Ficat m'chermla mincare in stil marocan
#1
Postat 11 September 2011 - 03:05 PM
in reteta originala, marocanii de obicei folosesc ficat de oaie. eu am pus de vita, ca asta gasesc pe piata de aici. prin urmare se taie ficatul (500 g) in cuburi potrivit de mari, se toaca 3 ardei grasi, 1 catel de usturoi, 2 cepe mari, 250 g rosioare, 1 bucatica de ghimbir si se piseaza in mojar 1 lg de chimion (cumin - a nu se confunda cu chimenul ! )
intr-o tigaie cu 2 Lg de ulei se prajeste putin ficatul la foc potrivit si apoi se da deoparte pe o farfurie
in acelasi ulei se soteaza citeva minute legumele si se condimenteaza cu ghimbir, chimion, sare si piper dupa gust
se adauga rosiile + 2 dl suc de rosii si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 10-12'
cind sosul e gata, iar aromele incep sa gidile placut nasucul , se pune ficatul inapoi in tigaie si se mai lasa la fiert inca 5'
ficatul m'chermla se serveste cald, presarat cu frunze de coriandru tocate (cui nu-i place, poate pune patrunjel verde) si linga o garnitura de orez fiert - sa aveti pofta asa cum am avut si noi !
#2
Postat 11 September 2011 - 09:33 PM
#3
Postat 11 September 2011 - 11:42 PM
Adriana, la 11 September 2011 - 09:33 PM, a spus:
Adriana, asta a fost si motivul meu pt. care am incercat noua reteta. Pina acum fie ca dadeam ficatul printr-un amestec de faina cu condimente (piper + cimbru + fulgi de usturoi) si apoi il prajeam, fie ca-l frigeam la gratar. Preparat in stil marocan are un gust aparte. Ne-a placut mult si o sa-l fac mai des asa.
#4
Postat 12 September 2011 - 12:22 PM
tot prajit il fac si eu, ca ai mei nu sunt foarte cutezatori cand vine vorba de ficat. Dar reteta ta trebuie incercata, cred ca o sa le placa
#5
Postat 12 September 2011 - 12:36 PM
#7
Postat 12 September 2011 - 11:04 PM
#8
Postat 13 September 2011 - 06:56 AM
Dexter, la 12 September 2011 - 11:04 PM, a spus:
(depinde ... )
1) ii inviti la masa sau la o lectie de lingvistica ?
2) sint marocani de la mama lor sau marocani de origine moldoveneasca ?
3) daca sint bine crescuti, nu rid de tine, ci cu tine !
(incearca sa-ti plimbi limba'n gura ca 'mneaiei )
http://www.youtube.c...h?v=wb6zH2fmDqQ
#9
Postat 13 September 2011 - 06:34 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#13
Postat 13 September 2011 - 09:56 PM
uptown girl, la 13 September 2011 - 09:36 PM, a spus:
Ce aud eu, nu se poate scrie
Egal cum se pronunta, parca ma tenteaza... desi nu le am eu cu ficatul, dar arata asa apetisant.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 06 October 2011 - 07:39 AM
A furat (hotzomanu' ) reteta si-a dus-o direct la el in laborator. Dupa ce s-a inarmat cu un mojar, citeva borcane cu reactivi condimentati, un cilindru gradat si o bagheta de sticla, s-a apucat de fiert ficatul intr-un pahar cu fund plat pus pe o sita de azbest deasupra lampii de gaz.
In urma analizelor efectuate, verdictul lui a fost: "simplu si bun !".
Sa va fie de bine, Peter & Shefa !
#15
Postat 06 October 2011 - 02:54 PM
uptown girl, la 06 October 2011 - 07:39 AM, a spus:
A furat (hotzomanu' ) reteta si-a dus-o direct la el in laborator. Dupa ce s-a inarmat cu un mojar, citeva borcane cu reactivi condimentati, un cilindru gradat si o bagheta de sticla, s-a apucat de fiert ficatul intr-un pahar cu fund plat pus pe o sita de azbest deasupra lampii de gaz.
In urma analizelor efectuate, verdictul lui a fost: "simplu si bun !".
Sa va fie de bine, Peter & Shefa !
Eu nu cred pana nu vad!
Dovada?unde-i dovada?