe partea cu pielea, apoi acoperit cu "paturica" (TM uptown_girl) si dat la cuptor încins la maxim, în pozitia grill, pîna se rumeneste.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 August 2011 - 09:36 PM

sau pur si simplu pe un file de peste sau pe o felie de carne, nu?

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 August 2011 - 10:19 PM

Vezi postareaAlexandru, la 07 August 2011 - 08:42 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 07 August 2011 - 01:58 PM, a spus:

Ideea pregatirii untului aromatizat mi-a dat-o ton cher. :D Toate creditele merg la el. Imagine postata
(paturica am botezat-o eu, ca asta mi-a fost inspiratia de moment :D)


Ideal este sa mixati ingredientele pastei în mixer si sa dozati cantitatile în asa fel încît mixtura sa iasa mai pastoasa, asa, cam ca un aluat fraged.
Eventual se poate adauga un pic de pesmet.


Tehnica se poate aplica si la peste, de pilda cu un amestec migdale cojite (sau pignoli)+unt+usturoi+busuioc+(facultativ)cimbru.
În acest caz se foloseste fileul de peste curatat doar solzi (nu si de piele), prajit la tigaie 2-3 minute numai pe partea cu pielea, apoi acoperit cu "paturica" (TM uptown_girl) si dat la cuptor încins la maxim, în pozitia grill, pîna se rumeneste.


La mine a iesit maglavaisul mai moale fiindca am folosit unt de tip "soft", care se intinde usor pe feliile de piine. :-*

Am retinut sfatul cu pesmetul si tehnica de lucru pe fileul de peste. :D

#11 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 August 2011 - 10:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 August 2011 - 09:36 PM, a spus:

sau pur si simplu pe un file de peste sau pe o felie de carne, nu?


pe cotlete la gratar a mers perfect azi !Imagine postata


mai intii am trecut marginile cotletelor printr-un amestec uscat de condimente (oregano + patrunjel + fulgi de chili + migdale tocate + sare/piper dupa gust)

Imagine postata

si le-am fript 3' pe fiecare parte pe gratarul bine incins - in ultimul minut adaugind si o mini-paturica de unt aromatizat cu amestecul uscat de mai sus + 1 catel de usturoi pisat

Imagine postata

a iesit ceva de vissss la gust ! :-*

Imagine postata




#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 August 2011 - 10:33 PM

te cred Imagine postata

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 October 2011 - 12:09 AM

cotlete de miel si tot sub paturica (un pic cam cirpita, ca n-am croit-o din start dupa masura exacta a carnii :D )

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata



#14 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 November 2012 - 09:11 PM

Dupa indicatiile lui Alexandru (:iamwithstupid: ), un file de somon cu paturica.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-115-13543026336083.jpg
scuzati poza necosmetizata, da aveam o foameee....

#15 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 02 December 2012 - 07:41 PM

Arata foarte bine tot ce am vazut pe topicul asta, woww...

Oare cu peste autohton, de Dunare, merge paturica asta, prea imi face cu ochiul,i-as pune gand rau pentru Sf. Nicolae!
O sa incerc, incercarea, moarte n-are!
Si-o sa vin sa va si spun, evident! :pupic:

#16 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 December 2012 - 10:55 PM

Ar merge dar trebuie ceva mai carnos, parerea mea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#17 Useril este offline   liana10 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-November 12

Postat 02 December 2012 - 11:52 PM

ce-mi plac paturicile astea aromate...mai ales daca au si migdale sau fistic pe langa ierburi ;-)

#18 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 September 2013 - 08:48 PM

(alte masti, aceeasi piesa ! :) )
fiindca am avut un muschiulet de miel (ca. 650g), dupa ce l-am portionat si l-am condimentat cu putina sare Maldon, piper proaspat risnit si frunze de rozmarin proaspat, ciopirtite de d-na foarfeca :D, l-am prajit cite 3' pe fiecare parte intr-o tigaie bine incinsa cu 1 Lg de unt

Imagine postata

apoi am invelit bucatile de muschiulet cu paturica d'artagnandra si le-am dat la cuptor (190°C) timp de 10'

Imagine postata

cind a fost gata, inainte de a portiona friptura, am lasat-o ca. 10' sa se aseze sucurile in carne, iar apoi am servit-o cu o garnitura de galbiori cu usturoi (Maya :occasion15:) si o salata de cartofi - sa aveti pofta ! :)

Imagine postata



#19 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 February 2014 - 12:03 PM

fiindca am avut prea putin timp de joaca la dispozitie, de Valentine's day am incercat o varianta fulger si extrem de simplista dupa reteta lui Gordon (si pe aceasta o recomand cu caldura) :read2:

http://www.youtube.c...h?v=5B6HDmeMRtI

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13934086006126.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13934086406734.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-1393408677531.jpg

sa aveti pofta ! :P

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-505-13934087209111.jpg


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi