Pagina 1 din 1
Avocado-and-Grapefruit Salad With Pomegranate Seeds
#1
Postat 04 October 2011 - 10:43 PM
AVOCADO-AND-GRAPEFRUIT SALAD WITH POMEGRANATE SEEDS
INGREDIENTE:
- cateva frunze de salata verde
-4-5 ridichi
- 1 avocado
- 1/2 grapefruit
- 1 rodie
- 1 pumn nuci fara coaja
- 1 lingura ulei de masline
- 1 praf de sare
- 2 linguri otet balsamic
Azi am facut o salata foarte sanatoasa, dulce-acrisoara pe care o recomand in special celor care au probleme cu colesterolul dar nu numai.
Acrisoara din cauza fructelor, grepfruit si seminte de rodii si dulce deoarece ca si dressing am folosit un otet balsamic pe baza de porocale.
Pentru a alege semintele de la rodii, am taiat fructul in jumatate si apoi am indepartat semintele de coaja si le-am pus intr-un vas cu apa.
Semintele fiind mai grele se aseaza pe fundul vasului iar miezul acela alb care arata ca o membrana fiind mai usor se ridica la suprafata.
Am strecurat apoi semintele si le-am pus deoparte.
Am amestecat apoi salata verde cu ridichiile taiate felii, am asezat deasupra, alternativ felii de grapefruit si avocado dupa care am presarat semintele de rodii si miezul de nuca. Am adaugat dressingul format din ulei de masline, sare si un otet balsamic.
Asa cum spuneam este o salata incarcata cu o multime de componente cum ar fi grasimile mononesaturate (le gasesti in avocado), licopenul (il gasesti in grapefruit), grasimile nesaturate (le gasesti in nuci), si care toate acestea ajuta la scaderea coleserolului rau LDL. Atat grapefruitul, rodia dar si avocado si nucile sunt bine cunoscute pentru calitatile lor nutritive extrardinare si efectele lor benefice asupra sanatatii. Asa ca nu pot sa mai spun decat :
Pofta buna!
INGREDIENTE:
- cateva frunze de salata verde
-4-5 ridichi
- 1 avocado
- 1/2 grapefruit
- 1 rodie
- 1 pumn nuci fara coaja
- 1 lingura ulei de masline
- 1 praf de sare
- 2 linguri otet balsamic
Azi am facut o salata foarte sanatoasa, dulce-acrisoara pe care o recomand in special celor care au probleme cu colesterolul dar nu numai.
Acrisoara din cauza fructelor, grepfruit si seminte de rodii si dulce deoarece ca si dressing am folosit un otet balsamic pe baza de porocale.
Pentru a alege semintele de la rodii, am taiat fructul in jumatate si apoi am indepartat semintele de coaja si le-am pus intr-un vas cu apa.
Semintele fiind mai grele se aseaza pe fundul vasului iar miezul acela alb care arata ca o membrana fiind mai usor se ridica la suprafata.
Am strecurat apoi semintele si le-am pus deoparte.
Am amestecat apoi salata verde cu ridichiile taiate felii, am asezat deasupra, alternativ felii de grapefruit si avocado dupa care am presarat semintele de rodii si miezul de nuca. Am adaugat dressingul format din ulei de masline, sare si un otet balsamic.
Asa cum spuneam este o salata incarcata cu o multime de componente cum ar fi grasimile mononesaturate (le gasesti in avocado), licopenul (il gasesti in grapefruit), grasimile nesaturate (le gasesti in nuci), si care toate acestea ajuta la scaderea coleserolului rau LDL. Atat grapefruitul, rodia dar si avocado si nucile sunt bine cunoscute pentru calitatile lor nutritive extrardinare si efectele lor benefice asupra sanatatii. Asa ca nu pot sa mai spun decat :
Pofta buna!
#2
Postat 05 October 2011 - 02:00 AM
Mmm ce fain arata asa colorata! O veselie in farfurie. Cu siguranta fur ideea
#3
Postat 05 October 2011 - 11:42 AM
Orange muscat champagne vinegar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O la là, la la la la la là!
Tres chic salata asta!
O la là, la la la la la là!
Tres chic salata asta!
#4
Postat 05 October 2011 - 12:29 PM
De vis arata salata aceasta. Io n-am ridichi si otet de champagne, da' am ulei de nuca. In loc de ridiche ar merge morcov ras?
#5
Postat 06 October 2011 - 03:16 PM
#6
Postat 06 October 2011 - 03:20 PM
#7
Postat 06 October 2011 - 03:22 PM
#8
Postat 16 October 2011 - 09:32 PM
Pai daca ai zis ca merge si cu morcovi m-am mobilizat. E minunata salata. Voi repeta cu siguranta. Un coleg mi-a dat 2 rodii din copacul din gradina si am profitat imediat. Am cam maruntit ingredientele si n-a iesit estetica, unele s-au topit la amestecat, altele pe cand le-am tras in chip erau cazute la fundul vasului, nevermind, gustul conteaza!
Am servit-o cu ceafa de porc la gratar.
Am servit-o cu ceafa de porc la gratar.
#9
Postat 18 October 2011 - 04:25 PM
Laura, ma bucur nespus ca ti-a placut. In final si eu am maruntit ingredientele, mai ales feliile de avocado.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1