Forum Culinar: Peste sub "paturica" - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Peste sub "paturica"

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 13 August 2011 - 08:17 PM

Este o aplicatie pentru peste a indicatiilor date aici

Ingredientele :
unt
migdale rase
parmezan
usturoi
coaja de lamîie
busuioc (sau ce alte ierburi vreti, patrunjel, etc)
sare
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-3-13132590511963.jpg

Se mixeaza totul pîna se obtine o pasta consistenta care se întinde cu facaletul între doua foi de pergament, dupa care se da ca atare, cu tot cu pergament, la congelator, minim 1h
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-3-13132782891765.jpg

se încinge cuptorul în pozitia "grill" 250°C

Fileurile de peste (fara solzi dar cu piele) se prajesc la tigaie numai pe partea cu piele, 3 min.
Se acopera cu bucati taiate din foaia de amestec de la congelator, extrasa dintre pergamente si taiata pe masura (daca se mai rupe, nu ezitati sa cîrpiti).
Se da tigaia la cuptor, cît mai aproape de grill pîna se rumeneste "paturica".

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-3-13132590815154.jpg


Se serveste cu legume fierte la vapori, sau orez fiert natur si zeama de lamîie.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 13 August 2011 - 08:22 PM

N.B. : Migdalele se pot înlocui cu pecan, pignoli, nuca, alune, cajou, sau chiar cu pesmet.
În afara de unt si migdale sau înlocuitori, celelalte ingrediente pot fi variate, eliminate sau adaugite dupa gustul fiecaruia.
Important este sa obtineti o pasta destul de densa, care sa nu se flescaie la cuptor, ci sa se crontzo-rumeneasca.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 August 2011 - 08:26 PM

Lecker!Îmi place metoda asta cu paturica :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 August 2011 - 09:26 PM

Au fost si pe aici, la poalele muntilor, vro' 10 grade noaptea.Si ideea asta cu "paturica" ma-ncalzeste tare. :-*

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 August 2011 - 05:31 AM

How to Make an American - French? - Quilt
Tot Dana a dat cu alta ocazie o reteta de peste sub patura din miez de paine (muiat si stors) framantat cu unt si mirosenii
:tongue3:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 August 2011 - 01:54 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 14 August 2011 - 05:31 AM, a spus:

How to Make an American - French? - Quilt
Tot Dana a dat cu alta ocazie o reteta de peste sub patura din miez de paine (muiat si stors) framantat cu unt si mirosenii
:D


Paparotti, stiu ca drumul spre iadul gourmet e pavat cu intentii bune, dar Dan@ zice ca faci o confuzie. :cheers:
Codul din reteta ei de "Alba ca zapada cu mantou" n-a vazut nicicind pachetul de unt, ca i-l shutise din frigi Marlon in drum spre filmari. ;)

Mantoul continea (asa cum se citeste negru pe bleu): 1 ou + 1 Lg ulei de masline + 1 legatura de patrunjel verde + 1 catel de usturoi + miezul in stare naturala a 2 felii de piine alba, toate amestecate la mixer si unse pe deasupra fileului de cod (fara piele). Era cu totul alta mincare de peste ! :toothy6:

Repet: ideea si reteta de "paturica" cu unt aromatizat intins intre doua foi de pergament ii apartin in totalitate lui Alexandru. Ca tehnica asta o stie de la mam' mare sau de la tanti Mitza mai putin conteaza. Important e ca s-a dus ieri pe ploaie in piata dupa peste, s-a uns pina la coate filetindu-l si in final a servit o cina regeasca, iar mie o lectie culinara. Pt. asta il apreciez. :tongue3:

#7 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 August 2011 - 12:27 PM

Foarte faina paturica, mersi pentru reteta!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi