Forum Culinar: Antipasto calabrese - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Antipasto calabrese

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 October 2011 - 10:44 AM

La borcanele astea cu garnitura de guma, daca se inchid bine, merge o sterilizare bain marie in oala, pe foc.Apa nu trebuie sa ajunga pana la garnitura.
La la tine borcanasul e mic.Il pui in frigider si-l consumi. :)

Eu vreau sa mai fac o tura, cu un supliment de anchoa, pentru ai mei ca-s mari amatori.

#22 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 October 2011 - 09:46 PM

mersi de indicaţiuni, pe ăla mic l-am dat cadou iar ăla mare e tot cu capu'n jos că mi-e frică să-l bag in cuptor, dacă se sparge? :rolleyes:

#23 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 October 2011 - 10:58 PM

Vezi postareaDexter, la 23 October 2011 - 09:52 PM, a spus:

făcui antipastu' şi a ieşit un borcănoi şi un borcanaş da broblem este că unu are capac din ăla cu ghiare metalice care se închide peste o garnitură de cauciuc. pe ăla cum îl sterilizez? dar dacă nu sterilizez de loc, ce se intimplă?



... am ajuns cam tirziu, da' e bine de stiut pe viitor ! :P
pe ala micu' il pui la sterilizat intr-o cratita cu apa clocotita si-l lasi sa fiarba 5', iar garnitura de cauciuc o scufunzi de asemeni citeva secunde in aceeasi apa. scurgi borcanul de apa, il umpli cu antipastu' in asa fel incit sa ramina cit mai putin aer intr-insul si-l inchizi etans. ca sa-l poti pastra un timp mai indelungat - de ordinul lunilor, va trebui sa-l sigilezi cu parafina. da' deja citesc ca l-ai facut cadoi, asa ca ultimul sfat nu-l urma ! :rolleyes:

la borcanul mare da repede atacul pina nu ti-o iau inainte mucegaiurile, ca ai lasat prea mult aer intr-insul, chit ca l-ai intors cu susu'n jos !!! :P

#24 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 October 2011 - 11:07 PM

deci nu mai are sens să-l sterilizez, right? tre' numa' să-l bag în frigi şi să-l pap degrabă?

#25 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 October 2011 - 11:57 PM

Vezi postareaDexter, la 25 October 2011 - 11:07 PM, a spus:

deci nu mai are sens să-l sterilizez, right? tre' numa' să-l bag în frigi şi să-l pap degrabă?


îhî, baga-l urgentos la racoare ! :P ai nevoie de ajutoare la golit borcanu' ? :rolleyes:

#26 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 October 2011 - 12:08 AM

am pus cît a intrat într-un container din ăla care se videază, la restul sunteţi invitaţi la ajutor, numa' că-i un pic iute, că scăpai şi cîţiva brid's eyes în maclavais :D

#27 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 October 2011 - 12:35 AM

Vezi postareaDexter, la 26 October 2011 - 12:08 AM, a spus:

am pus cît a intrat într-un container din ăla care se videază, la restul sunteţi invitaţi la ajutor, numa' că-i un pic iute, că scăpai şi cîţiva brid's eyes în maclavais :D


facusi antipastu' thai ? :D (bine ca n-ai scapat tabasco ca africanii ! :D )

#28 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 October 2011 - 12:38 AM

calabrez ca la tailanda :D

#29 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 October 2011 - 01:04 AM

Vezi postareaDexter, la 26 October 2011 - 12:38 AM, a spus:

calabrez ca la tailanda :D


:D :D :D

(atunci acompaniaza-l si cu un pic de orez fiert, ca pisca mai putin la limba ! :D )

#30 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2011 - 02:04 PM

Vreau sa-ti spun ca ieri am fost la masa la socrii, soacra-mea a desfacut borcanul pe care i l-am dat si am fost foarte bucuroasa sa vad ca le-a placut foarte mult la toti.
Eu stiam ca e bun :) .
Socru-meu a mancat si cateii de usturoi (eu am pus si cateii de usturoi in borcane).
Un borcan a plecat la mama in Ro, dar ea inca nu l-a desfacut.
Merci din nou :rolleyes: !

#31 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 December 2011 - 03:46 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 December 2011 - 02:04 PM, a spus:

Vreau sa-ti spun ca ieri am fost la masa la socrii, soacra-mea a desfacut borcanul pe care i l-am dat si am fost foarte bucuroasa sa vad ca le-a placut foarte mult la toti.
Eu stiam ca e bun :) .
Socru-meu a mancat si cateii de usturoi (eu am pus si cateii de usturoi in borcane).
Un borcan a plecat la mama in Ro, dar ea inca nu l-a desfacut.
Merci din nou :rolleyes: !


Ma bucur! :)
Si eu am trimis lui mama.Nici ea nu l-a deschis inca.Speram sa le placa si lor.Ai mei sunt inebuniti dupa anchoa, asa ca...

#32 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 December 2011 - 07:16 PM

am refăcut antipastu cu ardei capia in loc de gogoşari, plus că de data asta am şi sterilizat borcanele şi înainte şi după ce le-am umplut, ceea ce vă urez şi dumneavoastră, mai puţin pe alea cu ghiare şi gumă care după ce au fost intromise total în apă fiartă, nu s-au mai calificat la proba cu capu'n jos

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1215-13231050689763.jpg

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2011 - 07:20 PM

Eu asa am facut,le-am sterilizat inainte si dupa :) .

#34 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 February 2012 - 04:50 PM

L-am comis si eu.Din pacate n-am avut anchoa , am folosit sardina in ulei,dar tot a iesit super buna.Eu am facut doar 2 borcane, asa de incercat

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-479-13298358300562.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#35 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 February 2012 - 06:44 PM

eataly, să ştii că am dat cadou un borcan unui italian sclifosit în ale mîncărurilor şi l-am dat cu roţile-n sus!
brava de trei ori şi să ne mai dai reţete de la antonella :thumleft:

#36 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 February 2012 - 07:28 PM

Vezi postareaIoana, la 21 February 2012 - 04:50 PM, a spus:

L-am comis si eu.Din pacate n-am avut anchoa , am folosit sardina in ulei,dar tot a iesit super buna.Eu am facut doar 2 borcane, asa de incercat




Interesant Ioana cu sardine.Ca-s mai carnoase. :thumleft:


Vezi postareaDexter, la 21 February 2012 - 06:44 PM, a spus:

eataly, să ştii că am dat cadou un borcan unui italian sclifosit în ale mîncărurilor şi l-am dat cu roţile-n sus!
brava de trei ori şi să ne mai dai reţete de la antonella :thumleft:


Dex, am avut emotii.Ma bucur m-a promovat italianul.
Cat despre Antonella, daca stau bine si ma gandesc pe forum sunt 3 retete de la ea: galustile din ricotta in sos de rosii, antipastul asta si anghinarea umpluta(imbottita) in suc de rosii.Toate delicioase.

#37 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 February 2012 - 02:56 PM

Vezi postareaEataly, la 21 February 2012 - 07:28 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 21 February 2012 - 04:50 PM, a spus:

L-am comis si eu.Din pacate n-am avut anchoa , am folosit sardina in ulei,dar tot a iesit super buna.Eu am facut doar 2 borcane, asa de incercat




Interesant Ioana cu sardine.Ca-s mai carnoase. :lol:




sa sti ca nu.am avut fileuri de sardina,s-au topit efectiv :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 September 2012 - 08:04 AM

50% ardei grasi dulci 50% pepper cherry iuti

pe aia iuti i-am curatat de cotor

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476889021891.jpg

i-am oparit 2 minute in apa cu otet sa-ti mai piarda din iutiala

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476889432881.jpg

i-am adaugat mai spre sfarsit.
Am dublat cantitatea de patrunjel si anchoa. :-*
va inchipuiti ce nebunie mi-a iesit?

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13476890584551.jpg

#39 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 September 2012 - 09:53 AM

Am facut si eu,mersi sorella.4 borcanase cu ardei iute,si 2 normale.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-162-13479546509927.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-162-13479546822017.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-162-13479547048429.jpg

#40 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 30 September 2012 - 10:07 AM

saptamana trecuta am facut reteta, am folosit uleiul de la conserva de ton si borcanelul de ansoa + uleiul de la altul, il mai aveam in frigder si nu stiam la ce sa il folosesc. probabil ca reteta sufera un pic la gust din cauza lipsei uleiului de masline, dar la ce ulei avem noi aici, mai bine cel de la peste.
mi-a placut, multumesc pentru reteta!

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-332-1348991741488.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi