Forum Culinar: Pizza Portobello - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pizza Portobello

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 August 2011 - 04:44 PM

PIZZA PORTOBELLO

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-701-13145405647407.jpg

Saptamana trecuta am cuparat aceste 2 ciuperci portobello pe care eu personal le ador si gandindu-ma la reteta lui Jamie Olivier,
Limoni cotto in forno pe care am postat-o candva demult la topicul finger food, am decis sa incerc ceva asemanator.
Rezultatul a fost un deliciu culinar. Cele doua proagonise au disparut rapid din farfurii.
Doar aceste fotografii sunt dovada ca au existat candva.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-701-13145405150632.jpg

INGREDIENTE:

- 2 ciuperci mari portobello
- 2 felii branza mozzarella proaspata
- 2 linguri sos marinara
- 6-7 rosii mici
- 6 masline negre
- cateva frunze busuioc proaspat
-2 linguri parmezan ras
- 1 spray ulei de masline
- sare si piper

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-701-13145405215359.jpg

Se spala ciupercile si cu ajutorul unei linguri, cu grija se indeparteaza partea neagra din interiorul ciupercilor.
Se sterg apoi cu o hartie absorbanta, se condimenteaza cu sare si piper si se da cate un spray de ulei atat in interiorul ciupercii cat si in exterior.
Se pun ciupercile intr-o tava si se umplu fiecare cu cate o lingura de marinara sos.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-701-13145405274083.jpg

Se aseaza in fiecare ciuperca cate o felie de mozzarella, se presara rosiile taiate cubulete, maslinele taiate felii, busuiocul proaspta tocat iar deasupra cate o lingura de parmezan. Se condimenteaza si se pun la cuptor la 1800C circa 15-18 minute sau pana cand branza se topeste.

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-701-13145405791098.jpg

Le-am servit calde pe un pat de salata verde.


Imagine atasata: monthly_08_2011/post-701-13145405465826.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-701-13145405344019.jpg


#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 August 2011 - 05:38 PM

Looks great! O reteta care se potriveste minunat unui mod de hranire echilibrat si pe care o fac foarte des.
Doar ca eu, personal, sunt mai mult atrasa de cocktailul ala pink. Should I feel guilty about that? =))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 August 2011 - 06:32 PM

Guilty? As putea sa mint frumos si sa zic ca era un cocktail finut si usor de vara....insa am sa-ti spun sincer ca era "Simply Lemonade with Raspberry" din comertul local. Stiu, imi pare rau daca te-am dezamagit. :) Data viitoare promit sa vin cu ce trebuie. =))

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 August 2011 - 07:08 PM

Huh? Habar nu am ce trebuie =)). Eu de regula fac fix ce nu trebuie :D ador culoarea aia! :) Hmmm...lemonade and raspberries, intrigant.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 August 2011 - 08:03 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 August 2011 - 07:08 PM, a spus:

Huh? Habar nu am ce trebuie :). Eu de regula fac fix ce nu trebuie B) ador culoarea aia! :D Hmmm...lemonade and raspberries, intrigant.


Ma refeream strict la bautura si la faptul ca trebuia sa pun ceva usor alcoolizat, tot pink si tot pentru ladies, dar mai energizant =))

#6 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,083
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 August 2011 - 09:52 PM

Foarte buna ideea, eu as putea sa le fac doar cu champignon ca specia asta de ciuperci n-am vazut-o niciodata aici.

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 August 2011 - 11:03 AM

Santa Polenta ! :sad3:
Mi mancano le parole...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 August 2011 - 11:11 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 August 2011 - 09:52 PM, a spus:

Foarte buna ideea, eu as putea sa le fac doar cu champignon ca specia asta de ciuperci n-am vazut-o niciodata aici.

Sunt sigur in proportie de 99% ca e vorba de aceeasi specie. Agaricus bisporus.
Portobello sunt numite intr-o stare mai avansata de vegetatie, mai mature, cand palaria se deschide si se face mai plata.
Champign-bello :sad3: se recolteaza de obicei mai devreme, mai mult din ratiuni estetico-culinare. Lamele nu sunt inca atat de inchise la culoare si dau mai bine in preparate, sau in conservele industriale.
As risca sa afirm si ca gustul celor mature este mai bogat in arome. Cand am de ales eu le aleg pe cele mari chiar daca risotto-ul iese mai inchis la culoare.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#9 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,083
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2011 - 11:32 AM

E ceea ce mi se parea si mie, acum citiva ani cind le-am vazut pentru prima data la fetele din America, problema e ca aici se vede ca le recolteaza doar mici.

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 August 2011 - 11:46 AM

Le gasesti si mari pe aici, poate si pe acolo, dar te-ai ferit de ele ca par batrane si tari (vreo 6 fac juma de kg), si dupa gustul meu, asa batrane sunt mai cauciucate si mai fade ...

La Chef A ideea e super (mai ales pentru cine evita coca in dieta), pozele si prezentare asisderea! :sad3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 29 August 2011 - 11:52 AM

noi le preferam pe-astea pt cand facem gratar, fripte cu palaria in sus cu putina sara sant mai gustoase decat suratele lor mici.
p sa le fac si eu asa...arata f bine

#12 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 August 2011 - 01:11 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2011 - 11:46 AM, a spus:

asa batrane sunt mai cauciucate si mai fade ...


Din contra, sunt mai aromate decat atunci cand sunt mici si la fel de fragede :lol: Aici cand sunt mici sunt vandute sub numele de "Cremini mushroom" (un gust mai pronuntat decat button mushroom) si la acelasi pret. Pretul la Portobello e mai mare, dar si gustul e mai pronuntat :D
A cat is a friend fur-ever !

#13 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 August 2011 - 03:01 PM

atunci nu o fi fost aceeasi specie aia de care spun eu ... :lol: Anyway sunt cu siguranta mai carnoase alea mari.
De ex, mie si pleurotus mi se par cauciucate si fara gust... :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 August 2011 - 03:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2011 - 03:01 PM, a spus:


De ex, mie si pleurotus mi se par cauciucate si fara gust... :lol:

Aici sunt de acord cu tine :D
A cat is a friend fur-ever !

#15 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 August 2011 - 03:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2011 - 03:01 PM, a spus:

De ex, mie si pleurotus mi se par cauciucate si fara gust... :lol:

...dar ce meseriase sunt, bine condimentate, in tempura... :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#16 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 29 August 2011 - 04:01 PM

Vezi postareaUma, la 29 August 2011 - 01:11 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2011 - 11:46 AM, a spus:

asa batrane sunt mai cauciucate si mai fade ...


Din contra, sunt mai aromate decat atunci cand sunt mici si la fel de fragede :lol: Aici cand sunt mici sunt vandute sub numele de "Cremini mushroom" (un gust mai pronuntat decat button mushroom) si la acelasi pret. Pretul la Portobello e mai mare, dar si gustul e mai pronuntat :D


Asa e Uma, portobello sau portabella ambele forme fiind corecte, este forma matura a lui cremini mushroom, care este tot o specie de Agaricus bisporus cum bine zice Sefu, si au cam 10-15cm in diametru, sunt foarte aromate, cu gust pronuntat si destul de fragede. Fiind o specia mai batrana lamelele de sub palarie sunt complet expuse ceea ce inseamna ca o parte din umezeala ciupercii s-a evaporat concentrand si imbogatind gustul facand ciuperca mai carnoasa si mai densa. Sunt mai scumpe decat cele mici, eu am dat cam $3.50 pe ciupercile astea 2. Noua ne plac foarte mult la gratar sau la cuptor si mai ales datorita faptului ca sunt asa mari si pot fi umplute.

#17 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 August 2011 - 04:19 PM

aaa nu am gasit de astea de 10-15 cm, ci unele de circa 7-8 cm in diametru si nu erau nici mai scumpe. Aici oricum pretul la mici ori mari tot in jur de 2-3 euro/kg este.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#18 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,083
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2011 - 06:48 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2011 - 11:46 AM, a spus:

dar te-ai ferit de ele ca par batrane si tari

Mie-mi zici?
Daca am zis ca nu le-am vazut nu inseamna ca m-am ferit.

Chiar azi le-am vazut pe puiutii lui portobello astia cred, dar sunt la fel de mici precum champignonii doar ca in loc sa fie albe sunt maro.

#19 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 29 August 2011 - 08:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 August 2011 - 06:48 PM, a spus:



Chiar azi le-am vazut pe puiutii lui portobello astia cred, dar sunt la fel de mici precum champignonii doar ca in loc sa fie albe sunt maro.

Da si au un gust mai pronuntat de ..ciuperca :)
Mie imi plac portobello la nebunie, daca e sa fac tocanita, ii prefer fiind mai aromati -dar si umplute ies super pentru ca au palaria mare (numai ca piciorusul este mult mai tare si nu il folosesc decat foarte rar)
A cat is a friend fur-ever !

#20 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,018
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 August 2011 - 10:07 PM

eu le ştiu pe portobello ca fiind ciupercile de câmp iar mirosul lor îmi auce aminte cum mergeam cu copii din satu bunicilor la cules, pe deal şi nu îmi aduc aminte că fi văzut niciodată butonaşii ăştia care se comercializează acum, numai ciuperci cu pălărie şi creţe rozalii sau maro închis. cele mai preţuite erau alea cu pălăriile mari, pe care le frigeam pe plită cu o bucată de slănină şi sare grunjoasă ...

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi