Ingrediente:
1 kg carne pui
1 morcov
2 cepe
1 lingura faina
1 pahar smantana
ulei
sare
piper
dafin
patrunjel
Rumeniti carnea in putin ulei, dupa care stingeti cu apa si lasati la fiert impreuna cu o frunzulita de dafin.
Intre timp, intr-o alta tigaie, caliti ceapa si morcovul ras - cand au prins culoare adaugati faina, smantana si cateva linguri din apa in care fierbe carnea de pui.
Cand e fiert se amesteca incet cu carnea de pui sa se evite cocoloasele.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta si presarat cu patrunjel verde.
Pagina 1 din 1
Ciulama de pui cu smantana
#2
Postat 28 December 2009 - 02:46 AM
Bun, bun! Jupanului meu ii place tare mult puiul cu smantana. Singura lui neplacere e faptul ca nu-mi iese de 2 ori la fel!!!!!!!! Ba-i prea groasa, ba-i zama lunga. Ori cine mai stie ce. Da' de buna-i buna! Si, mai rarut, ca-i mai dragut, mai scap si niste ciumperci in mancarica.
#3
Postat 28 December 2009 - 10:43 AM
Eu, dupa ce am mancat acest pui cu smantana in mai multe bordeie, m-am oprit la al pregati in cel mai simplu mod.
Puiul il pun pe gratar la foc mai maricel ... cat sa faca un pic de arsura. Separat, pun o cratita cu apa si sare la fiert si cand puiul e gata il fierb cateva minute in acea apa.
Smantana o amestec cu 1-2 linguri de faina si o pun si pe ea peste puiul care fierbe.
Mai las pe foc 2-3 min. pana s-a ingrosat si cam asta e tot.
Uneori mai adaug marar proaspat tocat si un praf de piper alb, dar de cele mai multe ori il preferam in varianta simpla.
Puiul il pun pe gratar la foc mai maricel ... cat sa faca un pic de arsura. Separat, pun o cratita cu apa si sare la fiert si cand puiul e gata il fierb cateva minute in acea apa.
Smantana o amestec cu 1-2 linguri de faina si o pun si pe ea peste puiul care fierbe.
Mai las pe foc 2-3 min. pana s-a ingrosat si cam asta e tot.
Uneori mai adaug marar proaspat tocat si un praf de piper alb, dar de cele mai multe ori il preferam in varianta simpla.
#4
Postat 19 April 2010 - 01:59 PM
Ex-ul il prefera stil mama suacra: deci caleam puiul fara piele ( ca si lui ii placea pielea de nu mai putea) si apoi puneam niste apa sa se inabuseasca. Amestecam faina cu smantana si le puneam la final un clocot-doua.Daca il izbea dorinta de verdeata, prefera patrunjel, dar deobicei, nu-l izbea!
sare si piper oricum puneam eu din start, ca stiam preferintele!
sare si piper oricum puneam eu din start, ca stiam preferintele!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1