Forum Culinar: Garganelli cu peste spada - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Garganelli cu peste spada Paste

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 11:13 PM

Reteta asta imi place prea mult ca sa nu o aduc si aici.
Poate unii dintre voi o stiu deja de pe celalat forum, poate unii nu.

Am vazut-o la tv acum cativa ani la emisiunea "Prova del cuoco" iar mai apoi cand am cumparat una dintre cartile emisiunii, am regasit-o si acolo.

O reteta care aduna la un loc tot ceea ce inseamna gust mediteranean.......

Pentru 3 portii bune de paste, avem nevoie de:

paste - garganelli (am pus un pachet de 250 de grame)
peste spada proaspat 450 de grame
o vanata
250 de grame de rosii mici (tip cireasa)
masline (eu am pus 10 masline din astea maronii) - NU verzi
capere in sare
jumatate de pahar de vin alb sec
ulei extravergine de masline
o ceapa mica
un catel de usturoi
patrunjel
busuioc
seminte de fenicul
sare
piper

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191446905168.jpg

Mai intai de toate, am luat o mana de capere, le-am clatit un pic de sare, apoi le-am pus in paharul cu vin alb sec, la desarat.
Am curatat pestele de piele, am scos osul din mijloc si l-am taiat bucatele mici.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191447430731.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191448089335.jpg

Intr-o tigaie am pus catelul de usturoi in ulei extravergine de masline, l-am lasat foarte putin pe foc mic, pana ce si-a si-a schimbat un pic culoarea, apoi l-am scos si l-am aruncat.
Atentie, nu lasati usturoiul sa se arda pentru ca da gust amar uleiului!

Apoi am taiat ceapa marunt, am adaugat-o uleiului, am lasat-o putin la prajit, dupa care am pus vanata curatata de coaja si taiata cubulete.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191449983885.jpg

Adauam apoi caperele (fara vin), amestecam, dupa care adaugam maslinele (le-am scos samburii) si rosiile spalate si taiate in patru sau in doua, depinde de cat de mari sunt.
Amestecam si lasam la foc mic.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191450987161.jpg
Intre timp, intr-o alta tigaie, punem pestele in putin ulei extravergine de masline si-l lasam doar pana ce-si schimba culoarea. Il invartim pe toate partile.
Il scoatem (FARA ulei) si-l punem in cealalta tigaie peste compozitia de ceapa, vinete, capere, masline, rosii. Amestecam sa se-mprieteneasca toate ingredientele si adaugam semintele de fenicul, sare, piper.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-1319145198493.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191452257641.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191453421086.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 11:19 PM

Cand pastele au fiert, le scurgem de apa si le punem in tigaie, amestecam, punem patrunjelul si busuiocul.

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191454027211.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191454347079.jpg

La final, in farfurie, ca de obicei la noi farfurii pline ochi :) !

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191455362916.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-13-13191455478198.jpg

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 20 October 2011 - 11:34 PM

Cum arata pestele ala in tigaie !
Zici ca-i pui .
La noi nu gasesc asa ceva ,asa ca servesc o portie de la tine .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2011 - 11:34 PM

Imi imaginez ca e sublim, mai ales cu consistenta garganellilor care mie imi place foarte mult.

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 October 2011 - 11:45 PM

 Piscotel, la 20 October 2011 - 11:34 PM, a spus:

Cum arata pestele ala in tigaie !
Zici ca-i pui .
La noi nu gasesc asa ceva ,asa ca servesc o portie de la tine .Imagine postata


Serveste-te cu placere, ai vazut ce farfurii babane fac :) !

 Adriana, la 20 October 2011 - 11:34 PM, a spus:

Imi imaginez ca e sublim, mai ales cu consistenta garganellilor care mie imi place foarte mult.


O fac de obicei cand am oaspeti.
De multe ori am fost intrebata: cand mai faci pastele alea cu spada? :) . Plac tuturor.

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 October 2011 - 11:57 AM

Vreau sa ma intrebe si pe mine.Cand mai faci pastele alea?Asa ca preiau ideeea si o pun in aplicare. :)

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2011 - 01:26 PM

 Eataly, la 21 October 2011 - 11:57 AM, a spus:

Vreau sa ma intrebe si pe mine.Cand mai faci pastele alea?Asa ca preiau ideeea si o pun in aplicare. :)



E delicioasa :) , eu nu dau gres niciodata cu ea.

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 October 2011 - 06:08 PM

mi s-a umplut gura de apa! arata de le-as manca si cu ochii! Any faci multe retete cu peste/fructe de mare :notworthy: . Sunt cu ochii pe posturile tale :occasion14: Cred si eu ca asa ceva trebuie servit intr-o portie babana!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2011 - 06:57 PM

 Daniella, la 21 October 2011 - 06:08 PM, a spus:

mi s-a umplut gura de apa! arata de le-as manca si cu ochii! Any faci multe retete cu peste/fructe de mare :notworthy: . Sunt cu ochii pe posturile tale :occasion14: Cred si eu ca asa ceva trebuie servit intr-o portie babana!



Merci mult Daniela :D !

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 October 2011 - 10:14 PM

Foarte bine arata! Pacat ca aici pestele spada costa cat ochii din cap!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 October 2011 - 12:42 AM

 zerda, la 22 October 2011 - 10:14 PM, a spus:

Foarte bine arata! Pacat ca aici pestele spada costa cat ochii din cap!



Multumesc!
Si aici costa destul de mult :) , cu banii de pe un kg as lua linistit 5,5 kg de cotlete de porc. Poate si 6.

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 June 2012 - 06:29 PM

Intr-o zi cu soare

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13403825627272.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13403825727012.jpg

#13 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 June 2012 - 01:37 AM

Gărgăneliiiiiii!!!! :)
En garde!
(in simplitatea mea, credeam ca gărgănelilii sunt ceva creveti sau alte goange. Mai invat ...)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#14 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2012 - 08:13 AM

Rusine Any, faci pofta mare unui om care oricum e pofticios!
Cand vin in tabara vreau si din astea!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2012 - 08:34 AM

 W Mamadeus Paparotti, la 23 June 2012 - 01:37 AM, a spus:

(in simplitatea mea, credeam ca gărgănelilii sunt ceva creveti sau alte goange. Mai invat ...)

pai de ce nu-ntrebi?
daca vrei, poti sa ti le si faci acasa, uite cum
http://adriananicole.../01/garganelli/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi