Forum Culinar: Paine Margareta - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine Margareta

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2009 - 12:09 PM

Eu am folosit doua tipuri de faina, dar puteti sa folositi ce faina vreti, desi ideala ar fi faina de grau dur.

Pentru 650 gr de faina de grau dur
150 gr de faina manitoba
2 linguri drojdie uscata
1 lingura malt(daca nu aveti folositi miere)
2 lingurite sare
450 ml apa calduta

Dizolvam drojdia cu un pic de apa si malt.Lasam 15 minute sa actioneze.

Imagine atasata: 59_37da5177ee6aed215ec5d09f8fe374b0.jpg

Adaugam treptat apa si framantam.

Imagine atasata: 59_33c11f12d6f05ca159eaf895da4384a9.jpg

Rezulta un aluat elastic ,nelipicios.Aici depinde de calitatea fainei.Am mai spus: unele au o umiditate mai mare, depinde de anotimp , in fine, fiecare cu personalitatea ei. Deci adaugati apa treptat.

Imagine atasata: 59_4c535c3bcc10c2c99245ff9b20612ee3.jpg

Lasam la crescut cat de mult puteti . Eu am reusit 1 ora jumatate. :love7:

Dupa care pentru doua margarete potrivite taiem aluatul in doua.

Imagine atasata: 59_48e00f0ee6344881022f00965a0e68bf.jpg

Intindem cu facaletul , lasand la margini un rotocol.Deci nu aplatizam total marginile.

Imagine atasata: 59_9a8ec99d3c4f95aa894db778a3c6935b.jpg

Rotam aluatul si procedam identic.Nu ma intrebati de ce , am executat cum am gasit in reteta.

Imagine atasata: 59_203aeccf1bc27d865efa211f28d5f962.jpg

Rulam, daca rezulta neuniform ,corectam cu mana.

Imagine atasata: 59_635271bf15505f55d5c61de3e8451ceb.jpg

Imagine atasata: 59_72e7a6224d5dbaa3865ad894cebcda2d.jpg

Taiem 5 petale egale cu foarfeca .

Imagine atasata: 59_9d3b9e3bfbfb73c9cd1c917aa971cff0.jpg

Plus una , care o vom aseza in centru , dandu-i o forma rotunda.

Imagine atasata: 59_632e40ea435526c2049f6c36f1a6a7c7.jpg

Imagine atasata: 59_5a97bd0e9e0ae33f824d474d78e0a840.jpg

Imagine atasata: 59_5cc85428fa1118206f14cab3e1e4f353.jpg

Ungem cu ulei de masline si presaram seminte (eu de susan negru.)Si mai lasam la crescut cat putem de mult .Eu am reusit inca o ora jumatate.



Dupa care coacem la 180 de grade , static .Eu am pus si o tava cu apa in cuptor.

Imagine atasata: 59_7060565ab98c53a514df4d7b0b8eaef8.jpg

Imagine atasata: 59_884521b1b8deb7331a4b5e449763210e.jpg

Si o sectiune a unei petale.

Imagine atasata: 59_9bbb32403190cdff502a0fb7256d4674.jpg

Dintre toate painicile facute de mine , trebuie sa spun ca aceasta este preferata mea.

#2 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 12 December 2009 - 03:27 PM

Stii care-i culmea culmilor ? Ca voi acolo gasiti faina manitoba, care-i de-a noastra, dar eu n-am vazut pe nicaieri pe aici...ori n-am cautat eu prea mult :?:
Interesanta painica ta, cum gasesc faina o incerc si eu. :?:

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2009 - 03:39 PM

Daneza13 a spus:

Stii care-i culmea culmilor ? Ca voi acolo gasiti faina manitoba, care-i de-a noastra, dar eu n-am vazut pe nicaieri pe aici...ori n-am cautat eu prea mult :?:
Interesanta painica ta, cum gasesc faina o incerc si eu. :?:


N-am stiut ca nu se gaseste acolo.Oricum , nu e de neinlocuit.Poti sa o excluzi fara probleme.Reteta originala avea semola de grau remacinat 50% ,faina 0 25% si faina manitoba 25%.
Ma bucur ca-ti place! ;)

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 December 2009 - 10:24 AM

Prima margareta e splendida. :)
Dana, stii ce ma gindesc eu, ca poate faina normala pe care o aveti voi acolo e taman manitoba, nu scrie nimic pe pachet, w sau alte clasificari, procent de gluten, din care sa ne putem da seama daca ea e?

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 December 2009 - 03:03 PM

Multumesc Adriana!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi