Forum Culinar: Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 August 2011 - 03:39 PM

Multora le plac gnocchi,dar nu îi prepara în casa sub pretextul cum ca ar fi prea complicat.Nu e adevarat!Complicat nu este deloc!Din contra,se prepara chiar usor.Timpul este singurul dusman al gnocchi-lor.Deci,daca nu dispuneti de ceva timp,atunci faceti ca mine...îi cumparati.E adevarat ca gasesc gnocchi proaspeti buni,dar totusi,cei de casa,sînt mult mai gustosi si mai pufosi.
Daca nu sînteti prea pretentiosi în ceea ce priveste aspectul,timpul se reduce cu mult.Eu spre exemplu,nu am nervi sa-i bibilesc,dar se pot face în fel si forme.Rolati pe o furculita,obtineti gnocchi cu striatii,sau rolati usor cu degetul mare pe suprafata unei razatori cu dinti marunti,veti avea niste gnocchi arici.Îi puteti face de diferite marimi si forme,chiar umpluti.Se pot face din aluat cu cartofi sau fara.Cu spanac,dovleac sau cartofi dulci.Îi puteti servi cu un sos de rosii,sau de brînza,sau pur si simplu doar "trasi" in putin ulei de masline cu unt si busuioc,salvie,sau alta verdeata care va place.
Eu am facut gnochii din aluat cu cartofi,si i-am aromatizat cu busuioc proaspat.Da,eu sînt aia pe care ati vazut-o pascînd busuioc.Apropos busuioc!Mi l-au mîncat miseii de melci,cu si fara casa!Tot!L-au ras de pe fata pamîntului!Am mai avut într-un ghiveci pe masa de pe terasa.Asta îl tineam asa de decor.A trebuit sa sacrific o parte din el...c'est la vie!
Astia-s gnocchi aia,nu asa aratosi,de care pomeneam la sosul de rosii.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132425746363.jpg

Ingrediente:

  • 700 g cartofi (cîntariti dupa fierbere si curatare)
  • 300 g faina alba(Rosenmehl Type 405 )
  • 2 galbenusuri
  • 1 legatura mica busuioc
  • sare dupa gust


Se fierb cartofii cu coaja în apa cu sare.
Cînd sînt moi(se verifica cu lama unui cutit.
Daca intra si iese cu usurinta,cartoful este fiert),
se scot din apa si se lasa la racorit.
Se decojesc cît sînt înca calduti.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132426218563.jpg

Se pregateste faina pe masa de lucru,se adauga sarea.
Cartofii se trec prin presa de cartofi,sau se piseaza fin,
si se adauga peste faina.Se framînta.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132426358712.jpg

Se adauga galbenusurile,

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132426466594.jpg

verdeata,si se framînta pîna se omogenizeaza aluatul.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132426560932.jpg

Este moale si pufos,dar se lasa rolat cu usurinta.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132426661032.jpg

Se roleaza suluri subtirele si se taie bucati.
Daca doriti sa le dati textura cu o furculita sau razatoare,
cum spuneam mai sus,acum ar fi timpul.Daca nu aveti timp sau chef,
faceti ca mine.Îi lasati asa mai urîtei.Sînt la fel de buni :-*

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132426771255.jpg

Se fierb în apa cu sare care clocoteste usor,timp de 2-3-4 minute(depinde de marime).
Oricum,dupa ce încep a se ridica la suprafata,înca maxim un minut,si sînt perfecti.
Se scot cu o spumiera într-o strecuratoare,apoi se prelucreaza mai departe.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132426877338.jpg

Eu i-am facut cu sos de rosii si mozzarella,inspirata de Flory.Multumesc,draga mea!
Am repartizat gnocchi în forma/forme termorezistente,i-am acoperit cu sos,
am pus mozzarela deasupra si i-am dat în cuptorul preîncalzit la 200 °C
pîna s-a rumenit olecuta deasupra.Am servit cu maaare pofta!

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132427095597.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13132427224038.jpg


Va doresc un sfîrsit de saptamîna minunat!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 January 2012 - 07:56 PM

Maya spune-mi cam pentru cate persoane e aceasta cantitate.
Apropo gnocchi in caz ca mai raman (astfel gatiti) mai sunt buni daca sunt reincalziti?

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,083
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2012 - 08:14 PM

Mamma mia ce frumusete, cum de n-am vazut-o pina acu.
Eu ii bag in presa fierbinti cu coaja cu tot, prin gaurele iese miezul si coaja ramina in presa, economisesti curatatul
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-4-13276880067419.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi