Forum Culinar: Antipasto piemontese - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Antipasto piemontese

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 September 2011 - 04:53 PM

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162710680581.jpg

Sau cum sa inchizi intr-un borcan prospetimea legumelor.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162698455554.jpg

Se poate servi ca atare, rece sau se poate amesteca cu o conserva de ton sau condiment pentru paste.

Pentru 3 kg de rosii:

1/2 kg fasole verde
1/2 kg ardei
1/2 kg tije de telina
1/2 kg morcovi
1/2 kg conopida
1/2 kg ceapa.E de preferat ceapa mica, gen arpagic.

1 paharel de ulei de masline
1 paharel otet de vin alb
sare
1 lingura zahar
busuioc

Curatati legumele si taiatile cubulete.Ceapa fiind mica am taiat-o in jumatati.

Am pus la fiert rosiile, le-am pasat, strecurat si repus la fiert.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162702342543.jpg

Cand incepe sa clocoteasca adaugam morcovii.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-1316270318379.jpg

Dupa 10 minute adaugam ceapa.
Dupa inca 10 minute adaugam tijele de telina.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162704275998.jpg

Si continuam asa in ordine cu: fasolea, conopida si ardeii.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162704919045.jpg

La 10 minute dupa ce am adaugat ardeii, adaugam uleiul, otetul, zaharul si sarea.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162705394159.jpg

Lasam la fiert pana cand sucul de rosii a scazut un pic si toate legumele sunt fierte.

Turnam in borcane curate si uscate punem capac si sterilizam in cuptor timp de 15-20 de minute.

Mie mi-au iesit 7 borcanele mici si o portie mare de servit imediat.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162706964971.jpg

Noua ne place asa simplu, fara ton.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13162707746942.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 September 2011 - 05:38 PM

Bravissima. :floare: Eu nu l-am facut niciodata pentru ca soacra-mea nu-l face si nici n-am avut ocazia sa-l gust la nimeni, l-am vazut doar de cumparat.

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 September 2011 - 06:08 PM

Eu il vad langa o ratota din oua de casa,sau langa o mana de orez.
Ii simt gustul ,Mmmmm.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 September 2011 - 08:43 PM

Vezi postareaPiscotel, la 17 September 2011 - 06:08 PM, a spus:

Eu il vad langa o ratota din oua de casa,sau langa o mana de orez.
Ii simt gustul ,Mmmmm.Imagine postata

Eu îl vad lînga o lingura, lînga mine :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2011 - 09:01 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 September 2011 - 05:38 PM, a spus:

Bravissima. :D Eu nu l-am facut niciodata pentru ca soacra-mea nu-l face si nici n-am avut ocazia sa-l gust la nimeni, l-am vazut doar de cumparat.


Eu prima oara l-am luat de cumparat din gastronomie.Dupa care am cautat reteta.Imi faceam o portie de mancat imediat, fara sa pun la borcan.

Vezi postareaPiscotel, la 17 September 2011 - 06:08 PM, a spus:

Eu il vad langa o ratota din oua de casa,sau langa o mana de orez.
Ii simt gustul ,Mmmmm.Imagine postata


Da, in fond si la urma urmei e o tocana de legume.Place la tot poporul. :wub:

Vezi postareaMaya, la 17 September 2011 - 08:43 PM, a spus:


Eu îl vad lînga o lingura, lînga mine ;)


Eu il vad in beci, :floare: dar cred ca ma duc si mai deschid un borcan.Mananca su Manu. :71:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 September 2011 - 10:20 AM

Vezi postareaEataly, la 18 September 2011 - 09:01 AM, a spus:

Imi faceam o portie de mancat imediat, fara sa pun la borcan.

Asta e o idee foarte buna :floare:

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2011 - 11:54 AM

Incearca asa si vezi daca-ti place.Daca ai suc de rosii facut de tine, foloseste-l pe ala.

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 September 2011 - 12:26 PM

Sigur ca am, incerc =))

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 September 2011 - 02:17 PM

Lili, ai pus aici reteta bilutelor de ricotta fierte in sos de rosii? ca ma cautat-o si n-am gasit-o. Si cum umblind prin poze am dat peste ea m-am gindit ca e foarte buna =))

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 September 2011 - 03:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 September 2011 - 02:17 PM, a spus:

Lili, ai pus aici reteta bilutelor de ricotta fierte in sos de rosii? ca ma cautat-o si n-am gasit-o. Si cum umblind prin poze am dat peste ea m-am gindit ca e foarte buna =))

Iaca acia : http://artaculinara....n-sos-de-rosii/
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 September 2011 - 03:59 PM

Mersi sorella =))
Am cautat din profilul ei toate topicele si se vede ca mi-a scapat.

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2011 - 04:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 September 2011 - 02:17 PM, a spus:

Lili, ai pus aici reteta bilutelor de ricotta fierte in sos de rosii? ca ma cautat-o si n-am gasit-o. Si cum umblind prin poze am dat peste ea m-am gindit ca e foarte buna =))


Ma gandeam si eu la ele cand le-am vazut in meniul de la gradi a lui Manu. =))

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 September 2013 - 11:39 PM

Mi-aminteam ca ai postat reteta. Doamna care imi face curatenie mi-a dat reteta care e identica cu a ta :angryfire: Am curatat totul, miine dimineata fierb.

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 September 2013 - 05:36 PM

Brava!Stiu ca ai facut sucul de rosii deja, deci esti cu un pas inainte. :angryfire:
Si eu il am pe lista.Ca fac schimb cu mama, ea imi da romanesti eu ii dau piemonteze(si cugnà) si calabreze(aia cu ton si ardei). :angryfire:

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2013 - 08:36 PM

Pai nu mi-am permis sa pun suc de-al meu, am respectat reteta intocmai.
Am folosit rosiile lungi, le-am scos semintele si coaja si nu erau zemoase deloc, mi s-a parut ca nu-mi ajungea lichidul asa ca le-am fiert cu capac in Le Creuset. Mi-au iesit 3 borcane de 500 si 5 de 250, mi-a ramas doar o lingura de gustat :angryfire: Cre' ca tre sa o refac.

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 August 2014 - 02:50 PM

Productia de anul asta, doza dubla :)
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-4-14094894426063.jpg

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2014 - 02:46 PM

Am zis ca nu-l fac, dar macar doua borcane tot imi pun. :)

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2014 - 07:08 PM

Mie imi salveaza pachetelul lui Stefano cind sunt in dificultate, amestecat cu o cutie de ton e ok :)
Si apoi e si bunut.

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 September 2014 - 10:25 AM

Eu astept sa inceapa Manu scoala si ma apuca febra conservelor.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi