Poate unii dintre voi o stiu deja de pe celalat forum, poate unii nu.
Am vazut-o la tv acum cativa ani la emisiunea "Prova del cuoco" iar mai apoi cand am cumparat una dintre cartile emisiunii, am regasit-o si acolo.
O reteta care aduna la un loc tot ceea ce inseamna gust mediteranean.......
Pentru 3 portii bune de paste, avem nevoie de:
paste - garganelli (am pus un pachet de 250 de grame)
peste spada proaspat 450 de grame
o vanata
250 de grame de rosii mici (tip cireasa)
masline (eu am pus 10 masline din astea maronii) - NU verzi
capere in sare
jumatate de pahar de vin alb sec
ulei extravergine de masline
o ceapa mica
un catel de usturoi
patrunjel
busuioc
seminte de fenicul
sare
piper

Mai intai de toate, am luat o mana de capere, le-am clatit un pic de sare, apoi le-am pus in paharul cu vin alb sec, la desarat.
Am curatat pestele de piele, am scos osul din mijloc si l-am taiat bucatele mici.


Intr-o tigaie am pus catelul de usturoi in ulei extravergine de masline, l-am lasat foarte putin pe foc mic, pana ce si-a si-a schimbat un pic culoarea, apoi l-am scos si l-am aruncat.
Atentie, nu lasati usturoiul sa se arda pentru ca da gust amar uleiului!
Apoi am taiat ceapa marunt, am adaugat-o uleiului, am lasat-o putin la prajit, dupa care am pus vanata curatata de coaja si taiata cubulete.

Adauam apoi caperele (fara vin), amestecam, dupa care adaugam maslinele (le-am scos samburii) si rosiile spalate si taiate in patru sau in doua, depinde de cat de mari sunt.
Amestecam si lasam la foc mic.

Intre timp, intr-o alta tigaie, punem pestele in putin ulei extravergine de masline si-l lasam doar pana ce-si schimba culoarea. Il invartim pe toate partile.
Il scoatem (FARA ulei) si-l punem in cealalta tigaie peste compozitia de ceapa, vinete, capere, masline, rosii. Amestecam sa se-mprieteneasca toate ingredientele si adaugam semintele de fenicul, sare, piper.


