Pateu de soi(a) pt. grasi
.
.
Rule Nr. 1 :
There are no rules!
Imagination rulez!
FITI CREATIVI.
The sky is the limit.
De la o reteta minimala de baza, variind+combinand ingredientele/condimentele puteti obtine o gama foarte larga de produse care sa se muleze pe gustul dumneavoastra.
Ingrediente de baza:
soia boabe 250 grame
morcovi 250-300 grame
un pastarnac 150-200 grame
o felie de radacina de telina 100-150 grame
o ceapa
catei de usturoi - fara numar, fara numar!
untdelemn ~ 50 ml (extrafeciorelnic de masline, din seminte de bostan, de floarea soarelui, de susan, de arahide, cupaje, ce aveti sau va puteti permite)
condimente - cele care va plac: de ex: piper de culoarea politica la care ati aderat, cimbru, dafin, condimente mediteraneene, provencale, asiatice, mexicane, japoneze, arabe, etc.
sare - in reteta mea inlocuita la asezonare cu sos de soi(a). De ce? Pentru culoare, gustul umami si rontunjimea stilistica a compozitiei : boabe de soya - sos de soya. Se inchide un ciclu solar.
daca vreti si verdeturi tocate puneti si din acelea.
fulgi de ardei iute, sau chilli powder, Cayenne pepper - stiti voi, iutzeli.
suc de lamie, lime sau otet balsamic
doua lingurite de bicarbonat de sodiu
.
Unele ingrediente s-au sculat tarziu si au intaziat la prima sedinta foto.
Data viitoare nu va mai primesc!
.
Ingrediente facultative:
Leurda cruda
Ardei rosu, (copt)
Ciuperci de tot soiul. Comestibile care va sa zica si nu micoze :twisted: .
Ceapa cruda tocata
Ceapa tocata sotata, cu boya
Stafide marinate in rom sau cognac.
Fructe dezhidratate (merisoare, coacaze, afine, caise, prune afumate, etc) care au stat la baute la aceasi carciuma cu stafidele
Ceapa verde tocata marunt.
Castraverzi murati
Nuci, alune (un termen generic) prajite si sfaramate
Seminte se susan prajite
Seminte de chimen prajite
Masline feliate/tocate,
Spanac blanchat
Boabe de naut, fierte sau din conserva. Intregi
Ce va mai trece prin cap.
Doar unul sau mai multe din ingredientele de mai sus se pot adauga tocate mai lejer/maruntite, pateului pentru a-i imbogati gustul si varia textura.
Orice ingredient facultativ poate insemna o noua reteta.
Nu puneti ca mine ciuperci din conserva - si anume facuta de altii in mod industrial.
( o data puteti inchide si voi ochiii. OK i puteti deschide acum )
E de preferat sa puneti ciuperci proaspete, sau rehidratate