Pizza Portobello
#1
Postat 28 August 2011 - 04:44 PM
Saptamana trecuta am cuparat aceste 2 ciuperci portobello pe care eu personal le ador si gandindu-ma la reteta lui Jamie Olivier,
Limoni cotto in forno pe care am postat-o candva demult la topicul finger food, am decis sa incerc ceva asemanator.
Rezultatul a fost un deliciu culinar. Cele doua proagonise au disparut rapid din farfurii.
Doar aceste fotografii sunt dovada ca au existat candva.
INGREDIENTE:
- 2 ciuperci mari portobello
- 2 felii branza mozzarella proaspata
- 2 linguri sos marinara
- 6-7 rosii mici
- 6 masline negre
- cateva frunze busuioc proaspat
-2 linguri parmezan ras
- 1 spray ulei de masline
- sare si piper
Se spala ciupercile si cu ajutorul unei linguri, cu grija se indeparteaza partea neagra din interiorul ciupercilor.
Se sterg apoi cu o hartie absorbanta, se condimenteaza cu sare si piper si se da cate un spray de ulei atat in interiorul ciupercii cat si in exterior.
Se pun ciupercile intr-o tava si se umplu fiecare cu cate o lingura de marinara sos.
Se aseaza in fiecare ciuperca cate o felie de mozzarella, se presara rosiile taiate cubulete, maslinele taiate felii, busuiocul proaspta tocat iar deasupra cate o lingura de parmezan. Se condimenteaza si se pun la cuptor la 1800C circa 15-18 minute sau pana cand branza se topeste.
Le-am servit calde pe un pat de salata verde.
#2
Postat 28 August 2011 - 05:38 PM
Doar ca eu, personal, sunt mai mult atrasa de cocktailul ala pink. Should I feel guilty about that?
#3
Postat 28 August 2011 - 06:32 PM
#4
Postat 28 August 2011 - 07:08 PM
#5
Postat 28 August 2011 - 08:03 PM
Lapona Enigel, la 28 August 2011 - 07:08 PM, a spus:
Ma refeream strict la bautura si la faptul ca trebuia sa pun ceva usor alcoolizat, tot pink si tot pentru ladies, dar mai energizant
#6
Postat 28 August 2011 - 09:52 PM
#7
Postat 29 August 2011 - 11:03 AM
Mi mancano le parole...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#8
Postat 29 August 2011 - 11:11 AM
Adriana, la 28 August 2011 - 09:52 PM, a spus:
Sunt sigur in proportie de 99% ca e vorba de aceeasi specie. Agaricus bisporus.
Portobello sunt numite intr-o stare mai avansata de vegetatie, mai mature, cand palaria se deschide si se face mai plata.
Champign-bello se recolteaza de obicei mai devreme, mai mult din ratiuni estetico-culinare. Lamele nu sunt inca atat de inchise la culoare si dau mai bine in preparate, sau in conservele industriale.
As risca sa afirm si ca gustul celor mature este mai bogat in arome. Cand am de ales eu le aleg pe cele mari chiar daca risotto-ul iese mai inchis la culoare.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#9
Postat 29 August 2011 - 11:32 AM
#10
Postat 29 August 2011 - 11:46 AM
La Chef A ideea e super (mai ales pentru cine evita coca in dieta), pozele si prezentare asisderea!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 29 August 2011 - 11:52 AM
p sa le fac si eu asa...arata f bine
#12
Postat 29 August 2011 - 01:11 PM
Daniella, la 29 August 2011 - 11:46 AM, a spus:
Din contra, sunt mai aromate decat atunci cand sunt mici si la fel de fragede Aici cand sunt mici sunt vandute sub numele de "Cremini mushroom" (un gust mai pronuntat decat button mushroom) si la acelasi pret. Pretul la Portobello e mai mare, dar si gustul e mai pronuntat
#13
Postat 29 August 2011 - 03:01 PM
De ex, mie si pleurotus mi se par cauciucate si fara gust...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#14
Postat 29 August 2011 - 03:12 PM
Daniella, la 29 August 2011 - 03:01 PM, a spus:
De ex, mie si pleurotus mi se par cauciucate si fara gust...
Aici sunt de acord cu tine
#15
Postat 29 August 2011 - 03:16 PM
Daniella, la 29 August 2011 - 03:01 PM, a spus:
...dar ce meseriase sunt, bine condimentate, in tempura...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#16
Postat 29 August 2011 - 04:01 PM
Uma, la 29 August 2011 - 01:11 PM, a spus:
Daniella, la 29 August 2011 - 11:46 AM, a spus:
Din contra, sunt mai aromate decat atunci cand sunt mici si la fel de fragede Aici cand sunt mici sunt vandute sub numele de "Cremini mushroom" (un gust mai pronuntat decat button mushroom) si la acelasi pret. Pretul la Portobello e mai mare, dar si gustul e mai pronuntat
Asa e Uma, portobello sau portabella ambele forme fiind corecte, este forma matura a lui cremini mushroom, care este tot o specie de Agaricus bisporus cum bine zice Sefu, si au cam 10-15cm in diametru, sunt foarte aromate, cu gust pronuntat si destul de fragede. Fiind o specia mai batrana lamelele de sub palarie sunt complet expuse ceea ce inseamna ca o parte din umezeala ciupercii s-a evaporat concentrand si imbogatind gustul facand ciuperca mai carnoasa si mai densa. Sunt mai scumpe decat cele mici, eu am dat cam $3.50 pe ciupercile astea 2. Noua ne plac foarte mult la gratar sau la cuptor si mai ales datorita faptului ca sunt asa mari si pot fi umplute.
#17
Postat 29 August 2011 - 04:19 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#18
Postat 29 August 2011 - 06:48 PM
Daniella, la 29 August 2011 - 11:46 AM, a spus:
Mie-mi zici?
Daca am zis ca nu le-am vazut nu inseamna ca m-am ferit.
Chiar azi le-am vazut pe puiutii lui portobello astia cred, dar sunt la fel de mici precum champignonii doar ca in loc sa fie albe sunt maro.
#19
Postat 29 August 2011 - 08:21 PM
Adriana, la 29 August 2011 - 06:48 PM, a spus:
Chiar azi le-am vazut pe puiutii lui portobello astia cred, dar sunt la fel de mici precum champignonii doar ca in loc sa fie albe sunt maro.
Da si au un gust mai pronuntat de ..ciuperca
Mie imi plac portobello la nebunie, daca e sa fac tocanita, ii prefer fiind mai aromati -dar si umplute ies super pentru ca au palaria mare (numai ca piciorusul este mult mai tare si nu il folosesc decat foarte rar)
#20
Postat 29 August 2011 - 10:07 PM