Forum Culinar: Ciulama de pui cu smantana - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciulama de pui cu smantana

#1 Useril este offline   ama2675 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationTimisoara

Postat 12 December 2009 - 12:51 AM

Ingrediente:
1 kg carne pui
1 morcov
2 cepe
1 lingura faina
1 pahar smantana
ulei
sare
piper
dafin
patrunjel

Rumeniti carnea in putin ulei, dupa care stingeti cu apa si lasati la fiert impreuna cu o frunzulita de dafin.
Intre timp, intr-o alta tigaie, caliti ceapa si morcovul ras - cand au prins culoare adaugati faina, smantana si cateva linguri din apa in care fierbe carnea de pui.


Cand e fiert se amesteca incet cu carnea de pui sa se evite cocoloasele.

Se serveste fierbinte, cu mamaliguta si presarat cu patrunjel verde.

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 December 2009 - 02:46 AM

Bun, bun! Jupanului meu ii place tare mult puiul cu smantana. Singura lui neplacere e faptul ca nu-mi iese de 2 ori la fel!!!!!!!! :drool: Ba-i prea groasa, ba-i zama lunga. Ori cine mai stie ce. Da' de buna-i buna! :) Si, mai rarut, ca-i mai dragut, mai scap si niste ciumperci in mancarica. :drool:

#3 Useril este offline   Flower_75 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationcu capul in nori

Postat 28 December 2009 - 10:43 AM

Eu, dupa ce am mancat acest pui cu smantana in mai multe bordeie, m-am oprit la al pregati in cel mai simplu mod.
Puiul il pun pe gratar la foc mai maricel ... cat sa faca un pic de arsura. Separat, pun o cratita cu apa si sare la fiert si cand puiul e gata il fierb cateva minute in acea apa.
Smantana o amestec cu 1-2 linguri de faina si o pun si pe ea peste puiul care fierbe.
Mai las pe foc 2-3 min. pana s-a ingrosat si cam asta e tot.
Uneori mai adaug marar proaspat tocat si un praf de piper alb, dar de cele mai multe ori il preferam in varianta simpla.

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2010 - 01:59 PM

Ex-ul il prefera stil mama suacra: deci caleam puiul fara piele ( ca si lui ii placea pielea de nu mai putea) si apoi puneam niste apa sa se inabuseasca. Amestecam faina cu smantana si le puneam la final un clocot-doua.Daca il izbea dorinta de verdeata, prefera patrunjel, dar deobicei, nu-l izbea! :thumleft:
sare si piper oricum puneam eu din start, ca stiam preferintele!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi