Unul nou i-a luat locul

Dupa, a devenit

Blaturile le coace bine exact in temperatura indicata in retete.

Insa, cind coc aluat cu fructe la mijloc, sau cu brinza...dragul de aragaz nu coace bine, parte de jos nu e coapta ca lumea, sau e coapta pe fund si aluatul din interior-vecin cu fructele sau brinza e clisa> necopt.
Cind mi-a instalat aragazul, am vazut ca rafturile au alte locatii - usor schimbate.CU alte cuvinte mijlocul aragazului vechi nu e la fel cu mijlocul celui nou.
M-am uitat in cartea lui si zice :ca e posibil de la asezarea tavii pe raft.
Daca asez tava mai sus un pic se arde suprafata. Am incercat asta dupa ce copsesem pe raftul de dedesubt...si nu mi-a iesit nimic, poate ochii...Am acoperit cu hirtie copt suprafata sa nu se arda, dar blatul, interiorul prajiturii -tot nu a iesit crescut frumos ( deja l-am compromis_
Pina acum am stricat 3 praji. E vorba de praji in tava intinsa de marimea tavii normale de aragaz.
Am o solutie: sa le iau pe rind, sa incerc cu tava sus . jos. la"stinga" la dreapta" si sa arunca ataita matarial? dar muncesc pentru el, sa i ia naiba pe aia de la fabrica de aragazele lu'peste prajit!

A avut cineva exper. similara?
1. daca asez tava pe raftul de un pic mai sus decit jumatea aragazului, ar trebui sa micsorez temperatura ? sau sa micsorez timpul?
2.Daca asez pe raftul de putin mai jos decit mijlocul aragazului, sa maresc temeperatura si timpul?
in speranta ca intelege cineva ce am scris, then,/// ma "apuc "de fumat.
..si cind ma gidesc ca aragazul ala vechi,batrin, era super..pina sa dea ortul popii evident.