Forum Culinar: SARAILIE - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SARAILIE

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 December 2009 - 09:51 AM

SARAILIE :
Avem nevoie de:1 pachet foi de placinta,250 de gr.nuci,'30gr.pesmet(eu am pus si putina scortisoara)
SIROP:300gr.zahar,rom100ml (sau esenta),o lamie mare 250 ml. apa.
Am stropit fiecare foie cu ulei(se poate si cu unt topit cind nu-i post)
Am zdrobit miezul de nuca cu sucitorul,am pus putin pesmet si un pic de scortisoara.
Am spulberat pe foi am rulat fiecare foaie,am pus rulourile in tava unsa cu putin ulei si le-am taiat cu cutitul
dupa ce am dat tava la rece 30 de minute' le-am pensulat cu putin ulei,(daca vi se pare prea gras se poate si cu putin lapte)
Am copt in cuptorul dinainte incins.
Cind s-au rumenit,am adaugat peste ele siropul.Se dau la rece.Imagine atasata: 456_ec79250a9584bcde659f91bde8683913.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 456_6dbaa605968b90cc8796a7449e608aa7.jpg


#2 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 13 December 2009 - 11:46 PM

asta nu e baclava?sau un fel de ceva baclava?
arata fff bine
Imagine postataImagine postata

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 December 2009 - 07:49 AM

Da Micha,singura diferenta e ca sunt rulouri,baclavaua e sub forma de patrate(deci in acel caz foile se suprapun in straturi apoi se taie patrate,dar in rest cam la fel)
Se mai face cu fistic alune migdale etc.variatii sunt multe,miere,eu asta am avut asta am pus :D
Am sa revin si c-o baclava la cererea surorii mele pt. craciun,vrea in loc de turte(io's mai traditionalista la noi se fac turte in ajun da daca asa am avut cererea ma execut =)) )

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 December 2009 - 01:47 PM

Iata si baclavaua,aceeasi reteta de la sarailie difera doar ca e pusa in straturi si taiata patrateImagine atasata: 456_373585bb4059109311c9670b114daeb3.jpg :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi