Sos caramel Cel de la terina de Clatite cu mere
#21
Postat 23 February 2012 - 12:33 PM
Am pus-o pe mama sa guste. Mi-a zis ca are gust de caramele. Yupiiii, mi-a iesit!
Deabia astept sa-l gust si eu.
#22
Postat 23 February 2012 - 02:40 PM
any_annette, la 23 February 2012 - 12:31 PM, a spus:
Dupa ce se intareste ramane tot lichid, adica poate fi turnat peste un dulce, etc ?
Da Any ,ramane lichid,dar daca-l torni ,isi pastreaza forma .
Ca la Terina de clatite ,unde si modelul de pe farfurie e facut cu sos .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#24
Postat 28 February 2012 - 12:45 AM
Bucatareli si nu numai
#25
Postat 28 February 2012 - 12:41 PM
sorinadaniela, la 23 February 2012 - 10:40 AM, a spus:
...
Si aici nu se vede prea bine ca-mi tremura manuta, da' asa pt Boni ca sa-si dea seama de consistenta dupa 10 minute de cand am pus sosul in borcan...
las' ca ma rasfat de paste.
#26
Postat 28 February 2012 - 12:46 PM
FELIS, la 28 February 2012 - 12:45 AM, a spus:
Felis,
Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#27
Postat 28 February 2012 - 03:25 PM
boni, la 28 February 2012 - 12:41 PM, a spus:
las' ca ma rasfat de paste.
Imi pare tare rau Boni... sa stii ca e superbun. Zici ca papi caramele. Eu am cam scapat la borcan cu lingurita, asa ca ma bucur ca e pe terminare....
Te astept de Paste.
Piscotel, la 28 February 2012 - 12:46 PM, a spus:
Felis,
Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .
Pisco, eu cred ca am fiert prea mult. Intrebare: cele 4 minute de fierbere (la sfarsit) sunt 4 minute de cand repunem pe foc sau efectiv de fierbere?
Ca eu am inteles de fierbere, asa ca au stat un pic mai mult de 4 minute pe foc... sa zicem 6 si mi-au iesit caramele moi. Superbune, dar cand s-a racit sosul nu mai era sos.
Multumesc frumos!
#28
Postat 28 February 2012 - 04:45 PM
sorinadaniela, la 28 February 2012 - 03:25 PM, a spus:
boni, la 28 February 2012 - 12:41 PM, a spus:
las' ca ma rasfat de paste.
Imi pare tare rau Boni... sa stii ca e superbun. Zici ca papi caramele. Eu am cam scapat la borcan cu lingurita, asa ca ma bucur ca e pe terminare....
Te astept de Paste.
Piscotel, la 28 February 2012 - 12:46 PM, a spus:
Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .
Pisco, eu cred ca am fiert prea mult. Intrebare: cele 4 minute de fierbere (la sfarsit) sunt 4 minute de cand repunem pe foc sau efectiv de fierbere?
Ca eu am inteles de fierbere, asa ca au stat un pic mai mult de 4 minute pe foc... sa zicem 6 si mi-au iesit caramele moi. Superbune, dar cand s-a racit sosul nu mai era sos.
Multumesc frumos!
El fierbe deja cand adugi frisca ,sarea si vanilia, peste zaharul caramelizat.Asa ca 4 minute cu totul.Poate chiar mai putin ,daca se amesteca bine si repede.
Tu ai lucrat cu fructoza,asa ca pot aparea diferente si de acolo.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#29
Postat 28 February 2012 - 05:05 PM
Da' sa stii ca sunt exceptionale caramelele mele... si am o frica de borcanu' alaaaa. Bine ca e pe terminare.
#30
Postat 28 February 2012 - 05:14 PM
Ia vedeti,poate asta va iese mai usor .
Sos caramel II
100 g zahar
putina apa sau suc de mere
40 g unt
sare
40 g frisca animala
Punem zaharul la caramelizat cu putina apa sau suc de mere.
Intre timp,frisca,sarea si untul se incalzesc la microvele cateva secunde,cat sa nu fie reci si sa faca soc termic cu zaharul.
Cand zaharul a prins o culoare frumoasa,turnam incet componentele lichide incalzite si invartim energic.
Mai punem pe foc doar cat sa se omogenizeze amestecul.
Nu uitati sa invatiti.
E gata de pus in borcan.
Na maine il incerc si pe asta.
Nu am microvele,dar le incalzesc pe foc mic.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#31
Postat 28 February 2012 - 05:56 PM
Dar sa stii ca eu sunt superincantata de prima reteta.
#32 Guest_Gelutza_*
Postat 28 February 2012 - 07:39 PM
Piscotel, la 28 February 2012 - 05:14 PM, a spus:
[/b]Na maine il incerc si pe asta.
Nu am microvele,dar le incalzesc pe foc mic.[/color][/color][/size]
Eu tocmai ma pregateam sa-l fac pe celalalt,ma incantase reteta si va urmaream discutiile astept acum sa vad ce zici tu, care ti se pare mai bun...saru'mana , oricum, pentru ambele retete!
#33 Guest_Gelutza_*
Postat 28 February 2012 - 07:54 PM
#34 Guest_Gelutza_*
Postat 28 February 2012 - 07:54 PM
Asa ca am sters, dar postarea ramanea goala...scuze tuturor!
#35
Postat 28 February 2012 - 08:06 PM
Gelutza, la 28 February 2012 - 07:39 PM, a spus:
Piscotel, la 28 February 2012 - 05:14 PM, a spus:
[/b]Na maine il incerc si pe asta.
Nu am microvele,dar le incalzesc pe foc mic.[/color][/color][/size]
Eu tocmai ma pregateam sa-l fac pe celalalt,ma incantase reteta si va urmaream discutiile astept acum sa vad ce zici tu, care ti se pare mai bun...saru'mana , oricum, pentru ambele retete!
Prima varianta e superba,eu am facut-o de doua ori.
Nu stiu de ce nu i-a iesit lui Dana ,iar Sorina ,desi e multumita ,a obtinut caramele nu sos caramel.
Asa ca sa vedem maine cum e astalalt.
Poate e procedura mai usoara .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#36
Postat 28 February 2012 - 11:39 PM
Piscotel, la 28 February 2012 - 12:46 PM, a spus:
FELIS, la 28 February 2012 - 12:45 AM, a spus:
Felis,
Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .
Multumesc frumos de raspuns. Chiar voiam sa te intreb ce frisca folosesti!...
E foarte util si faptul ca trebuie sa fiarba 4 min cu totul... Ms... Vin cu vesti dupa ce incerc!... Pe mine m-a cucerit si poza cu care incepe acest subiect!... Are o consistenta ... yammuyy!...
Bucatareli si nu numai
#37
Postat 06 March 2012 - 12:14 PM
E mult mai usor de facut ,dar are si dezavantaje .O sa vedeti mai jos .
Am pus 100 g zahar cu 2-3 linguri de apa si putina sare la caramelizat .
Separat am pus la incalzit 40 g unt cu 40 g frisca (animala) .
Cand zaharul primeste culoarea chihlimbarului ,il luam de pe foc ,adaugam compozitia calda de unt cu frisca si invartim energic cu un tel .
E gata .
Acuma ce e important la sosul asta .E bun de folosit imediat.Sau mai corect spus ,stati langa el si-l lasati sa se raceasca pana la cosistenta dorita .Apoi il folositi.
Pentru ca dupa racirea complecta se transforma in caramele... moi .
Iata cum arata dupa doua zile de cand l-am facut .
Eu l-am facut de data asta experimetal,fara un scop anume ,asa ca o sa-l manac "caramele" .
Va sfatuiesc si pe voi sa-l incercati ,ca oricum nu aveti nimic de pierdut .
Poate langa o portie de clatite cu branza si stafide .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#38
Postat 02 May 2012 - 11:33 AM
#39
Postat 02 May 2012 - 08:35 PM
2ut, la 02 May 2012 - 11:33 AM, a spus:
poza.JPG
Ma bucur ca ti-a iesit si esti multumita .
Cred ca in combinatie cu terina s-a pupat perfect .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#40
Postat 02 May 2012 - 10:50 PM