Forum Culinar: Decorarea unui pahar de cocktail - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decorarea unui pahar de cocktail

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 December 2009 - 11:48 AM

Prima data am vazut chestia asta la o prietena si mi-a placut foarte mult, de atunci o fac aproape mereu cind, inainte de o cina, servim aperitivul sau pentru un cocktail.
E foarte simpla, avem nevoie doar de o jumatate de lamiie, portocala, mandarina, grepfruit, ce avem la indemina. Trecem marginile paharului pe fruct astfel incit sa se umezeasca
Imagine atasata: 54_1b0a0fe6cd43d3945cc75dad699413be.jpg
apoi se pune paharul cu marginile umede in zahar
Imagine atasata: 54_e886388589f3d7d1526b44a7a28753fe.jpg
marginea se poate decora cu o feliuta de citrice
Imagine atasata: 54_905098c59b9b8b2695fac18d546358e2.jpg
si se umple apoi cu licoarea dorita
Imagine atasata: 54_e2a9abd6caddbc3c9b400776c0a3b366.jpg
si mai de aproape
Imagine atasata: 54_5266984b0a2503bb3f7f918c612c994a.jpg
Singurul lucru de precizat este ca e preferabil sa fie facuta aceasta operatie inainte de a servi bautura ca sa nu se intareasca zaharul. :floare:

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 December 2009 - 12:14 PM

Cin cin!
Asa fac si eu , cand am oaspeti, am invatat de la ai mei.Ai mei au lucrat toata viata in restaurant.
M-ai lasat singura la bautura! :floare:

#3 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 11 December 2009 - 12:26 PM

si eu de la ai mei o stiu , au baut asa pe alte meleaguri prin ani '70 cand se mai putea iesi din tara :-* dareu eram mica si nu imi amintesc :floare:

se poate umezi paharul si cu sirop colorat , pui citrice ori carambola , frunze de menta altele ....
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 December 2009 - 12:50 PM

Eataly a spus:

M-ai lasat singura la bautura! :-*

:floare: asta niciodata
doar ca n-am timp sa pozez si postez :cry:

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 December 2009 - 01:58 PM

Stiam si eu de treaba asta cu zaharul pe pahar, dar de mult n-am mai pus-o in practica, multumesc Adriana ca mi-ai adus aminte :-* :floare: !

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 December 2009 - 12:19 PM

Ca sa vedeti ce frumos arata cu zahar colorat:

Imagine atasata: 59_f47ea106e0d3b0299bdbe2821c7f4382.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi