Forum Culinar: Icre false - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Icre false

#1 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 13 December 2009 - 11:50 AM

Stie cineva o reteta de "icre" de post, adica din gris? Am mancat undeva si m-a uimit faptul ca semanau mult cu icrele (adevarate de data asta :floare: ) pe care le face soacra mea si as vrea sa fac si eu, dar nu stiu cum :lol:

#2 Useril este offline   simonacris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationFundatura

Postat 13 December 2009 - 12:32 PM

Georgy-Anna a spus:

Stie cineva o reteta de "icre" de post, adica din gris? Am mancat undeva si m-a uimit faptul ca semanau mult cu icrele (adevarate de data asta :D ) pe care le face soacra mea si as vrea sa fac si eu, dar nu stiu cum :(


Eu fac icrele cu gris in care adaug treptat ulei. Ma gandesc ca icrele fara icre se fac doar din gris frecat cu ulei si adaugat un pic de lamaie.

#3 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 December 2009 - 01:49 PM

Si eu am aceeasi reteta, doar ca nu pun zeama de lamaie ci pun putin otet sau chiar aceto balsamico (schimba putin culoarea si arata ca salata de icre de crap, care sunt rosii-portocalii).

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 December 2009 - 02:29 PM

De ceapa tocata de ce nu scrie nimeni nimic? :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 13 December 2009 - 04:40 PM

Multumesc mult pt. raspunsuri! :lol:
Julix, pui si ceapa tocata, sau doar grisul fiert frecat cu ulei + otet?

#6 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 December 2009 - 05:34 PM

Sincer, eu nu pun ceapa tocata nici la icrele adevarate, nici la cele false. Asa ne-am obisnuit. Asa cum nu concep salata de vinete fara ceapa tocata marunt.

#7 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 13 December 2009 - 06:49 PM

julix_2007 a spus:

Sincer, eu nu pun ceapa tocata nici la icrele adevarate, nici la cele false. Asa ne-am obisnuit. Asa cum nu concep salata de vinete fara ceapa tocata marunt.


Multumesc, Julix :salut:

#8 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 16 December 2009 - 09:45 PM

Pentru "inducere in eroare", poti pune si putin ulei dintr-o conserva de peste!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 17 December 2009 - 10:05 AM

zoazorel a spus:

Pentru "inducere in eroare", poti pune si putin ulei dintr-o conserva de peste!

Multumesc, Zoazorel :love7:

#10 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 January 2010 - 05:50 PM

Eu amestec impreuna cu grisul si o conserva de ton in ulei si ceapa,ca fara nu se poate.

Chiar ca n-am mai facut de mult
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#11 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 07 January 2010 - 08:58 PM

Petunie, daca e post...tonul nu prea merge!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#12 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 01 April 2010 - 01:50 PM

In sfarsit am reusit sa fac "icre false" si mi-au si iesit cum voiam :rolleyes: (am incercat si in postul craciunului, dar nu am fost atenta si mi s-au taiat :floare: )
Iata ce mi-a iesit:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-437-12701221837.jpg

Am facut asa: am fiert o cescuta de gris in trei de apa pana cand s-a ingrosat. Dupa ce s-a racit grisul am bagat mixerul stick in el (pt. ca era prea tare si nu puteam sa il frec), apoi am trecut la lingura de lemn cu care am frecat adaugand alternativ cate putin ulei si apa minerala. Am mai pus zeama de lamaie si am potrivit cu sare, iar la sfarsit (cand mi-a placut consistenta) am adaugat o jumatete de ceapa taiata marunt. Gata!
Si "sectiunea":

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-437-127012219858.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi