Forum Culinar: Roşii gratinate cu anşoa şi oregano - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Roşii gratinate cu anşoa şi oregano

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 September 2011 - 06:08 PM

Roşii gratinate cu anşoa şi oregano, un aperitiv delicios şi usor de făcut

Ingrediente

- roşii cât mai mari şi cât mai coapte
- pesmet
- fileuri de anşoa, socotiţi cel puţin 2 pe roşie
- oregano uscat, cît cuprinde
- ulei de măsline

Metoda

- roşiile se taie in jumătate şi se pun direct in tava care va intra in cuptor, tăvile de lut sau de sticlă merg cel mai bine

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-13148917752542.jpg

- fiecare roşie se sărează, se presară cu pesmet
- peste pesmet se pune anşoa (un file sau mai multe)
- se presară oregano şi se adaugă condimentele preferate
- la sfârşit se adaugă un fir de ulei pe fiecare roşie şi încă un pic pe fundul tăvii

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-13148919615196.jpg

se bagă la cuptor la foc mic şi se ţin pînă se scofâlcesc roşiile , pesmetul este uscat iar anşoale sunt aproape topite

voila!

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-13148919496901.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 September 2011 - 06:27 PM

Cre ca le fac miine seara ca in seara asta am pizza.
Am pesmet amestecat cu nitel usturoi si patrunjel asa ca o sa-l folosesc ca sa-l termin.
O sa revin cu impresiile :(

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2011 - 10:38 PM

Voilà, dulci, sarate si bune :-*
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-4-1314995925785.jpg

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 September 2011 - 10:52 PM

îmi place idea cu pesmetu' amestecat cu usturoi şi pătrunjel, o să incerc şi eu în weekend şi o să adaug şi nişte cepe mari, făcute la fel

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 September 2011 - 11:23 PM

Vezi postareaDexter, la 02 September 2011 - 10:52 PM, a spus:

îmi place idea cu pesmetu' amestecat cu usturoi şi pătrunjel, o să incerc şi eu în weekend şi o să adaug şi nişte cepe mari, făcute la fel

Dupa cum i spune si numele:
Dexter iar ne-a umplut de sange :-*

Respect! :P
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2011 - 11:25 PM

Wayleu, mi-ai adus aminte de rosiile in stil piemontez ca aici. Ale mele erau la rece.Eu pe ale tale le-as vedea "saltate" cu niscai spaghetti, dar nu va luati dupa mine. :-*

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi