Ingrediente
Pentru aluatul nisipos avem nevoie de:
200 gr faina
100 gr cascaval, de preferat mai uscat
120 gr unt
1 ou
1 galbenus
sare si piper
La umplutura am pus:
ficat de pui - 500 gr
ceapa, ceapa verde sau praz
1 mina de mazare, eu pun congelata
2 miini e baby carrots - congelati
sare, piper
1 ou
albusul care ne-a ramas de la aluat
bacon pentru ornare
Ingredientele pentru aluat le-am pus in robot, fara o ordine particulara, si am mixat pina am obtinut un aluat cu aspect de frimituri, pe care le punem in folie de plastic, sa se odihenasca la frigider:


E un aluat care se lucreaz amai greu, dar cascavalul il face cu totul deosebit!
Cit se raceste aluatul, ne ocupam de umplutura. Calim ceapa:

Adaugam ficatul:

Apoi mazarea si morcoveii:

Cind umplutura s-a racit amestecam cu oul (eu am pus si putin aluat care mi-a ramas dupa ce am intins in forma, pe care l-am ras):

Apoi asezam in forma de copt, si intoarcem marginea de la aluat:

Coacem in cuptorul preincalzit la 180C pentru 40 min:

Ornam cu bacon si mai bagam citeva minute la cuptor, cit sa isi lase baconul aroma:

Pofta buna!


Ajutor





