(inainte de a trece la povesti culinare trebuie sa spun ca ideea acestei supe mi-a fost sugerata zilele trecute de Daniella, careia ii multumesc mult ! )
mai toate retetele studiate pe net ziceau ca ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se stropesc cu ulei si se pun la copt 45' in cuptor (sanchi, nu stau eu atita timp sa astept pt. o supa !!! )
asa ca dupa ce m-am scarpinat un pic in crestetul capului (nu n-am paduchi ! ) cautind o solutie mai rapida, am decis sa pun ardeii (8 buc.) la copt pe o folie de Al si sa-i dau la cuptor pe functiunea "grill" (ca. 350°C)
din 2 in 2' i-am intors pe fiecare parte, iar dupa 8' erau gata copti, neneee !
prin urmare i-am impachetat in folia de Al si i-am lasat sa transpire intr-insa fo' 10' ... dupa care mi-am tras smechereste pe miini o pereche de manusi chirurgicale si am trecut la operatia de epilare a capiatilor, indepartind totodata vinisoarele si semintele din interiorul lor; iar in final i-am tocat
in timpul cit au stat ardeii la sauna, am pregatit rapidescu si restul de ingrediente: 1 morcov ras, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi pisat + condimente puse dupa gustul meu - cite 1/2 lg din fiecare dupa cum urmeaza: praf de coriandru, curry, pasta de ghimbir (optional), chimion (cumin), pasta de chili (cine n-are, poate pune ardei iute tocat)
intr-o cratita cu 1 Lg ulei de masline si o crenguta de cimbru am calit ceapa si usturoiul pina au devenit translucide
am adaugat morcovul, condimentele si sare dupa gust, amestecind totul fo' 2'
iar apoi le-am acompaniat cu ardeii capia
si imediat am turnat 7,5 dl apa fiarta + 1 frunza de dafin lasind supa sa fiarba la foc potrivit inca 10' ; dupa acest timp am indepartat frunza si crenguta, iar cu ajutorul mixerului vertical am facut supa crema
am servit-o calda cu crutoane si 1 lg de iaurt grecesc - sa aveti pofta !
Pagina 1 din 1
Supa crema de ardei capia ~ my way ~
#2
Postat 23 October 2011 - 10:21 PM
sa va fie de bine! arata de milioane! felicitari pentru ideea turbo! si merci de reteta!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#3
Postat 24 October 2011 - 02:33 PM
Un deliciu... delicios! Trebuie sa fac!
Azi am facut-o! Mmmmmm! Daca reusesc, pun mai tîrziu o poza... daca nu adorm
Azi am facut-o! Mmmmmm! Daca reusesc, pun mai tîrziu o poza... daca nu adorm
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 09 November 2011 - 12:23 AM
Si n-am adormit
Varianta mea, condimentata olecuta diferit.
Aceeasi Marie, doar cu alta... bonetica
Ingrediente:
Se coc sau grileaza ardeii. Cînd prezinta destule pete negre de arsura,
se repartizeaza într-un vas si se lasa acoperiti vreo 5-10 minute, dupa care se curata foarte usor.
Se caleste usor ceapa cu usturoiul si ardeiul iute, apoi se adauga morcovul razuit,
se mai caleste vreo 2-3 minute, timp în care se condimenteaza cu sare, piper, nuscsoara, chimion.
Se adauga ardeii copti/grilati, verdeata si apa sau supa fierbinte.
Aici m-am lasat condusa de inspiratia de moment si am adaugat un mar curatat si feliat. Buna idee!
Se fierbe înca 10 minute, dupa care se îndeparteaza frunzele si se face supa crema cu mixerul vertical.
Am servit cu un mot de creme fraîche si pîine rumenita pe gratar.
Merci, Dana!
Varianta mea, condimentata olecuta diferit.
Aceeasi Marie, doar cu alta... bonetica
Ingrediente:
- 8 ardei kapia, grilati si decojiti
- 1 morcov, razuit
- 1 echalota mica, tocata grob
- 1 catel de usturoi, tocat grob
- 1 ardei iute, tocat
- 1 frunza de dafin
- frunze de busuioc
- chimion
- nucsoara
- piper
- sare
- 600-700 ml supa/sau apa fierbinte
- 1 mar curatat si feliat, optional
- cîte un mot de creme fraîche/ pro portie, optional
Se coc sau grileaza ardeii. Cînd prezinta destule pete negre de arsura,
se repartizeaza într-un vas si se lasa acoperiti vreo 5-10 minute, dupa care se curata foarte usor.
Se caleste usor ceapa cu usturoiul si ardeiul iute, apoi se adauga morcovul razuit,
se mai caleste vreo 2-3 minute, timp în care se condimenteaza cu sare, piper, nuscsoara, chimion.
Se adauga ardeii copti/grilati, verdeata si apa sau supa fierbinte.
Aici m-am lasat condusa de inspiratia de moment si am adaugat un mar curatat si feliat. Buna idee!
Se fierbe înca 10 minute, dupa care se îndeparteaza frunzele si se face supa crema cu mixerul vertical.
Am servit cu un mot de creme fraîche si pîine rumenita pe gratar.
Merci, Dana!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 09 November 2011 - 04:20 AM
Mai, m-ati terminat cu supa asta ... arata super. Trebuie s-o incerc si eu.
Minds are like parachutes ... They only function when open!
#6
Postat 09 November 2011 - 11:36 AM
ce bine arata, trebuie neaparat incercata.of ca azi e miercuri si la tante Emma la mine in sat e inchis,astept pana in we cand ajung la cumparaturi si o comit si eu.
#7
Postat 11 November 2011 - 11:40 AM
Daca tot eram precursoare ideii era Rusinica sa nu o incerc. Nu am pus morcov, eu am pus cateva buchetele de broccolli. Am servit cu smantana si sare Eataly. Ceva mai bun pentru vreme de toamna nu stiu daca s-a pomenit inca
Ah: am pus si capiat si gogosar copt (in cuptor pe grill). In loc de boia dulce am pus boia iute (piper cayenne ...aiaiiai ...
Am mancat un castronel plin... de parca nu ar fi fost nimic ...dar am facut doar 2 castronele, asa ca next time vine repede ca nu m-am saturat nici pe o masea. (din pacate eu crutoane nu servesc)
Merci de reteta, prezentarea si pozele inspirante
Ah: am pus si capiat si gogosar copt (in cuptor pe grill). In loc de boia dulce am pus boia iute (piper cayenne ...aiaiiai ...
Am mancat un castronel plin... de parca nu ar fi fost nimic ...dar am facut doar 2 castronele, asa ca next time vine repede ca nu m-am saturat nici pe o masea. (din pacate eu crutoane nu servesc)
Merci de reteta, prezentarea si pozele inspirante
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#8
Postat 01 December 2011 - 11:58 PM
Intr-un final am facut si eu supita, delicioasa.Am pus in ea bucatele de gorgonzzola picanta si am servit cu smantana facuta de mine
#9
Postat 11 December 2011 - 08:29 PM
Daniella, Ioana, ma bucur ca v-a placut supa, sa va fie de bine !
#10
Postat 12 December 2011 - 12:05 AM
Am uitat de subiect, trebuie sa va spun ca am fost si am refacut consumul de supa la restaurantul unde o intalnisem prima data (Waterloo, pe langa Foisorul de foc) si ei o fac cu branza de vaci. Totusi, acum dupa ce am facut.o in casa si a iesit dementiala, pot sa spun cu mana pe biblie ca a mea a fost mai buna decat a lor. Insa se poate incerca varianta cu branza de vaci proaspata. Aveam si o foto, dar daca s-a prajit telefonul, aleluia!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 17 May 2013 - 09:37 PM
Saptamana trecuta am dat peste reteta asta si cum mai am ardei copti la congelator, am incercat-o. Ne-a placut foarte mult, se mai repeta. Poza e mai uratica, am reusit sa misc bolul pana i-am facut poza si am murdarit pe margini.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1