Forum Culinar: Timbale de vinete - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Timbale de vinete un deliciu cu vinatai :))

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 October 2011 - 12:42 PM

(mai intii tre' sa spun ca vinovatul de prepararea timbalelor de vinete e D'Artagnandru. stind de ciorba cu dinsul la o cafea, mi-a dat ideea unei cine deosebit de gustoase. inca o data merci mult pt. reteta ! :fuckme: )

pt. timbale am folosit 2 vinete (potrivit de mari), 4 ardei copti si tocati, 100 g brinza de capra (Soignon), 1 catel de usturoi pisat, 4 rosii deshidratate (in ulei) tocate, 2 frunze de busuioc tocate, sare/piper dupa gust si ulei de masline

se incepe prin a taia vinetele felii pe lung, de ca. 8 mm grosime; feliile se presara cu sare grunjoasa si se lasa 12-15' pt. a scoate din ele zeama amara, dupa care se spala rapid sub un jet de apa si se tamponeaza usor cu hirtie absorbanta

feliile de vinete convexe (adica, partea de la capat) le tocati si le caliti in ulei impreuna cu usturoiul si rosiile deshidratate tocate, pina se inmoaie vinetele

cit stau feliile de vinete la tratamentul cu sarea, se ataca ardeii; spalati in prealabil, se pun la copt pe o tava imbracata cu folie de Al si se dau pt. 10' la cuptor pe functiunea grill (300°C) - din cind in cind aveti grija sa-i intoarceti; cind sint gata copti , impachetati-i in folia de Al pt. a se aburi un pic si a se curata mai usor de pielita arsa

revenind la feliile de vinete, se stropesc/se pensuleaza cu putin ulei de masline pe ambele parti, iar apoi fie ca se prajesc un pic in tigaie, fie ca se pun pe gratar, fie ca se dau la cuptor (180°C pt. 6-8') pina devin usor flexibile

Imagine postata

apoi se iau 4 forme ramequins (ramekins), se ung cu putin ulei si se imbraca cu cite 3 felii de vinete; deasupra lor se pune cite 1 Lg din amestecul de vinete si rosii calite si un pic de busuioc verde tocat (cine n-are, pune patrunjel sau oregano uscat)


Imagine postata

se adauga brinza de capra taiata felii (brinza, bre, nu capra ! :fuckme: )

Imagine postata

si cite 1 Lg ardei copti

Imagine postata

in final se impacheteaza timbalele suprapunind feliile de vinete printr-o presare usoara; se rectifica asezonarea cu sare/piper si se adauga un strop de ulei; dupa care se dau formele la cuptorul preincalzit 180°C timp de 20'

Imagine postata

cind sint gata, se scot din cuptor si se lasa 10' sa se aseze straturile, iar vinetele sa resoarba uleiul iesit la suprafata

Imagine postata

timbalele de vinete pot fi servite ca atare sau cu un sos de rosii (eu am ales sosul puiului Basquaise, la care am adaugat si 1 Lg de capere) - sa aveti pofta ! Imagine postata

Imagine postata

si o sexiune pt. fanii vinatailor :fuckme:

Imagine postata


#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 October 2011 - 08:47 PM

Ai realizat reteta la modul profesional :floare:
Sper ca v-a placut. Alegerea soiului de brînza este perfecta!
Felicitari!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 October 2011 - 10:25 AM

Vezi postareaAlexandru, la 09 October 2011 - 08:47 PM, a spus:

Ai realizat reteta la modul profesional :floare:
Sper ca v-a placut. Alegerea soiului de brînza este perfecta!
Felicitari!


Eiii ashhh ! :drool: Daca era sa fie la modul profesional, puneam si nota de plata linga farfurie. :drool: :whip2:

Ne-a placut foarte mult la gust si recomand reteta cu multa caldura. :drool:

(alegerea brinzei e perfecta si pt. economia Frantei. 8€ am dat pe dinsa. =)) sa nu-mi spui ca la pretul asta, caprele voastre rumega iarba bio !!! :) )

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 October 2011 - 02:52 PM

Vezi postareauptown girl, la 10 October 2011 - 10:25 AM, a spus:

recomand reteta cu multa caldura.

recomandarea ta se va executa negresit :occasion14:

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 October 2011 - 04:59 PM

Multumesc pentru reteta, arata superb!
Crezi ca merge sa fac si cu dovlecel in loc de vinete? (ai mei mananca vinete dar eu nu am voie pt stomac)

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 October 2011 - 08:50 PM

Vezi postarearalesu, la 10 October 2011 - 04:59 PM, a spus:

Multumesc pentru reteta, arata superb!
Crezi ca merge sa fac si cu dovlecel in loc de vinete? (ai mei mananca vinete dar eu nu am voie pt stomac)


Desigur, merge si cu dovlecei sau ardei gras.totul e sa faci felii suficient de suple ca sa îmbraci forma :occasion14:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 October 2011 - 09:01 PM

Vezi postareaAlexandru, la 10 October 2011 - 08:50 PM, a spus:

Desigur, merge si cu dovlecei sau ardei gras.totul e sa faci felii suficient de suple ca sa îmbraci forma :occasion14:


Mersi, cred ca o sa fac cate una din fiecare sa vedem ce iese!

#8 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 October 2011 - 06:31 AM

le-am facut si eu aseara, aveam o vanata, dar a ajuns pentru 2 persoane, foarte bun, nu mai fausem/mancasem, refac sigur ca ne-a placut, o sa incerc si varianta cu dovlecei ca din aia am acuma in camara
fara poze din motiv de ora tarzie si baterii descarcate

multumim de reteta
fiica dacilor

#9 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 October 2011 - 07:28 PM

Reteta e mai mult decat imbietoare.Pacat ca n-am forme din astea mici.Si-am vazut in magazin,dar la cat costa aici ,am zis pas.Mai vad eu,poate gasesc vreo forma de adaptare, asa,incat sa manance si carnivorul meu si sa n-o considere drept garnitura.

Dar mai am o intrebare Uptown Girl.Vad ardei copti.Sa inteleg ca sunt din cei colorati ambalati cate unul in folie?Intreb pentru ca m-a batea gandul sa-i coc,dar la cat de 'de plastic' arata,ma gandeam ca-i munca in vant.
Sau tu ai posibilitate sa cumperi altii mai 'ca lumea' in regiunea ta?

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 October 2011 - 01:01 AM

Bristena, sa va fie de bine ! :floare:

Ellani, ardeii folositi la reteta asta, cind i-am cumparat, erau toti 4 intr-un pachet de celofan. Dar sa stii ca la reteta puiului Basquaise (incercata mai demult) am folosit si ardei impachetati individual in folie de plastic. Nu-ti fa griji. Sint carnosi si nu ramii doar cu cotorul dupa ce-i coci. :drool: Cei rosii in special, imi amintesc mult de gogosarii din Romania pt. ca au un gust usor dulceag. :hungry:

#11 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 October 2011 - 02:40 PM

Multumesc de iluminare a maselor! :floare:
Atunci cred ca voi incerca si eu,ca nu de alta,dar imi plac tocanitele de ardei dar ezitam pana acum,de altfel ca si la alte retete cu ardei copti!

#12 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 14 October 2011 - 09:57 PM

Dupa cum am promis, iata si prestatia mea in 2 variante: cea originala si cea de regim (ca eu n-am voie sa mananc vinete).

Asa ca, iata reteta originala (am folosit vinete prajite si branza Chevretine):

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13186220147848.jpg

Sectiune:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13186220493861.jpg

Impresii: O NEBUNIE!! (eu decat am gustat, dar barbate-miu a cazut pe spate :rolleyes:)

Si varianta de regim pentru mine, cu dovlecei oparaiti in loc de vinete, ceapa + ardei + morcov ras ca umplutura si branza tot de capra, dar cu 6% grasime numai, iar deasupra pudrata cu parmezan (ar fi mers asezata pe un sos bechamel, dar n-am mai avut rabdare sa-l mai fac!) :

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13186221569042.jpg

si sectiune:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-120-13186221762425.jpg

Multumesc mult lui alexandru si uptown_girl pentru reteta, e si gustoasa si aspectoasa!

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 October 2011 - 10:03 AM

Ralesu, ti-au iesit superbe timbalele ! :rolleyes:
Ma bucur ca v-au fost pe gust. O sa incerc si eu sa le fac in varianta cu dovlecel cu proxima ocazie.

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 December 2011 - 08:47 PM

si cum va spuneam: desi Peter sta in umbra, el tace si face ! :D
da' eu nu pot sa tac :71: , si o sa-l laud ca a refacut timbale de vinete. :appl:
bravo, Peter, e cel mai frumos cadou de Craciun primit de la un artist culinar ! :love7:

sa va fie de bine si in continuare sa aveti sarbatori fericite ! :notworthy:

(postez si poza timbalelor, ca aici e locul lor :headbang: )

Imagine postata



#15 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 24 May 2012 - 12:02 PM

Am facut si eu reteta, au fost foarte bune timbalele. Sotul a zis sa mai fac.
Apropo de branza, eu am dat 2,50€ pe ea, acelasi pachet (cumparat aici in Spania). De ce o fi asa scump la voi?

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378535933425.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13378536472811.jpg

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 May 2012 - 10:30 AM

Vezi postareaela, la 24 May 2012 - 12:02 PM, a spus:

Am facut si eu reteta, au fost foarte bune timbalele. Sotul a zis sa mai fac.
Apropo de branza, eu am dat 2,50€ pe ea, acelasi pachet (cumparat aici in Spania). De ce o fi asa scump la voi?



Ela, arata yummy timbalele tale, sa va fie de bine ! :crying:
brinza chevre, ca mai toate alimentele de import sau autohtone de altfel, are pretul mai ridicat datorita tva-ului, care la noi e de 25%. :crying:

in Spania, stiu din vacantele petrecute pe Costa del Sol, ca viata e mult mai ieftina. era o placere si un parfum de tei sa merg la shopinguiala gourmet in "La Cañada" din Marbella inainte sa ma intorc acasa. din cauza asta intotdeauna am platit la aeroport o taxa de 90-120 € pt. depasirea greutatii limita a bagajelor. :crying:
dar macar eram fericita ca nu-mi confiscau vamesii halca de pata negra din valiza. :lol:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi