Pagina 1 din 1
Salata de varza rosie si ton
#1
Postat 10 November 2011 - 09:56 PM
SALATA DE VARZA ROSIE SI TON
Am facut aceasta salata de nenumarate ori si nu ma mai satur de ea.
Este o salata usoara si simpla la care combinatia de varza putin crocanta cu lamaie si ton imi place tare mult.
INGREDIENTE:
- 1 varza rosie mica
- 1 cutie ton in apa
- 1 lamaie
- 3-4 fire de ceapa verde
- 4 lingurite de capere
- sare, piper
- ulei de masline
Am tocat varza cat mai fin si am amestecat-o cu ceapa verde tocata marunt.
Jumatate de lamaie am taiat-o felii si apoi in bucatatele foarte mici si le-am amestecat cu salata iar din cealalta jumatate am scurs zeama si am stropit peste salata.
Am scurs tonul de apa si l-am adaugat peste varza impreuna cu 4 lingurite de capere marinate scurse de zeama.
Am condimentat cu sare si piper si am amestecat cu putin ulei de masline.
Este simplu de facut si poate fi consumata doar in sine, cum am facut eu, cu o bagheta de paine sau ca o salata alaturi de un alt fel de mancare.
Pofta mare!
Am facut aceasta salata de nenumarate ori si nu ma mai satur de ea.
Este o salata usoara si simpla la care combinatia de varza putin crocanta cu lamaie si ton imi place tare mult.
INGREDIENTE:
- 1 varza rosie mica
- 1 cutie ton in apa
- 1 lamaie
- 3-4 fire de ceapa verde
- 4 lingurite de capere
- sare, piper
- ulei de masline
Am tocat varza cat mai fin si am amestecat-o cu ceapa verde tocata marunt.
Jumatate de lamaie am taiat-o felii si apoi in bucatatele foarte mici si le-am amestecat cu salata iar din cealalta jumatate am scurs zeama si am stropit peste salata.
Am scurs tonul de apa si l-am adaugat peste varza impreuna cu 4 lingurite de capere marinate scurse de zeama.
Am condimentat cu sare si piper si am amestecat cu putin ulei de masline.
Este simplu de facut si poate fi consumata doar in sine, cum am facut eu, cu o bagheta de paine sau ca o salata alaturi de un alt fel de mancare.
Pofta mare!
#2
Postat 10 November 2011 - 10:07 PM
Arata tare bine,o s-o incerc negresit cat de curand.O faceam imediat,dar am terminat varza rosie.
#3
Postat 10 November 2011 - 10:25 PM
Ramy, merge si cu varza alba. Cu varza rosie arata insa mai cool
#5
Postat 10 November 2011 - 11:01 PM
#6
Postat 11 November 2011 - 12:13 AM
Foarte fain arata, satioasa, vara cred ca-i nemaipomenita, cand n-ai chef de gatit pe calduri.
Vara a trecut, dar o sa ma uit sa vad daca gasesc varza rosie .
Vara a trecut, dar o sa ma uit sa vad daca gasesc varza rosie .
#7
Postat 11 November 2011 - 12:17 PM
Arata foarte apetisant !
Eu as fi frecat probabil varza cu putina sare. Ce-i drept se inmoaie, dar asa cum ai pus-o tu ramane crocanta.
Eu as fi frecat probabil varza cu putina sare. Ce-i drept se inmoaie, dar asa cum ai pus-o tu ramane crocanta.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#8
Postat 14 November 2011 - 04:41 PM
any_annette, la 11 November 2011 - 12:13 AM, a spus:
Foarte fain arata, satioasa, vara cred ca-i nemaipomenita, cand n-ai chef de gatit pe calduri.
Vara a trecut, dar o sa ma uit sa vad daca gasesc varza rosie .
Vara a trecut, dar o sa ma uit sa vad daca gasesc varza rosie .
Asa e, salata asta e satioasa si e tare buna si colorata. Sambata am facut-o din nou pentru o perecere si a fost foarte apreciata. Mie imi place tare mult combinatia asta de varza cu ton pe care sincer acum am incercat-o pentru prima oara dar e grozava.
#9
Postat 14 November 2011 - 04:44 PM
W Mamadeus Paparotti, la 11 November 2011 - 12:17 PM, a spus:
Arata foarte apetisant !
Eu as fi frecat probabil varza cu putina sare. Ce-i drept se inmoaie, dar asa cum ai pus-o tu ramane crocanta.
Eu as fi frecat probabil varza cu putina sare. Ce-i drept se inmoaie, dar asa cum ai pus-o tu ramane crocanta.
Multumesc Sefu. Eu o prefer mai crocanta dar sigur ca poate fi frecata cu sare inaite ca sa se mai inmoaie putin. Poate si putin chimen i-ar da o aroma aparte.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1