Forum Culinar: Un alt fel de vinete zen - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Un alt fel de vinete zen

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 04 September 2011 - 11:00 PM

Inspiraţia mi-a venit ca urmare a vizitei la o fermă care produce tot felul de tartinăzi printre printre care ardei copţi cu alune, vinete cu nuci şi alte delicatese pe care nu le mai enumerez din motive de salivare excesivă

De fapt m-am pornit să fac o variaţiune pe tema vinetelelor zen ale lui Maneki Neko, numai că pe parcurs mi-a venit o altă idee şi am ajuns la tartinada de la fermă

Ingrediente, cantităţi pentru o vânătă barosană

- 1 vânătă
- ulei de nuci prăjite (roasted walnuts) cît să acopere fundul tigăii
- 3 linguri de sos de soia sau tamari, ce vă place
- vin alb, o jumate de pahar
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute tip bird's eye
- 3 miezi de nucă
- frunziş pentru decorat

Metoda


Am curăţit vinetele de coajă, le-am tăiat întâi rotund şi după aia ca pe cartofii prăjiţi şi le-am pus la prăjit în ulei de nuci, în tigaie CU CAPAC.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-13151679185152.jpg

Cînd au absorbit tot uleiul, am adăugat ardeiul iute tăiat fin şi sosul de soia, ochiometric, cam 3-4 linguri.

După ce au absorbit şi sosul de soia am adăugat vinul şi le-am lăsat să-l absoarbă şi pe el, cam 10 minute,

Intre timp am pulsat miezurile de nucă de 2-3 ori in blender şi am tăiat 2 căţeluşi de usturoi pe diagonala cozii după care le-am pus pe toate peste vinete

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-13151679831683.jpg

Am amestecat, am mai lăsat 3-4 minute până au ajuns la textura asta

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-13151681767974.jpg

Le-am mîncat cu ... lingura. Vinetele moi şi zemoase, contrastate de nucile crunchy ... n-am cuvinte decît că ... I went nuts over them :angryfire:

Singura diferenţă faţă de ce am mîncat la fermă a fost mărimea vinetelor, ale lor erau tăiate mărunt ca să se poată tartina

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1215-13151686552826.jpg

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 September 2011 - 01:39 PM

Ar merge si cu zuchinni in loc de vanata?

Nu am acum vanata acasa si n-am chef sa ies la cumparaturi ca e vreme de kko la noi.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 September 2011 - 01:53 PM

Vezi postareapetunie, la 05 September 2011 - 01:39 PM, a spus:

Ar merge si cu zuchinni in loc de vanata?

Nu am acum vanata acasa si n-am chef sa ies la cumparaturi ca e vreme de kko la noi.

De ce sa nu mearga? Eu cred ca-i chiar bun!
Dex, îmi place si varianta ta de vinete zen1 :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 September 2011 - 02:03 PM

Vezi postareaMaya, la 05 September 2011 - 01:53 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 05 September 2011 - 01:39 PM, a spus:

Ar merge si cu zuchinni in loc de vanata?

Nu am acum vanata acasa si n-am chef sa ies la cumparaturi ca e vreme de kko la noi.

De ce sa nu mearga? Eu cred ca-i chiar bun!
Dex, îmi place si varianta ta de vinete zen1 :)



Oke,atunci incerc cu zuchinni si umplu si niste cannelloni cu maglavaisul respectiv.Revin cu rezultatul :D
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2011 - 04:09 PM

Of, eu am vinete si mi-a zis ca le incerc dar am fost la supermarket si am uitat sa iau nuci ca de-astea n-am, numai seminte de pin si migdale :)

#6 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 September 2011 - 04:24 PM

adriana, eu zic să încerci, am văzut reţete de vinete şi cu seminţe de pin (3 linguri la o vânătă) şi cu migdale
dacă ai şi ulei de migdale, cred că s-ar combina foarte bine

aşteptăm impresiile petunelei :thumleft:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2011 - 04:35 PM

Ok, mersi, o sa incerc cu seminte de pin.

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 September 2011 - 04:39 PM

Eu am facut cu nuci macinate(numai asa aveam),iar pt ca sa simt "nuca"(asa bucatele) am spart niste alune (de astea aveam acasa).Mmmmmmm,am "gustat " vreo doua linguri,iar cu restul vreau sa umplu niste cannelloni.

Daca ajung pe la magazin sapt asta iau si vinete ca tare mult imi place cum au iesit zuchinni.Cu poze vin abia maine ca azi nu mai am cand sa le postez.

:thumleft: pt reteta!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 September 2011 - 05:04 PM

Vezi postareapetunie, la 05 September 2011 - 04:39 PM, a spus:

tare mult imi place cum au iesit zuchinni. :thumleft: pt reteta!

mă bucur că ţi-ai plăcut

şi eu o să le refac cât de curând şi în cantitate (mult) mai mare şi mă gîndesc să le fac tartinadă şi să le pun în borcan. oare or sta? ce părere au specialiştii conservelor?

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 September 2011 - 08:40 PM

Vezi postareaDexter, la 05 September 2011 - 05:04 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 05 September 2011 - 04:39 PM, a spus:

tare mult imi place cum au iesit zuchinni. :thumleft: pt reteta!

mă bucur că ţi-ai plăcut

şi eu o să le refac cât de curând şi în cantitate (mult) mai mare şi mă gîndesc să le fac tartinadă şi să le pun în borcan. oare or sta? ce părere au specialiştii conservelor?

Eu nu-s experta, dar am observat ca orice am pus în borcan sterilizat, în cuptor sau sub baie de apa, s-a pastrat fara probleme mult timp.

Zic sa le faci cum îti plac, apoi sa transferi vinetele fierbinti în borcanele sterilizate în cuptor la 200°C timp de 10 minute. Capacele le fierb cîteva minute în apa. Dupa ce închizi bine borcanele, pune-le într-un vas cu apa fierbinte, si lasa-le 10 minute sa clocoteasca sub apa. Se conserveaza garantat. Sau pui borcanele fierbinti în cuptorul încins la 200 °C pentru 10 minute, apoi închizi si le lasi acolo pîna se racesc. Eu "conservez" asa diverse chestii, si niciodata nu s-a stricat nimic. Nu am folosit niciodata conservant si nici macar o aspirina.
Odata am vazut un reportaj despre conservare la TV, iar specialistii au spus ca mama conservarii este sterilizarea :thumleft:
Au aratat compoturi, marmelade and Co, care erau conservate prin metodele astea de conservare, pe care se mentiona data de valabilitate între 18-24 de luni. Compoturile si dupa 5 ani înca erau bune. Restul nu stiu ca nu am vazut reportajul pîna la capat. Dar cum spuneam, functioneaza :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2011 - 09:52 PM

De acord cu sorella mea, la mine au tinut si mai mult de 2 ani dar de frica de la creier le-am aruncat desi in mod sigur erau bune, de regula incerc sa termin tot ce pun intr-o vara pina-n vara urmatoare.

#12 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 September 2011 - 02:44 PM

Ah,am ramas datoare:

Dupa cum ziceam,eu am umplut niste cannelloni cu compozitia asta.Au iesit tare buni.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-59-13166089813397.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-59-13166089932267.jpg

Deasupra lor am pus un sos din pepene galben si vin alb.


Asta a mai ramas pt mine,mdin intreg castronul:

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-59-13166090089156.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 September 2011 - 03:20 PM

Maya, mulţumesc pentru explicaţia cu sterilizarea, aşa o să fac!

Petu, nota 10 cu coroniţă, mi-ai făcut poftă să fac şi eu!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi