Eu am folosit doua tipuri de faina, dar puteti sa folositi ce faina vreti, desi ideala ar fi faina de grau dur.
Pentru 650 gr de faina de grau dur
150 gr de faina manitoba
2 linguri drojdie uscata
1 lingura malt(daca nu aveti folositi miere)
2 lingurite sare
450 ml apa calduta
Dizolvam drojdia cu un pic de apa si malt.Lasam 15 minute sa actioneze.
Adaugam treptat apa si framantam.
Rezulta un aluat elastic ,nelipicios.Aici depinde de calitatea fainei.Am mai spus: unele au o umiditate mai mare, depinde de anotimp , in fine, fiecare cu personalitatea ei. Deci adaugati apa treptat.
Lasam la crescut cat de mult puteti . Eu am reusit 1 ora jumatate.
Dupa care pentru doua margarete potrivite taiem aluatul in doua.
Intindem cu facaletul , lasand la margini un rotocol.Deci nu aplatizam total marginile.
Rotam aluatul si procedam identic.Nu ma intrebati de ce , am executat cum am gasit in reteta.
Rulam, daca rezulta neuniform ,corectam cu mana.
Taiem 5 petale egale cu foarfeca .
Plus una , care o vom aseza in centru , dandu-i o forma rotunda.
Ungem cu ulei de masline si presaram seminte (eu de susan negru.)Si mai lasam la crescut cat putem de mult .Eu am reusit inca o ora jumatate.
Dupa care coacem la 180 de grade , static .Eu am pus si o tava cu apa in cuptor.
Si o sectiune a unei petale.
Dintre toate painicile facute de mine , trebuie sa spun ca aceasta este preferata mea.
Pagina 1 din 1
Paine Margareta
#2
Postat 12 December 2009 - 03:27 PM
Stii care-i culmea culmilor ? Ca voi acolo gasiti faina manitoba, care-i de-a noastra, dar eu n-am vazut pe nicaieri pe aici...ori n-am cautat eu prea mult
Interesanta painica ta, cum gasesc faina o incerc si eu.
Interesanta painica ta, cum gasesc faina o incerc si eu.
#3
Postat 12 December 2009 - 03:39 PM
Daneza13 a spus:
Stii care-i culmea culmilor ? Ca voi acolo gasiti faina manitoba, care-i de-a noastra, dar eu n-am vazut pe nicaieri pe aici...ori n-am cautat eu prea mult
Interesanta painica ta, cum gasesc faina o incerc si eu.
Interesanta painica ta, cum gasesc faina o incerc si eu.
N-am stiut ca nu se gaseste acolo.Oricum , nu e de neinlocuit.Poti sa o excluzi fara probleme.Reteta originala avea semola de grau remacinat 50% ,faina 0 25% si faina manitoba 25%.
Ma bucur ca-ti place!
#4
Postat 16 December 2009 - 10:24 AM
Prima margareta e splendida.
Dana, stii ce ma gindesc eu, ca poate faina normala pe care o aveti voi acolo e taman manitoba, nu scrie nimic pe pachet, w sau alte clasificari, procent de gluten, din care sa ne putem da seama daca ea e?
Dana, stii ce ma gindesc eu, ca poate faina normala pe care o aveti voi acolo e taman manitoba, nu scrie nimic pe pachet, w sau alte clasificari, procent de gluten, din care sa ne putem da seama daca ea e?
Arata acest topic
Pagina 1 din 1