Forum Culinar: Sos caramel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sos caramel Cel de la terina de Clatite cu mere

#21 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 February 2012 - 12:33 PM

Fetelor, asa arata dupa cateva ore...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13299931660854.jpg

Am pus-o pe mama sa guste. Mi-a zis ca are gust de caramele. Yupiiii, mi-a iesit!
Deabia astept sa-l gust si eu.
Sorina

#22 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2012 - 02:40 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 February 2012 - 12:31 PM, a spus:

Pisco, eu m-am indragostit deja de el, fara sa fi gustat.
Dupa ce se intareste ramane tot lichid, adica poate fi turnat peste un dulce, etc ?



Da Any ,ramane lichid,dar daca-l torni ,isi pastreaza forma .
Ca la Terina de clatite ,unde si modelul de pe farfurie e facut cu sos .



Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#23 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 03:14 PM

E fain de tot, dar deocamdata admir si stau cuminte :71: !

#24 Useril este offline   FELIS 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 28-February 12
  • LocationBUCURESTI

Postat 28 February 2012 - 12:45 AM

Arata foarte bine sosul... si daca ramane lichid si dupa ce se raceste e si mai bine!!... Iar pe farfurie arata bestial!... Trebuie sa incerc si eu reteta!.. De fapt eram in cautare de retete de sos caramel!!... :tongue3:

#25 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 28 February 2012 - 12:41 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 23 February 2012 - 10:40 AM, a spus:

Am facut sosul caramel a lui nenea monti. Si arata superb, miroase o nebunie, da' eu inca nu-l pot gusta... dupa masa de pranz vedem ce bunatate a iesit.
...
Si aici nu se vede prea bine ca-mi tremura manuta, da' asa pt Boni ca sa-si dea seama de consistenta dupa 10 minute de cand am pus sosul in borcan...
eu pot doar sa stau si sa plang pe margineImagine postata ca n-am vazut la timp si acum e post si nu-l fac.
las' ca ma rasfat de paste. :love3:

#26 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 February 2012 - 12:46 PM

Vezi postareaFELIS, la 28 February 2012 - 12:45 AM, a spus:

Arata foarte bine sosul... si daca ramane lichid si dupa ce se raceste e si mai bine!!... Iar pe farfurie arata bestial!... Trebuie sa incerc si eu reteta!.. De fapt eram in cautare de retete de sos caramel!!... Imagine postata



Felis,

Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#27 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 February 2012 - 03:25 PM

Vezi postareaboni, la 28 February 2012 - 12:41 PM, a spus:

eu pot doar sa stau si sa plang pe margineImagine postata ca n-am vazut la timp si acum e post si nu-l fac.
las' ca ma rasfat de paste. :)


Imi pare tare rau Boni... sa stii ca e superbun. Zici ca papi caramele. Eu am cam scapat la borcan cu lingurita, asa ca ma bucur ca e pe terminare....
Te astept de Paste.


Vezi postareaPiscotel, la 28 February 2012 - 12:46 PM, a spus:


Felis,

Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .


Pisco, eu cred ca am fiert prea mult. Intrebare: cele 4 minute de fierbere (la sfarsit) sunt 4 minute de cand repunem pe foc sau efectiv de fierbere?
Ca eu am inteles de fierbere, asa ca au stat un pic mai mult de 4 minute pe foc... sa zicem 6 si mi-au iesit caramele moi. Superbune, dar cand s-a racit sosul nu mai era sos.
Multumesc frumos! :lol:
Sorina

#28 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 February 2012 - 04:45 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 February 2012 - 03:25 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 28 February 2012 - 12:41 PM, a spus:

eu pot doar sa stau si sa plang pe margineImagine postata ca n-am vazut la timp si acum e post si nu-l fac.
las' ca ma rasfat de paste. Imagine postata


Imi pare tare rau Boni... sa stii ca e superbun. Zici ca papi caramele. Eu am cam scapat la borcan cu lingurita, asa ca ma bucur ca e pe terminare....
Te astept de Paste.


Vezi postareaPiscotel, la 28 February 2012 - 12:46 PM, a spus:

Felis,

Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .


Pisco, eu cred ca am fiert prea mult. Intrebare: cele 4 minute de fierbere (la sfarsit) sunt 4 minute de cand repunem pe foc sau efectiv de fierbere?
Ca eu am inteles de fierbere, asa ca au stat un pic mai mult de 4 minute pe foc... sa zicem 6 si mi-au iesit caramele moi. Superbune, dar cand s-a racit sosul nu mai era sos.
Multumesc frumos! Imagine postata



El fierbe deja cand adugi frisca ,sarea si vanilia, peste zaharul caramelizat.Asa ca 4 minute cu totul.Poate chiar mai putin ,daca se amesteca bine si repede.
Tu ai lucrat cu fructoza,asa ca pot aparea diferente si de acolo.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#29 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 February 2012 - 05:05 PM

Saru' mana!
Da' sa stii ca sunt exceptionale caramelele mele... si am o frica de borcanu' alaaaa. Bine ca e pe terminare.
Sorina

#30 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 February 2012 - 05:14 PM

Am mai gasit o reteta de sos caramel .
Ia vedeti,poate asta va iese mai usor .

Sos caramel II


100 g zahar
putina apa sau suc de mere
40 g unt
sare
40 g frisca animala


Punem zaharul la caramelizat cu putina apa sau suc de mere.
Intre timp,frisca,sarea si untul se incalzesc la microvele cateva secunde,cat sa nu fie reci si sa faca soc termic cu zaharul.
Cand zaharul a prins o culoare frumoasa,turnam incet componentele lichide incalzite si invartim energic.
Mai punem pe foc doar cat sa se omogenizeze amestecul.
Nu uitati sa invatiti.
E gata de pus in borcan.

Na maine il incerc si pe asta.
Nu am microvele,dar le incalzesc pe foc mic.

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#31 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 February 2012 - 05:56 PM

Te astept...
Dar sa stii ca eu sunt superincantata de prima reteta.
Sorina

#32 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 07:39 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 February 2012 - 05:14 PM, a spus:

Am mai gasit o reteta de sos caramel ....
[/b]Na maine il incerc si pe asta.
Nu am microvele,dar le incalzesc pe foc mic.
[/color][/color][/size]


Eu tocmai ma pregateam sa-l fac pe celalalt,ma incantase reteta si va urmaream discutiile astept acum sa vad ce zici tu, care ti se pare mai bun...saru'mana , oricum, pentru ambele retete!

#33 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 07:54 PM

Am gresit, postasem aici ceea ce doream sa postez la ceva dulce, scuze...

#34 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 07:54 PM

S-a dublat postarea...
Asa ca am sters, dar postarea ramanea goala...scuze tuturor!

#35 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 February 2012 - 08:06 PM

Vezi postareaGelutza, la 28 February 2012 - 07:39 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 28 February 2012 - 05:14 PM, a spus:

Am mai gasit o reteta de sos caramel ....
[/b]Na maine il incerc si pe asta.
Nu am microvele,dar le incalzesc pe foc mic.
[/color][/color][/size]


Eu tocmai ma pregateam sa-l fac pe celalalt,ma incantase reteta si va urmaream discutiile astept acum sa vad ce zici tu, care ti se pare mai bun...saru'mana , oricum, pentru ambele retete!



Prima varianta e superba,eu am facut-o de doua ori.
Nu stiu de ce nu i-a iesit lui Dana ,iar Sorina ,desi e multumita ,a obtinut caramele nu sos caramel.Imagine postata
Asa ca sa vedem maine cum e astalalt.
Poate e procedura mai usoara .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#36 Useril este offline   FELIS 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 28-February 12
  • LocationBUCURESTI

Postat 28 February 2012 - 11:39 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 February 2012 - 12:46 PM, a spus:

Vezi postareaFELIS, la 28 February 2012 - 12:45 AM, a spus:

Arata foarte bine sosul... si daca ramane lichid si dupa ce se raceste e si mai bine!!... Iar pe farfurie arata bestial!... Trebuie sa incerc si eu reteta!.. De fapt eram in cautare de retete de sos caramel!!... Imagine postata



Felis,

Doar sa respecti timpii de fiert si cantitatile.Daca-l fierbi prea mult,se separa (brazeste) si apar doua fractii.Solida si lichida....si nu mai curge .
Frisca sa fie de origine animala,de buna calitate .
Eu am folosit La Dorna .


Multumesc frumos de raspuns. Chiar voiam sa te intreb ce frisca folosesti!... :71:
E foarte util si faptul ca trebuie sa fiarba 4 min cu totul... Ms... Vin cu vesti dupa ce incerc!... Pe mine m-a cucerit si poza cu care incepe acest subiect!... Are o consistenta ... yammuyy!...

#37 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 March 2012 - 12:14 PM

Am facut sosul caramel dupa ce-a de a doua retete .
E mult mai usor de facut ,dar are si dezavantaje .O sa vedeti mai jos .

Am pus 100 g zahar cu 2-3 linguri de apa si putina sare la caramelizat .
Separat am pus la incalzit 40 g unt cu 40 g frisca (animala) .

Cand zaharul primeste culoarea chihlimbarului ,il luam de pe foc ,adaugam compozitia calda de unt cu frisca si invartim energic cu un tel .
E gata .
Acuma ce e important la sosul asta .E bun de folosit imediat.Sau mai corect spus ,stati langa el si-l lasati sa se raceasca pana la cosistenta dorita .Apoi il folositi.
Pentru ca dupa racirea complecta se transforma in caramele... moi .
Iata cum arata dupa doua zile de cand l-am facut .

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-48-13310284168405.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-48-13310284323483.jpg


Eu l-am facut de data asta experimetal,fara un scop anume ,asa ca o sa-l manac "caramele" .Imagine postata

Va sfatuiesc si pe voi sa-l incercati ,ca oricum nu aveti nimic de pierdut .
Poate langa o portie de clatite cu branza si stafide .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#38 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 02 May 2012 - 11:33 AM

L-am facut si eu, prima varianta, doar cu fructoza in loc de zahar, a iesit super. Multumesc Lia.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-639-13359511703867.jpg

#39 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 May 2012 - 08:35 PM

Vezi postarea2ut, la 02 May 2012 - 11:33 AM, a spus:

L-am facut si eu, prima varianta, doar cu fructoza in loc de zahar, a iesit super. Multumesc Lia.

Atasament poza.JPG


Ma bucur ca ti-a iesit si esti multumita .
Cred ca in combinatie cu terina s-a pupat perfect .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#40 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 May 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaPiscotel, la 06 March 2012 - 12:14 PM, a spus:




Foarte fain sosul asta ptr un snickers ce zici? ceva alune in el si cred ca este foarte bun. Cred ca mai vad bine pozele:)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi