in sezonul toamna-iarna una din supele mele favorite e supa crema de conopida. de ce ? se face rapid, din ingrediente putine, si e delicioasa !
pt. aceasta aveti nevoie de o conopida potrivit de mare, 2 dl smintina subtire, putina nucsoara rasa, 1/2 lg pasta de ghimbir (optional), 1 piept de pui (optional), 1 felie sunca de Serrano (optional), un pic de patrunjel verde

se curata conopida de frunze si se pune intreaga la fiert in 1,5 l apa + 1/2 Lg sare timp de 15'

apoi se scufunda imediat intr-un castron cu apa rece pt. a opri procesul de fierbere, se scurge si se separa buchetelele cu ajutorul unui cutitas; se pastreaza citeva pe o farfurie, iar restul impreuna cu tulpina tocata si condimentele se mixeaza la robotul de bucatarie cu 5 dl din apa in care a fiert (cine vrea, poate folosi o zeama de carne obtinuta dintr-un cubulet concentrat dizolvat in apa). cind conopida devine ca o crema, se adauga smintina mixindu-se in continuare; apoi se pun buchetele pastrate in supa si se mai fierbe pt. 2' la foc potrivit

(optional - in timp ce fierbe conopida, se frige/prajeste pieptul de pui taiat bucatele si eventual, marinat dupa gust si preferinte)

supa se serveste calda impreuna cu pieptul de pui si presarata cu sare din sunca de Serrano + patrunjel tocat marunt - sa aveti pofta !


Ajutor











