Ingrediente:
- 2/3 cana fromage Philadelphia
- 3 linguri zeama de lamaie
- 4 lingurite nuca macinata sau taiata mic (nuca poate fi inlocuita cu pesmet)
- 4 lingurite vin alb
- 1/2 lingurita seminte de marar
- 8 foi de placinta (Philo)
- 4 fileuri de somon (sarate in prealabil)
Etape:
Se incalzeste cuptorul la 400F (205C).
Se pun primele 5 ingrediente in robotul culinar si se amesteca pana devine ca o pasta care sa stea cat de cat tzeapana, sa nu curga (la nevoie mai adaugati pesmet).
Se unge o foaie de placinta cu ulei si se impatureste in doua. Se repeta operatia cu alta foaie si se pune peste prima (deci se obtine un patrat cu 4 straturi de foi). In mijloc se pune un fileu de somon.
Deasupra lui se pune un sfert din tartinada obtinuta mai devreme.
Se impatureste ca un pachet-cadou si se unge deasupra cu ulei.
Se repeta operatiile pentru restul de fileuri.
Se coc la cuptor pana devin aurii (eu le-am pus mai intai cu fundu-n sus sa se coaca in partea de jos si apoi le-am intors cu grija sa se rumeneasca si deasupra).
Se servesc calde.
Impresii:
Tartinada respectiva are un gust acrisor (de la lamaie), care se imbina foarte bine cu somonul.
Preferabil ar fi sa scoateti pielea pestelui inainte (eu i-am lasat
-o in partea de jos).
Pagina 1 din 1
Pachetzele de somon Titlu original: somon fondant en croute
#2
Postat 06 October 2011 - 09:49 PM
Asta ce mod de tortura elaborata este??
ooof, la ce ma puneti voi fetelor!
ooof, la ce ma puneti voi fetelor!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#3
Postat 07 October 2011 - 05:06 PM
zerda, la 06 October 2011 - 09:49 PM, a spus:
Asta ce mod de tortura elaborata este??
iti dai seama ce tortura este pentru mine ca le gatesc la ai mei dar eu mananc morcov ras cu carne fiarta Acum recunosc ca am gustat putin, sa vad ce-a iesit!
Data viitoare cred ca n-o sa mai oun nici nuca nici pesmet, ca sa iasa pasta aia alba. probabil ca va trebui adaugata faina totusi, ca sa o lege.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1