Forum Culinar: Peste spada in crusta de ierburi aromatice si migdale - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Peste spada in crusta de ierburi aromatice si migdale

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 09:48 PM

Reteta am luat-o de aici http://www.cookaroun...ad.php?t=175421

E minunat pestele spada facut asa.
Ramane fraged, iar ierburile aromatice si migdalele ii dau un gust sublim! Nu mai zic de parfum!


Ingrediente pentru 2 felii:

2 felii de peste spada
1 catel de usturoi
ierburi aromatice: menta, patrunjel, rozmarin, busuioc (toate proaspete)
20 gr migdale feliate
ulei extravirgin de masline
30 gr pesmet
sare
piper

Eu am facut asa:
mai intai am pus putin ulei de masline (la ochi, va orientati in functie de cat peste aveti, sa va ajunga sa ungeti bine pestele) intr-o farfurie cu un catel de usturoi taiat felii si am lasat deoparte pana ce pregatim restul ingredientelor.

Am taiat marunt ierburile aromatice. Ce vedeti in poza sunt ierburile pentru o felie.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191398498079.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191398653331.jpg

Am amestecat apoi pe o farfurie pesmetul, amestecul de ierburi aromatice si ulei de masline (la ochi, puneti atat cat sa va rezulte o compozitie moale).

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-1319139991647.jpg

Apoi am adaugat migdalele felii si am amestecat din nou cu grija.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191400506388.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191400871769.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 09:57 PM

Cu degetul am zdrobit usor feliile de usturoi din farfuria pregatita la inceput, apoi am aruncat usturoiul.
Pestele l-am sarat, piparat, l-am dat prin uleiul preparat (pe ambele parti, bine)

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191403511411.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191403182666.jpg

Apoi l-am imbracat in amestecul de pesmet, ierburi si migdale.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-1319140410799.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191404277725.jpg

L-am bagat la cuptorul preincalzit la 250 de grade, pe treapta cea mai inalta a cuptorului, 5 minute, intr-o tava cu hartie de copt.
Deci nu la gril.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191406131024.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 10:02 PM

A iesit asa

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191406817205.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191407294917.jpg

O nebunie! Gust sublim, aromele se imbina perfect, vi-l recomand cu toata inima.
Al meu sot nu mai termina cu laudele :)

Atat imi pare rau ca nu am avut o garnitura demna, dar nu-i nimic ....data viitoare!
Reteta asta o fac neaparat in ajunul Craciunului. Aici se mananca peste in ajun si e perfecta, se face rapid, putine ingrediente, se coace in 5 minute!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 October 2011 - 07:20 PM

N-ai sectiune, e o idee buna de a-l pregati in seara de Ajun mai ales ca il poti pregati inainte si il tii la frigider si in ultimul moment doar il pui in cuptorul incins. De incercat neaparat, doar sa gasesc niste felii asa de frumoase de peste.

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 21 October 2011 - 08:06 PM

arata bestial!
Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)?

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 October 2011 - 08:13 PM

Vezi postarearalesu, la 21 October 2011 - 08:06 PM, a spus:

arata bestial!
Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)?

Swordfish in engleza. Sau Xiphiidae, in latina (specia e Xiphias gladius). Sau espadon in franceza.

#7 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 21 October 2011 - 08:46 PM

Ateptam o astfel de reteta. Eram blocata pe pastrav si somon.
Multumensc de reteta. :occasion14:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2011 - 09:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 October 2011 - 07:20 PM, a spus:

N-ai sectiune, e o idee buna de a-l pregati in seara de Ajun mai ales ca il poti pregati inainte si il tii la frigider si in ultimul moment doar il pui in cuptorul incins. De incercat neaparat, doar sa gasesc niste felii asa de frumoase de peste.


Sectiune nu am, fa-l ca n-o sa-ti para rau!
Si mie imi plac feliile astea, cand pestele abia e inceput.

Vezi postareaOana S, la 21 October 2011 - 08:46 PM, a spus:

Ateptam o astfel de reteta. Eram blocata pe pastrav si somon.
Multumensc de reteta. :occasion14:


Cu placere!

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2011 - 09:55 PM

Vezi postarearalesu, la 21 October 2011 - 08:06 PM, a spus:

arata bestial!
Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)?



Multumesc!
Ti-a raspuns si Foxy, in engleza e swordfish.

#10 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 October 2011 - 10:16 PM

tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?
la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă

#11 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 21 October 2011 - 10:37 PM

Vezi postareaFoxyy, la 21 October 2011 - 08:13 PM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 21 October 2011 - 08:06 PM, a spus:

arata bestial!
Stii cumva cum se numeste pestele spada in franceza (sau in engleza)?

Swordfish in engleza. Sau Xiphiidae, in latina (specia e Xiphias gladius). Sau espadon in franceza.


multumesc!

#12 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 October 2011 - 11:31 PM

Eu nici nu stiu daca gasesc peste spada. Cu ce l-as putea inlocui?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2011 - 11:35 PM

Vezi postareaaura, la 21 October 2011 - 11:31 PM, a spus:

Eu nici nu stiu daca gasesc peste spada. Cu ce l-as putea inlocui?


Eu zic ca poti sa-l faci cu ton proaspat sau somon.

#14 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 October 2011 - 05:28 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 October 2011 - 11:35 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 21 October 2011 - 11:31 PM, a spus:

Eu nici nu stiu daca gasesc peste spada. Cu ce l-as putea inlocui?

Eu zic ca poti sa-l faci cu ton proaspat sau somon.

merci any. Am sa incerc cu somon.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#15 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 22 October 2011 - 08:40 PM

Vezi postareaDexter, la 21 October 2011 - 10:16 PM, a spus:

tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?
la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă


Da...si la mine la fel, e intre 15- 20 euro kg. Insa e mult mai mare...si daca iei 2 felii ajungi la kilogram. Eu il fac doar cu putin usturoi granulat, patrunjel uscat si apoi in tigaie groasa cu un fir de ulei de masline. Bineinteles cu multa lamaie in farfurie

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-314-13193087976846.jpg
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 October 2011 - 12:45 AM

Vezi postareaTitirimundi, la 22 October 2011 - 08:40 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 21 October 2011 - 10:16 PM, a spus:

tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?
la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă


Da...si la mine la fel, e intre 15- 20 euro kg. Insa e mult mai mare...si daca iei 2 felii ajungi la kilogram. Eu il fac doar cu putin usturoi granulat, patrunjel uscat si apoi in tigaie groasa cu un fir de ulei de masline. Bineinteles cu multa lamaie in farfurie



Pai esti norocoasa. Eu nu-l iau fara 28 euro kg, cateodata 24 sau 26.
Cu 15-20 n-am luat niciodata pt ca spada la pretul asta e congelat. Cel putin aici la mine.

#17 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 31 October 2011 - 04:30 AM

Am facut reteta, eu nu am apucat sa gust, la fetele mele le-a placut f mult. La magazin nu aveau prea multe bucati de peste spada si am luat doar 3 bucati, si daca am vazut ca le place la fete, le-am lasat lor sa pape...

Multumesc de reteta :scratch:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2011 - 10:19 AM

Vezi postareaOana S, la 31 October 2011 - 04:30 AM, a spus:

Am facut reteta, eu nu am apucat sa gust, la fetele mele le-a placut f mult. La magazin nu aveau prea multe bucati de peste spada si am luat doar 3 bucati, si daca am vazut ca le place la fete, le-am lasat lor sa pape...

Multumesc de reteta :rolleyes:



Cu placere Oana :floare: !
Eu vroiam sa iau vinerea trecuta spada, dar n-am gasit nicaieri :) .

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 November 2011 - 02:21 AM

Vezi postareaDexter, la 21 October 2011 - 10:16 PM, a spus:

tu chiar pe swordfish îl faci sau pe cumătră-su' marlin?
la mine în sat swordfish e foooarte scump, dacă ar fi să satur mosafirii cu el, cred că aş ieşi mai ieftin dacă i-aş duce la crâjmă


Ce peste e "marlin" :floare: ?

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2012 - 12:07 PM

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13267947240468.jpg

In loc de migdale am folosit fistic. :P
Eu am ramas setata pe fistic.Ce sa fac?! :(

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13267947850304.jpg

Doamne ce bunaciune de peste.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi