Antipasto piemontese
#1
Postat 17 September 2011 - 04:53 PM
Sau cum sa inchizi intr-un borcan prospetimea legumelor.
Se poate servi ca atare, rece sau se poate amesteca cu o conserva de ton sau condiment pentru paste.
Pentru 3 kg de rosii:
1/2 kg fasole verde
1/2 kg ardei
1/2 kg tije de telina
1/2 kg morcovi
1/2 kg conopida
1/2 kg ceapa.E de preferat ceapa mica, gen arpagic.
1 paharel de ulei de masline
1 paharel otet de vin alb
sare
1 lingura zahar
busuioc
Curatati legumele si taiatile cubulete.Ceapa fiind mica am taiat-o in jumatati.
Am pus la fiert rosiile, le-am pasat, strecurat si repus la fiert.
Cand incepe sa clocoteasca adaugam morcovii.
Dupa 10 minute adaugam ceapa.
Dupa inca 10 minute adaugam tijele de telina.
Si continuam asa in ordine cu: fasolea, conopida si ardeii.
La 10 minute dupa ce am adaugat ardeii, adaugam uleiul, otetul, zaharul si sarea.
Lasam la fiert pana cand sucul de rosii a scazut un pic si toate legumele sunt fierte.
Turnam in borcane curate si uscate punem capac si sterilizam in cuptor timp de 15-20 de minute.
Mie mi-au iesit 7 borcanele mici si o portie mare de servit imediat.
Noua ne place asa simplu, fara ton.
#2
Postat 17 September 2011 - 05:38 PM
#3
Postat 17 September 2011 - 06:08 PM
Ii simt gustul ,Mmmmm.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 17 September 2011 - 08:43 PM
Piscotel, la 17 September 2011 - 06:08 PM, a spus:
Ii simt gustul ,Mmmmm.
Eu îl vad lînga o lingura, lînga mine
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 18 September 2011 - 09:01 AM
Adriana, la 17 September 2011 - 05:38 PM, a spus:
Eu prima oara l-am luat de cumparat din gastronomie.Dupa care am cautat reteta.Imi faceam o portie de mancat imediat, fara sa pun la borcan.
Piscotel, la 17 September 2011 - 06:08 PM, a spus:
Ii simt gustul ,Mmmmm.
Da, in fond si la urma urmei e o tocana de legume.Place la tot poporul.
Maya, la 17 September 2011 - 08:43 PM, a spus:
Eu îl vad lînga o lingura, lînga mine
Eu il vad in beci, dar cred ca ma duc si mai deschid un borcan.Mananca su Manu.
#6
Postat 18 September 2011 - 10:20 AM
#7
Postat 18 September 2011 - 11:54 AM
#9
Postat 18 September 2011 - 02:17 PM
#10
Postat 18 September 2011 - 03:54 PM
Adriana, la 18 September 2011 - 02:17 PM, a spus:
Iaca acia : http://artaculinara....n-sos-de-rosii/
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 18 September 2011 - 03:59 PM
Am cautat din profilul ei toate topicele si se vede ca mi-a scapat.
#12
Postat 18 September 2011 - 04:55 PM
#13
Postat 06 September 2013 - 11:39 PM
#14
Postat 07 September 2013 - 05:36 PM
Si eu il am pe lista.Ca fac schimb cu mama, ea imi da romanesti eu ii dau piemonteze(si cugnà) si calabreze(aia cu ton si ardei).
#15
Postat 07 September 2013 - 08:36 PM
Am folosit rosiile lungi, le-am scos semintele si coaja si nu erau zemoase deloc, mi s-a parut ca nu-mi ajungea lichidul asa ca le-am fiert cu capac in Le Creuset. Mi-au iesit 3 borcane de 500 si 5 de 250, mi-a ramas doar o lingura de gustat Cre' ca tre sa o refac.
#18
Postat 02 September 2014 - 07:08 PM
Si apoi e si bunut.
#19
Postat 03 September 2014 - 10:25 AM