Eu am folosit cicciarelle.http://www.presidislowfood.it/ita/produ ... =&lista=si
La jumatate de kil, spalati bine si uscati:200 ml vin alb sec
100 ml otet alb
o ceapa rosie
1 morcov
2 tije de telina, sare ,piper
In doua linguri de ulei , adaugam vinul , otetul sarea si piperul, ceapa rondele, morcovul rondele si telina.Lasam la fiert 20 de minute.
Intre timp pestisorii ii punem intr-o punga, cu faina suficienta sa-i acopere bine, scuturam bine punga si pestisorii de faina in exces.
Reteta o am din Cucinare bene si spune sa prajim pestisorii.Eu i-am pus in tava unsa cu ulei am mai stropit pe ici pe colo cu ulei si i-am dat ca cuptor incins 10 minute.
Unitate de masura!
Pestisorii "prajiti" ii asezam intr-un platou si turnam peste ei marinata calda.Se da la rece macar o ora.A doua zi sunt si mai buni.
Pagina 1 din 1
Sprot marinat
#2
Postat 11 December 2009 - 04:13 PM
N-am cumparat niciodata pestii astia pentru ca n-as fi stiut cum sa ii fac, ma faci sa incerc.
#3
Postat 11 December 2009 - 04:20 PM
Erau proaspeti , puteam sa iau un kil sa-mi pun si-n congi.Acu e sezonul lor.Dupa, o dam pe acquadelle.
#4
Postat 11 December 2009 - 05:14 PM
Reteta e perfecta pentru mai raspanditul sprot, dar ce ai tu acolo, e ceva mult mai bun.
Seamana un pic cu capelinul caruia i duc dorul :cry: , caci a disparut pe aici de aproape doi ani
Seamana un pic cu capelinul caruia i duc dorul :cry: , caci a disparut pe aici de aproape doi ani
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 11 December 2009 - 11:05 PM
L-am cautat pe capelin , ca nu am avut onoarea Aici nu-l gasesc , dar seamana mult cu cicciarelle-le mele.Incet incet dispar toate. :shock: Si despre cicciarelle se vorbeste ca au cam disparut si poate de la anul interzic si pescuitul . :shock:
#6
Postat 25 December 2009 - 09:22 PM
EATALY eu am o intrebare:ii gatesti intregi?
nu ii cureti de maruntaie?
eu am cumparat ....nu mai stiu ce erau si leam scos toate maruntaiele si leam taiat capul apoi iam prajit in baie de ulei
nu asa se face?
adica...se mananca cu totul?
eu nam mancat niciodata cu totul...nu cred ca as putea..cred ca mias face singura greatza...
oricum ce ai facut acolo arata fff bine (dar eu ma gandesc ca sunt curatzatzi pestii aceia) si pestii asa intregi inca negatiti arata fff bine
pe aici nu am vazut
sau poate iam ratat eu
nu ii cureti de maruntaie?
eu am cumparat ....nu mai stiu ce erau si leam scos toate maruntaiele si leam taiat capul apoi iam prajit in baie de ulei
nu asa se face?
adica...se mananca cu totul?
eu nam mancat niciodata cu totul...nu cred ca as putea..cred ca mias face singura greatza...
oricum ce ai facut acolo arata fff bine (dar eu ma gandesc ca sunt curatzatzi pestii aceia) si pestii asa intregi inca negatiti arata fff bine
pe aici nu am vazut
sau poate iam ratat eu
#7
Postat 25 December 2009 - 09:37 PM
Eu am tradus sprot, pentru ca in Ro am sa-i fac cu sprot neavand ciciarelli .In mod sigur sprotul il curat cum ai spus tu.Ceea ce am facut eu e mai mic si delicat , daca as incerca sa-i curat n-ar ramane nimic din ei.Si crede-ma , e bun la gust.
Daca iti place ideea fa-i asa cum ai spus tu, sprotul il cureti , prajesti si marinezi.Sau varianta la cuptor.
Daca iti place ideea fa-i asa cum ai spus tu, sprotul il cureti , prajesti si marinezi.Sau varianta la cuptor.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1