Pentru ca reteta asta e una dintre putinele feluri de mancare cu peste pe care le mananc.Nu zic ca sunt eu care a inventat racheta,dar nici nu am vazut pe undeva facut la fel,asa ca imi permit sa zic ca e produsul imaginatiei mele.Daca ati vazut pe undeva la fel,implicit si aici pe site,va rog sa-mi spuneti si reeditez.
Pentru ca e un 'curcubeu' in farfurie si pentru ca am reusit sa fac niste poze,care arata cat de cat.Pentru ca m-am gandit ca poate i-ar prinde cuiva bine,mi-am luat inima in dinti si-am deschis topicul asta.
Avem nevoie de:
fileu de somon,proaspat
1/2conopida si 1/2 brokkoli(aburit in sita 2 min)
1morcov
1/2ardei(rosu,galben,portocalu si alte culori pe care le vreti si le aveti )
1/2praz
100gr bucatele de bambus conservat(desi am facut si fara,si tot bun)
sos Teryaki,sare,piper roz,piper negru(boabe) si 3-4 frunze de dafin
Somonul se pune intr-o tava cu folie(hartie de copt daca vreti).Stiu ca nu e recomandata folia,dar nu o folosesc foarte des,asa ca,imi mai permit uneori.Se presara cu un pic de sare,se stropeste cu sos si se lasa cca 20 de min.
Intre timp, se pregatesc legumele,taindu-se cubulete/bucatele.
Apoi se 'astern' in straturi,care dupa cum ii place,presarand sare si stropind si legumele cu sos.Eu am facut cam asa:
Se adauga piperul si frunzulitele de dafin.Se 'impacheteaza' si se da la cuptor la 200 C pentru 45min-1h
Siiiiiii a rezultat asta:
Pofta buna!
Pagina 1 din 1
Somon Teryaki
Arata acest topic
Pagina 1 din 1