(baingan bartha e o mincare vegetariana din bucataria indiana si pakistaneza, care are ca ingredient de baza - vinetele. fiindca mai aveam vreo citeva si nu stiam ce sa fac bun din ele, am apelat iarasi la carteameadebucateurgenteonline. D'Artagnandru, merci pt. reteta ! )
pt. tipul acesta de mincare am folosit: 3 vinete coapte (scurse si tocate), 1 ceapa tocata grosier, 1 rosie (fara pielita) taiata cubulete, 1 lg cumin pisat in mojar, 1 lg praf de coriandru, 1/2 lg pasta de chili (cine n-are, pune o bucata de ardei iute tocat), 1 Lg curry, 1 lg ghimbir ras, 1 catel usturoi pisat (cine vrea mai usturoiat, mareste haita de catei ! ), 125 ml iaurt gros si sare dupa gust
pt. inceput se caleste ceapa intr-o tigaie cu 2-3 Lg ulei de masline
cind devine aurie, se pun vinetele tocate + sare dupa gust, se amesteca usor, iar apoi se adauga condimentele dupa cum urmeaza:
cuminul, usturoiul si ghimbirul
curry, pasta chili si coriandrul
cubuletele de rosii
si in final iaurtul, lasind totul sa fiarba la foc potrivit timp de 15' si avind grija sa amestecati din cind in cind sa nu se prinda de fundul tigaii
cind e gata, se presara cu frunze de coriandru (eu n-am avut si am pus patrunjel verde tocat)
baingan bartha se serveste acompaniat de piine naan sau orez fiert; eu, fiind exceptia care intareste regula, am servit cu un snitel de curcan - sa aveti pofta asa cum am avut si noi !
p.s. D'Artagnandru, cind am terminat de mincat, incepusem sa ne intrebam daca n-am fost pakistanezi intr-o alta viata ?!? asa de mult ne-a placut !!!
Pagina 1 din 1
Baingan Bartha
Arata acest topic
Pagina 1 din 1