Forum Culinar: Supa crema de ardei capia - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa crema de ardei capia ~ my way ~

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 October 2011 - 09:16 PM

(inainte de a trece la povesti culinare trebuie sa spun ca ideea acestei supe mi-a fost sugerata zilele trecute de Daniella, careia ii multumesc mult ! :blush: )

mai toate retetele studiate pe net ziceau ca ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se stropesc cu ulei si se pun la copt 45' in cuptor (sanchi, nu stau eu atita timp sa astept pt. o supa !!! :D )

asa ca dupa ce m-am scarpinat un pic in crestetul capului (nu n-am paduchi ! :D ) cautind o solutie mai rapida, am decis sa pun ardeii (8 buc.) la copt pe o folie de Al si sa-i dau la cuptor pe functiunea "grill" (ca. 350°C)

Imagine postata

din 2 in 2' i-am intors pe fiecare parte, iar dupa 8' erau gata copti, neneee ! :rolleyes:

Imagine postata

prin urmare i-am impachetat in folia de Al si i-am lasat sa transpire intr-insa fo' 10' ... dupa care mi-am tras smechereste pe miini o pereche de manusi chirurgicale si am trecut la operatia de epilare a capiatilor, indepartind totodata vinisoarele si semintele din interiorul lor; iar in final i-am tocat

Imagine postata

in timpul cit au stat ardeii la sauna, am pregatit rapidescu si restul de ingrediente: 1 morcov ras, 1 ceapa mare tocata, 1 catel de usturoi pisat + condimente puse dupa gustul meu B) - cite 1/2 lg din fiecare dupa cum urmeaza: praf de coriandru, curry, pasta de ghimbir (optional), chimion (cumin), pasta de chili (cine n-are, poate pune ardei iute tocat)

Imagine postata

intr-o cratita cu 1 Lg ulei de masline si o crenguta de cimbru am calit ceapa si usturoiul pina au devenit translucide

Imagine postata

am adaugat morcovul, condimentele si sare dupa gust, amestecind totul fo' 2'

Imagine postata

iar apoi le-am acompaniat cu ardeii capia

Imagine postata

si imediat am turnat 7,5 dl apa fiarta + 1 frunza de dafin lasind supa sa fiarba la foc potrivit inca 10' ; dupa acest timp am indepartat frunza si crenguta, iar cu ajutorul mixerului vertical am facut supa crema

Imagine postata

am servit-o calda cu crutoane si 1 lg de iaurt grecesc - sa aveti pofta ! Imagine postata


Imagine postata


#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 October 2011 - 10:21 PM

sa va fie de bine! arata de milioane! felicitari pentru ideea turbo! :rolleyes: si merci de reteta!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 October 2011 - 02:33 PM

Un deliciu... delicios! Trebuie sa fac! :rolleyes:

Azi am facut-o! Mmmmmm! Daca reusesc, pun mai tîrziu o poza... daca nu adorm :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 November 2011 - 12:23 AM

Si n-am adormit =))

Varianta mea, condimentata olecuta diferit.
Aceeasi Marie, doar cu alta... bonetica =((

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13207910723094.jpg


Ingrediente:

  • 8 ardei kapia, grilati si decojiti
  • 1 morcov, razuit
  • 1 echalota mica, tocata grob
  • 1 catel de usturoi, tocat grob
  • 1 ardei iute, tocat
  • 1 frunza de dafin
  • frunze de busuioc
  • chimion
  • nucsoara
  • piper
  • sare
  • 600-700 ml supa/sau apa fierbinte


  • 1 mar curatat si feliat, optional
  • cîte un mot de creme fraîche/ pro portie, optional


Se coc sau grileaza ardeii. Cînd prezinta destule pete negre de arsura,
se repartizeaza într-un vas si se lasa acoperiti vreo 5-10 minute, dupa care se curata foarte usor.


Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13207910847812.jpg

Se caleste usor ceapa cu usturoiul si ardeiul iute, apoi se adauga morcovul razuit,
se mai caleste vreo 2-3 minute, timp în care se condimenteaza cu sare, piper, nuscsoara, chimion.
Se adauga ardeii copti/grilati, verdeata si apa sau supa fierbinte.
Aici m-am lasat condusa de inspiratia de moment si am adaugat un mar curatat si feliat. Buna idee!

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13207910956518.jpg

Se fierbe înca 10 minute, dupa care se îndeparteaza frunzele si se face supa crema cu mixerul vertical.
Am servit cu un mot de creme fraîche si pîine rumenita pe gratar.


Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13207911094456.jpg

Merci, Dana! :occasion14:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 09 November 2011 - 04:20 AM

Mai, m-ati terminat cu supa asta :occasion14: ... arata super. Trebuie s-o incerc si eu.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 November 2011 - 11:36 AM

ce bine arata, trebuie neaparat incercata.of ca azi e miercuri si la tante Emma la mine in sat e inchis,astept pana in we cand ajung la cumparaturi si o comit si eu. :toothy9;
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 November 2011 - 11:40 AM

Daca tot eram precursoare ideii era Rusinica sa nu o incerc. Nu am pus morcov, eu am pus cateva buchetele de broccolli. Am servit cu smantana si sare Eataly. Ceva mai bun pentru vreme de toamna nu stiu daca s-a pomenit inca :105:
Ah: am pus si capiat si gogosar copt (in cuptor pe grill). In loc de boia dulce am pus boia iute (piper cayenne ...aiaiiai ... :lol:

Am mancat un castronel plin... de parca nu ar fi fost nimic ...dar am facut doar 2 castronele, asa ca next time vine repede ca nu m-am saturat nici pe o masea. (din pacate eu crutoane nu servesc)

Merci de reteta, prezentarea si pozele inspirante :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13210044002816.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13210044081044.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 December 2011 - 11:58 PM

Intr-un final am facut si eu supita, delicioasa.Am pus in ea bucatele de gorgonzzola picanta si am servit cu smantana facuta de mine

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-479-13227766357713.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 December 2011 - 08:29 PM

Daniella, Ioana, ma bucur ca v-a placut supa, sa va fie de bine ! :notworthy: :scratch:

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 December 2011 - 12:05 AM

Am uitat de subiect, trebuie sa va spun ca am fost si am refacut consumul de supa la restaurantul unde o intalnisem prima data (Waterloo, pe langa Foisorul de foc) si ei o fac cu branza de vaci. Totusi, acum dupa ce am facut.o in casa si a iesit dementiala, pot sa spun cu mana pe biblie ca a mea a fost mai buna decat a lor. Insa se poate incerca varianta cu branza de vaci proaspata. Aveam si o foto, dar daca s-a prajit telefonul, aleluia!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 May 2013 - 09:37 PM

Saptamana trecuta am dat peste reteta asta si cum mai am ardei copti la congelator, am incercat-o. Ne-a placut foarte mult, se mai repeta. Poza e mai uratica, am reusit sa misc bolul pana i-am facut poza si am murdarit pe margini.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-1290-13688192176478.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi