Forum Culinar: Reteta autentica romaneasca - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reteta autentica romaneasca tip bristo

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 November 2011 - 04:11 AM

Sunt in cautare de retete autentice romanesti care pot fi preparate repede si cu ingrediente relativ usor de gasit in canada. Reteta mi-a fost ceruta de cineva care are un mic restaurant in Montreal si care are in menu preparate din toate cele 5 continente. Printre altele are si un gulas din Ungaria, si ca ar vrea sa adauge ceva bun si din Romania. Astept cu nerabdare toate propunerile voastre!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 November 2011 - 04:19 AM

uite ca citind topicul Bucatarie autentic romaneasca am citit despre varza a la Cluj. Eu zic ca asta e romaneasca si e si usor de facut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 November 2011 - 09:54 AM

3 Idei pe baza de mamaliga ,care mai explodeaza din cand in cand .Imagine postata


Balmos.

Bulz

Si ce-mi place mie cel mai mult :

Mamaliga in paturi(starturi) cu slaninuta afumata prajita si Branza de oaie ( burduf.)
Se da la cuptor pana se rumeneste putin .Cine vrea poate sa faca cuiburi in stratul de mamaliga de deasupra sa picure ulei de la slanina prajita si sa sparga cateva oua ,care se vor coagula in cuptor .

Mamaliga cu carnat afumat prajit si salata de varza murata .

Piftie de porc

Un secret pentru Piftii limpezi si batoase :

Ne trebuie 8 adidasi de porc ,curatati la flacara si bine spalati ,care fierb in oala de 10 litri ,in apa cu sare , la foc domol aproape o zi intreaga ,pana cand lichidul se reduce de trei ori.
Ies numai 3 castroane ,dar piftia sta bat ,fara adaos de gelatina .
La final se pun 2 capatani de usturoi tocate .
Se lasa pana a doua zi la inchegat in oala .Se curata toata grasimea care se aduna deasupra si se incalzeste din nou .

Se portioneaza carnea curatata de pe oase ,(eu pun si piept de pui )iar zeama se trece prin sita deasa sa fie limpede si fara reziduuri .
Reusita sigura !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi