Prima data am vazut chestia asta la o prietena si mi-a placut foarte mult, de atunci o fac aproape mereu cind, inainte de o cina, servim aperitivul sau pentru un cocktail.
E foarte simpla, avem nevoie doar de o jumatate de lamiie, portocala, mandarina, grepfruit, ce avem la indemina. Trecem marginile paharului pe fruct astfel incit sa se umezeasca
apoi se pune paharul cu marginile umede in zahar
marginea se poate decora cu o feliuta de citrice
si se umple apoi cu licoarea dorita
si mai de aproape
Singurul lucru de precizat este ca e preferabil sa fie facuta aceasta operatie inainte de a servi bautura ca sa nu se intareasca zaharul.
Pagina 1 din 1
Decorarea unui pahar de cocktail
#2
Postat 11 December 2009 - 12:14 PM
Cin cin!
Asa fac si eu , cand am oaspeti, am invatat de la ai mei.Ai mei au lucrat toata viata in restaurant.
M-ai lasat singura la bautura!
Asa fac si eu , cand am oaspeti, am invatat de la ai mei.Ai mei au lucrat toata viata in restaurant.
M-ai lasat singura la bautura!
#3
Postat 11 December 2009 - 12:26 PM
si eu de la ai mei o stiu , au baut asa pe alte meleaguri prin ani '70 cand se mai putea iesi din tara dareu eram mica si nu imi amintesc
se poate umezi paharul si cu sirop colorat , pui citrice ori carambola , frunze de menta altele ....
se poate umezi paharul si cu sirop colorat , pui citrice ori carambola , frunze de menta altele ....
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)
#4
Postat 11 December 2009 - 12:50 PM
Eataly a spus:
M-ai lasat singura la bautura!
asta niciodata
doar ca n-am timp sa pozez si postez :cry:
#5
Postat 11 December 2009 - 01:58 PM
Stiam si eu de treaba asta cu zaharul pe pahar, dar de mult n-am mai pus-o in practica, multumesc Adriana ca mi-ai adus aminte !
Arata acest topic
Pagina 1 din 1