Forum Culinar: Tarta cu ficat si bacon - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu ficat si bacon

#1 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 12 December 2009 - 02:24 AM

In incercarea de a reconstitui niste pateuri cu ficat pe care le gasim la benzinarie, am facut un fusion intre o coaja de tarta si o umplutura la plezneala, dar am fost multumiti de rezultat! :love7:

Ingrediente

Pentru aluatul nisipos avem nevoie de:

200 gr faina
100 gr cascaval, de preferat mai uscat
120 gr unt
1 ou
1 galbenus
sare si piper

La umplutura am pus:

ficat de pui - 500 gr
ceapa, ceapa verde sau praz
1 mina de mazare, eu pun congelata
2 miini e baby carrots - congelati
sare, piper
1 ou
albusul care ne-a ramas de la aluat
bacon pentru ornare


Ingredientele pentru aluat le-am pus in robot, fara o ordine particulara, si am mixat pina am obtinut un aluat cu aspect de frimituri, pe care le punem in folie de plastic, sa se odihenasca la frigider:

Imagine atasata: 60_0195bea44007efa63f5495191eaa86c3.jpg

Imagine atasata: 60_2aaccee16f6ff62a793a4e2692951774.jpg

E un aluat care se lucreaz amai greu, dar cascavalul il face cu totul deosebit!

Cit se raceste aluatul, ne ocupam de umplutura. Calim ceapa:

Imagine atasata: 60_761d9b6d4c9929a3caef5545e5f9ab5a.jpg

Adaugam ficatul:

Imagine atasata: 60_becbd95432d4c5026eff4b831a00ee53.jpg

Apoi mazarea si morcoveii:

Imagine atasata: 60_818fb6f61dbdd91ac15c133119a1b934.jpg

Cind umplutura s-a racit amestecam cu oul (eu am pus si putin aluat care mi-a ramas dupa ce am intins in forma, pe care l-am ras):

Imagine atasata: 60_da76286855b238d15d32755295b73e27.jpg

Apoi asezam in forma de copt, si intoarcem marginea de la aluat:

Imagine atasata: 60_e88a267ec06cedf1f528afc87a9a9776.jpg

Coacem in cuptorul preincalzit la 180C pentru 40 min:

Imagine atasata: 60_e5462475742f3d8ff921ad9019d1f2a1.jpg

Ornam cu bacon si mai bagam citeva minute la cuptor, cit sa isi lase baconul aroma:

Imagine atasata: 60_c07ad0a4f29f4c55eea4b80f056cc5be.jpg

Pofta buna!

Imagine atasata: 60_fbb9593e9da9ad4fa9d462b62c2659c5.jpg

Imagine atasata: 60_61a07832bce7629a88d189c7a9c71c4f.jpg
raluca elena

#2 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 December 2009 - 11:00 AM

Ooooo, m-ai prins pe nemancate :D Io mi-s mare mancatoare de ficat. Ce idee buna mi-ai dat cu tarta asta! Am o foaie de tarta, cumparata :oops: , in frigi si nu stiam ce sa fac cu ea. :love7:

#3 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 December 2009 - 07:06 PM

Foarte interesanta, merita incercata.
Raluca, in momentul in care am vazut imaginea cu moroveii am avut senzatia ca ai pus pufuleti. :D :D :floare:

#4 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationbrasov

Postat 14 December 2009 - 11:39 PM

raluca, iaca bunaciunea prestata si de mine:

(eu i-am pus si porumb, la cererea populatiei :lol: )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 82_60c126d903e6702fce5faabc1b8f4eee.jpg


#5 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 14 December 2009 - 11:43 PM

Cara, tare bine mai arata!
Cred ca merge orice leguma dulce, imi place ideea cu porumbul, o sa incerc si eu :lol:
raluca elena

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi