Un alt fel de vinete zen
#1
Postat 04 September 2011 - 11:00 PM
De fapt m-am pornit să fac o variaţiune pe tema vinetelelor zen ale lui Maneki Neko, numai că pe parcurs mi-a venit o altă idee şi am ajuns la tartinada de la fermă
Ingrediente, cantităţi pentru o vânătă barosană
- 1 vânătă
- ulei de nuci prăjite (roasted walnuts) cît să acopere fundul tigăii
- 3 linguri de sos de soia sau tamari, ce vă place
- vin alb, o jumate de pahar
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute tip bird's eye
- 3 miezi de nucă
- frunziş pentru decorat
Metoda
Am curăţit vinetele de coajă, le-am tăiat întâi rotund şi după aia ca pe cartofii prăjiţi şi le-am pus la prăjit în ulei de nuci, în tigaie CU CAPAC.
Cînd au absorbit tot uleiul, am adăugat ardeiul iute tăiat fin şi sosul de soia, ochiometric, cam 3-4 linguri.
După ce au absorbit şi sosul de soia am adăugat vinul şi le-am lăsat să-l absoarbă şi pe el, cam 10 minute,
Intre timp am pulsat miezurile de nucă de 2-3 ori in blender şi am tăiat 2 căţeluşi de usturoi pe diagonala cozii după care le-am pus pe toate peste vinete
Am amestecat, am mai lăsat 3-4 minute până au ajuns la textura asta
Le-am mîncat cu ... lingura. Vinetele moi şi zemoase, contrastate de nucile crunchy ... n-am cuvinte decît că ... I went nuts over them
Singura diferenţă faţă de ce am mîncat la fermă a fost mărimea vinetelor, ale lor erau tăiate mărunt ca să se poată tartina
#2
Postat 05 September 2011 - 01:39 PM
Nu am acum vanata acasa si n-am chef sa ies la cumparaturi ca e vreme de kko la noi.
#3
Postat 05 September 2011 - 01:53 PM
petunie, la 05 September 2011 - 01:39 PM, a spus:
Nu am acum vanata acasa si n-am chef sa ies la cumparaturi ca e vreme de kko la noi.
De ce sa nu mearga? Eu cred ca-i chiar bun!
Dex, îmi place si varianta ta de vinete zen1
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 05 September 2011 - 02:03 PM
Maya, la 05 September 2011 - 01:53 PM, a spus:
Oke,atunci incerc cu zuchinni si umplu si niste cannelloni cu maglavaisul respectiv.Revin cu rezultatul
#5
Postat 05 September 2011 - 04:09 PM
#6
Postat 05 September 2011 - 04:24 PM
dacă ai şi ulei de migdale, cred că s-ar combina foarte bine
aşteptăm impresiile petunelei
#8
Postat 05 September 2011 - 04:39 PM
Daca ajung pe la magazin sapt asta iau si vinete ca tare mult imi place cum au iesit zuchinni.Cu poze vin abia maine ca azi nu mai am cand sa le postez.
pt reteta!
#9
Postat 05 September 2011 - 05:04 PM
petunie, la 05 September 2011 - 04:39 PM, a spus:
mă bucur că ţi-ai plăcut
şi eu o să le refac cât de curând şi în cantitate (mult) mai mare şi mă gîndesc să le fac tartinadă şi să le pun în borcan. oare or sta? ce părere au specialiştii conservelor?
#10
Postat 05 September 2011 - 08:40 PM
Dexter, la 05 September 2011 - 05:04 PM, a spus:
petunie, la 05 September 2011 - 04:39 PM, a spus:
mă bucur că ţi-ai plăcut
şi eu o să le refac cât de curând şi în cantitate (mult) mai mare şi mă gîndesc să le fac tartinadă şi să le pun în borcan. oare or sta? ce părere au specialiştii conservelor?
Eu nu-s experta, dar am observat ca orice am pus în borcan sterilizat, în cuptor sau sub baie de apa, s-a pastrat fara probleme mult timp.
Zic sa le faci cum îti plac, apoi sa transferi vinetele fierbinti în borcanele sterilizate în cuptor la 200°C timp de 10 minute. Capacele le fierb cîteva minute în apa. Dupa ce închizi bine borcanele, pune-le într-un vas cu apa fierbinte, si lasa-le 10 minute sa clocoteasca sub apa. Se conserveaza garantat. Sau pui borcanele fierbinti în cuptorul încins la 200 °C pentru 10 minute, apoi închizi si le lasi acolo pîna se racesc. Eu "conservez" asa diverse chestii, si niciodata nu s-a stricat nimic. Nu am folosit niciodata conservant si nici macar o aspirina.
Odata am vazut un reportaj despre conservare la TV, iar specialistii au spus ca mama conservarii este sterilizarea
Au aratat compoturi, marmelade and Co, care erau conservate prin metodele astea de conservare, pe care se mentiona data de valabilitate între 18-24 de luni. Compoturile si dupa 5 ani înca erau bune. Restul nu stiu ca nu am vazut reportajul pîna la capat. Dar cum spuneam, functioneaza
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 05 September 2011 - 09:52 PM
#12
Postat 21 September 2011 - 02:44 PM
Dupa cum ziceam,eu am umplut niste cannelloni cu compozitia asta.Au iesit tare buni.
Deasupra lor am pus un sos din pepene galben si vin alb.
Asta a mai ramas pt mine,mdin intreg castronul:
#13
Postat 21 September 2011 - 03:20 PM
Petu, nota 10 cu coroniţă, mi-ai făcut poftă să fac şi eu!