Forum Culinar: PRAJITURA CU DULCEATA DE VISINE - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PRAJITURA CU DULCEATA DE VISINE

#1 Useril este offline   vasi1 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 11-August 11

Postat 12 August 2011 - 06:45 PM

Reteta cu care eu vin in concurs, este o prajitura deliciaosa si foarte gustoasa. Da, aceasta este calitatea ei, este foarte gustoasa.
PRAJITURA CU DULCEATA DE VISINE

INGREDIENTE
Se poate folosi o tava mare 33/29
BLATUL 1
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Se face un pandispan normal astfel : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana rezulta o spuma tare si foarte frumoasa.Se pun galbenusurile pe rand, se bate in continuare si apoi se da telul deoparte si se pune faina in ploaie si cacaoa cernuta, dar se mesteca cu lingura numai de jos in sus si cu mare atentie.Se coace in tava, in cuptorul preincalzit,30 minute.

BLATUL 2
5 albusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 ceasca nuci tocate
1 ceasca ciocolata rasa mare
1 ceasca stafide
1 ceasca visine din dulceata tocate
Se bat albusurile tare, se adauga zaharul si se bat incontinuare pana rezulta o spuma super si tare. Se da telul deoparte si se adauga faina, care a fost amestecata in prealabil cu nucile si cu ciocolata. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura.
Se pune compozitia in tava, se intinde cu grija si deasupra se presara stafidele si visinele tocate.
Se coace blatul pe hartie de copt, 20-30 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-1259-13131668985235.jpg

CREMA
5 galbenusuri
10 linguri zahar
10 linguri lapte
3 linguri cacao
1 sticluta esenta rom
450 gr margarina ( la temperatura camerei, chiar mai cald)
Se pun pe foc primele ingrediente, inafara de margarina si se fierbe crema, mestecand foarte bine, cu telul, insistand pe fundul craticioarei. Se ingroasa binisor, pana cand crema curge mai greu de pe tel. Se raceste si se aduce la temperatura margarinei. Aceasta se bate spuma inainte, dupa care se adauga crema, lingura cu lingura, pana cand este inglobata toata. Se adauga estenta de rom.

GLAZURA
2 linguri zahar
2 linguri cacao
5-6 linguri apa
2-3 linguri ulei
1/2 ciocolata
Se fierbe pana glaseaza lingura.

ASAMBLARE
Se pune BLATUL 1, se pune CREMA, se pune BLATUL 2 cu partea de deasupra in jos peste crema.Se pune glazura.
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-1259-13131669832872.jpg

Important
Se lasa prajitura sa stea la temperatura camerei cateva ore, pana se inmoaie blatul de albusuri, apoi se da la frigider.
Din partea mea cu mare drag!
Imagine atasata: monthly_08_2011/post-1259-1313167023127.jpg


My link

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi