Carré d'agneau
#1
Postat 06 August 2011 - 09:35 PM
fiindca apoi am pregatit un maglavais din: 1 Lg generoasa de unt + 1 catel de usturoi pisat + 1 pumn de fistic macinat + 2 Lg amestec uscat (rozmarin + oregano + fulgi de chili) [puteti folosi si verdeturi proaspete - eu n-am gasit azi rozmarinul, asa ca am mers pe uscat ]
am pus maglavaisul intre 2 hirtii de copt
si l-am intins cu sucitorul pina cind mi s-a parut ca ajuns la dimensiunile carnii de miel; dindu-l apoi la congelator pt. 1h
carnea de miel scoasa din frigi si lasata 15' la temp. camerei se prajeste rapidescu pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu 1 Lg de unt si putin ulei, dupa care se aseaza intr-o forma termorezistenta, iar partea carnoasa se acopera cu paturica de unt aromatizat desprinsa rapid dintre cele doua hirtii. forma se da la cuptorul preincalzit 210°C timp de 10'
apoi m-am ocupat de verzisoarele de Bruxelles pregatindu-le in acelasi mod cum explicam aici (numai ca acum am folosit o bucata mica din untul aromatizat)
cind carré d'agneau-ul e gata, se scoate din forma si se lasa sa se odihneasca 10' inainte de a fi portionat pt. servire
alaturi de ucenicii mei, fratii Ciuf si Ulici, va doresc: "pofta mare !"
#2
Postat 06 August 2011 - 10:10 PM
Arata fantastic!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 06 August 2011 - 10:32 PM
#4
Postat 07 August 2011 - 07:46 AM
#8
Postat 07 August 2011 - 08:42 PM
uptown girl, la 07 August 2011 - 01:58 PM, a spus:
(paturica am botezat-o eu, ca asta mi-a fost inspiratia de moment )
Ideal este sa mixati ingredientele pastei în mixer si sa dozati cantitatile în asa fel încît mixtura sa iasa mai pastoasa, asa, cam ca un aluat fraged.
Eventual se poate adauga un pic de pesmet.
Tehnica se poate aplica si la peste, de pilda cu un amestec migdale cojite (sau pignoli)+unt+usturoi+busuioc+(facultativ)cimbru.
În acest caz se foloseste fileul de peste curatat doar solzi (nu si de piele), prajit la tigaie 2-3 minute numai pe partea cu pielea, apoi acoperit cu "paturica" (TM uptown_girl) si dat la cuptor încins la maxim, în pozitia grill, pîna se rumeneste.
#9
Postat 07 August 2011 - 09:36 PM
#10
Postat 07 August 2011 - 10:19 PM
Alexandru, la 07 August 2011 - 08:42 PM, a spus:
uptown girl, la 07 August 2011 - 01:58 PM, a spus:
(paturica am botezat-o eu, ca asta mi-a fost inspiratia de moment )
Ideal este sa mixati ingredientele pastei în mixer si sa dozati cantitatile în asa fel încît mixtura sa iasa mai pastoasa, asa, cam ca un aluat fraged.
Eventual se poate adauga un pic de pesmet.
Tehnica se poate aplica si la peste, de pilda cu un amestec migdale cojite (sau pignoli)+unt+usturoi+busuioc+(facultativ)cimbru.
În acest caz se foloseste fileul de peste curatat doar solzi (nu si de piele), prajit la tigaie 2-3 minute numai pe partea cu pielea, apoi acoperit cu "paturica" (TM uptown_girl) si dat la cuptor încins la maxim, în pozitia grill, pîna se rumeneste.
La mine a iesit maglavaisul mai moale fiindca am folosit unt de tip "soft", care se intinde usor pe feliile de piine.
Am retinut sfatul cu pesmetul si tehnica de lucru pe fileul de peste.
#11
Postat 07 August 2011 - 10:29 PM
Adriana, la 07 August 2011 - 09:36 PM, a spus:
pe cotlete la gratar a mers perfect azi !
mai intii am trecut marginile cotletelor printr-un amestec uscat de condimente (oregano + patrunjel + fulgi de chili + migdale tocate + sare/piper dupa gust)
si le-am fript 3' pe fiecare parte pe gratarul bine incins - in ultimul minut adaugind si o mini-paturica de unt aromatizat cu amestecul uscat de mai sus + 1 catel de usturoi pisat
a iesit ceva de vissss la gust !
#14
Postat 30 November 2012 - 09:11 PM
scuzati poza necosmetizata, da aveam o foameee....
#15 Guest_Gelutza_*
Postat 02 December 2012 - 07:41 PM
Oare cu peste autohton, de Dunare, merge paturica asta, prea imi face cu ochiul,i-as pune gand rau pentru Sf. Nicolae!
O sa incerc, incercarea, moarte n-are!
Si-o sa vin sa va si spun, evident!
#16
Postat 02 December 2012 - 10:55 PM
#17
Postat 02 December 2012 - 11:52 PM
#18
Postat 14 September 2013 - 08:48 PM
fiindca am avut un muschiulet de miel (ca. 650g), dupa ce l-am portionat si l-am condimentat cu putina sare Maldon, piper proaspat risnit si frunze de rozmarin proaspat, ciopirtite de d-na foarfeca , l-am prajit cite 3' pe fiecare parte intr-o tigaie bine incinsa cu 1 Lg de unt
apoi am invelit bucatile de muschiulet cu paturica d'artagnandra si le-am dat la cuptor (190°C) timp de 10'
cind a fost gata, inainte de a portiona friptura, am lasat-o ca. 10' sa se aseze sucurile in carne, iar apoi am servit-o cu o garnitura de galbiori cu usturoi (Maya ) si o salata de cartofi - sa aveti pofta !
#19
Postat 26 February 2014 - 12:03 PM
http://www.youtube.c...h?v=5B6HDmeMRtI
sa aveti pofta !