Forum Culinar: Scrisoare pentru Mos Craciun... - Forum Culinar

Salt la continut

• 64 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scrisoare pentru Mos Craciun...

#721 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 December 2013 - 11:36 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 December 2013 - 10:03 AM, a spus:

Bobiță, iubire, trebuie să-mi detaliezi extractele home made că tare sunt curioasă. Sper doar să-mi zici că le pot folosi și pt mine nu doar pt poporul nemonti.
Wow, cu asta chiar că m-ai dat gata. Mi s-a părut mie ceva suspect când am văzut etichetele. Am avut dreptate!
Multă sănătate! =((

:) Ooopppsss, nemonti cred ca sunt! Cel dement (adica din menta) este facut din greseala :) Bunica a smuls niste tufe de menta din gradina pt ca se intinsese prea mult. Eu le-am luat si le-am pus intr-o sticla cu zahar. Am redescoperit sticla un an jumatate mai tarziu. Am vrut sa o arunc dar inainte am desfacut dopul. Era un extract uleios, gros, minunat. Am pus alcool din cereale peste el si am facut cateva doze de esenta pentru prajituri. :)
Celalalt este facut exact cum se face visinata. Se pare ca ciresele amare sunt un pic mai uleioase astfel incat am obtinut un fel de esenta :)

#722 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 14 December 2013 - 02:02 PM

...si iar au sunat zurgalaii renilor, si iar Moshul bun a lasat un cadou pentru mine, si iar am plans de emotie! Tare dragi imi sunteti! Deja Sarbatorile mele sunt luminate de inimile voastre bune si de gandurile voastre frumoase!
Elfuletul Cristina Radu si-a zis ea, asa, cum ca eu as fi fost cuminte! Ei, asi! Dar, dac-asa a gandit ea, eu nu pot decat s-o pup mult si s-o strang la keptu-mi jeneros (de la Stellina :) citire!), ca tare multa bucurie mi-a facut! :) Cristinel!

Fisier atasat  3 (3).JPG (203.64K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  3 (1).JPG (203.23K)
Number of downloads: 0
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#723 Useril este offline   Radu Cristina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 14 December 2013 - 02:22 PM

Vezi postareazoazorel, la 14 December 2013 - 02:02 PM, a spus:

...si iar au sunat zurgalaii renilor, si iar Moshul bun a lasat un cadou pentru mine, si iar am plans de emotie! Tare dragi imi sunteti! Deja Sarbatorile mele sunt luminate de inimile voastre bune si de gandurile voastre frumoase!
Elfuletul Cristina Radu si-a zis ea, asa, cum ca eu as fi fost cuminte! Ei, asi! Dar, dac-asa a gandit ea, eu nu pot decat s-o pup mult si s-o strang la keptu-mi jeneros (de la Stellina =(( citire!), ca tare multa bucurie mi-a facut! :) Cristinel!

Ma bucur tare mult ca in sfarsit a ajuns la tine draga mea Nico !!
Dupa cum am mai zis ,darurile mele nu st marete ,sunt mici si daruite din suflet ...
Accept cu mare drag imbratisarea la pieptu-ti jeneros ,ca tare mult am nevoie :) ..

te pup cu drag !

SARBATORI FERICITE SI LINISTITE ! :)

#724 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2013 - 02:45 PM

Stii, Cristina, multa lume-si doreste bani pentru a defini bogatia.Eu SUNT bogata, fiindca am PRIETENI.MULTI! In toata lumea.Cadoul tau nu e nici mic, nici nesemnificativ!Fiind din suflet, e mare-mare, ca sufletul tau.Si tu-mi esti draga si tare mi-as dori sa te cunosc si de-adevaratelea, ca prea-mi luminezi viata virtual! Eu-s mai emotiva si ma misca repede gesturile frumoase, vorbele bune si atentia oamenilor! sa ti se-ntoarca inmiit, ca meriti! Pace, lumina si liniste si la tine-n casa!
Sunt cea mai bogata datorita voua, tuturor!Voi sunteti bogatia mea! :) :)

#725 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 December 2013 - 04:14 PM

Bobita, nu te preocupa, vor fi pt poporul nemonti care este muuuuult mai mare decat cel monti. Asa ca nu-ti face probleme!
Mi-s dragi de numai pot sticlutele.
Zozo, draguta, se vede ca ai fost tare cuminte si elfii si-au dat seama.
Sorina

#726 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 14 December 2013 - 06:41 PM

ok, m-ati ingenunchiat complet, de parca nu aveam eu destule pe cap. cred ca sunt cel mai nenorocit Mos, ma uit la pozele puse de Titiri si zau ca mi-e mila de ea, saraca! niciuna n-ati tinut cont de intelegerea valorica, ca sa nu mai zic ca unele dintre voi sunteti Mosi multipli(bravo voua- sa fiu bine inteleasa!)
sunt ATAT de amarata, ca n-o sa mai deschid aici o buna bucata de vreme si sper mie sa nu-mi trimita nimeni nimic, ca fac o scena de nervi(in private) ca zoaza aproape! si daca nu ne decidem sa respectam ce am hotarat impreuna, eu nu mai particip la vreo actiune din asta. pe cuvant ca plang.

#727 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 14 December 2013 - 07:43 PM

Redi, nu trebuie sa fii suparata, nu facem concurs de cine trimite mai mult sau mai frumos, sau de valoare... cred ca adevarata valoare e bucuria in sine... cea pe care o simtim cand primim un cadou de la cineva pe care, in cele mai multe cazuri, nici macar nu-l cunoastem in realitate...
In plus, ideea e sa trimitem ceva care sa-i aminteasca persoanei care l-a primit de "Mosul" de pe artaculinara. Sunt sigura ca cele care primesc cadou de la tine se simt privilegiate, pentru ca ceea ce trimiti tu nu se gaseste in alta parte decat acolo... e o parte din cultura si traditiile poporului tau adoptiv, asa ca are o valoare ce nu poate fi contabilizata.

Eu n-am trimis , deocamdata, decat un singur pachet, desi mi-as fi dorit sa pot face si eu daruri, tuturor... Dar... never say never, nu? :)

Hai, bucura-te de bucuria pe care ai facut-o, bucura-te de sarbatori si nu te mai gandi la valori si comparatii, ca nu acesta este rostul "jocului " . :)
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#728 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 December 2013 - 08:08 PM

Redi, asa cum spunea Koralinda, nu e decat dorinta de a face omica bucurie cuiva , chiar daca nu-l cunosti personal.
Cateodata gasesc anumite lucruri, si le cumpar , le pun deoparte nu pentru cineva anume , ci asa.
Pentru mine, topik-ul tau cu specialitatile din noua ta tara era un adevarat cadou, si-l urmaream mereu.
Imi pare asa de rau ca nu ne mai scrii acolo, si sper din suflet s-o faci din nou.
Kiss&hug si numai ganduri bune iti doresc.

#729 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 14 December 2013 - 08:36 PM

Redi, nu este concurenta intre noi.Nu stiu daca ai văzut pachetul pus de mine.Am cumpărat doua cârti, câteva dulciuri, un borcanas cu sare de vin, un sirag de mărgele si cam atât.Ce era in sticlute am preparat eu. Parintii mei m-au invatat ca gestul contează.E asa frumos sa primesti ceva de oriunde din lumea asta!Orice! Înseamnă ca cineva s-a gândit la tine.Asta e cel mai important! Nu fi necăjită! :*

#730 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 14 December 2013 - 09:26 PM

Redi, draga mea, ce vezi tu, desi pare mult, ca valoare materiala s-a incadrat in suma, ca valoare spirituala depaseste cu mult orice valoare. Nu conteaza cat de multe sunt.Unele fete (Julix, Bobita, Olguta) le-au facut ele,tocmai fiindca nu se puteau incadra. Eu sigur m-am incadrat in suma(ba mi-au ramas si de trimis!).Nu conteaza decat ce ramane in urma.Nu toate putem fi mosi multipli, eu una nu pot fi.Dar nici n-am nici o vina ca fetele au vrut,ele asa, sa fie Mosi multipli.Oficial, Mosul meu a fost Zerda.Julix,Cristina si Stellina au putut anul asta.Poate anul viitor voi putea eu.Uite, mie Zerda mi-a daruit un poncho si niste dulciuri.S-a-ncadrat in suma, ca stiu eu ce zic, dar ca gest, m-a impresionat.Cum zice si Bobita, nu e concurs de "care da mai mult" , fiecare ce crede, cat crede si sa se incadreze-n suma.Daca au fost cadouri cumparate de-a lungul anului si daruite acum, ca in cazul Stellinei, ea s-ancadrat in suma doar cu transportul!
Hai, nu mai fi suparata!Sa stii ca mie-mi lipsesc mult povestile tale, care sunt un adevarat cadou! Lucrurilr materiale se duc, se strica, se irosesc, ramane doar amintirea, prietenia si bucuria! Mie Mi-a placut tare mult ce-ai trimis tu lui Titi. In sufletul ei valoreaza mai mult decat ai fi dat tu pe el.Sincer, mereu mi-am dorit si eu un Ochi al lui David, o amuleta specifica Israelului...
Pe mine ma bucura si-un cap de ata daruit din suflet!
Te rog eu mult, nu mai fi suparata.Uite, un :santa: si-o :D calda de la mine.

#731 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 14 December 2013 - 11:27 PM

Mai, mie numai de Titiri imi e, ca tocmai ea, care a initiat bucuria asta, tocmai ea s-a pricopsit cu un Mos prea scrupulos si......cam tont. Asta e.
Dar repet: alta data, daca nu respectam ce am hotarat, eu nu mai particip. Ca uite cum sunt ultima gaina.

#732 Useril este offline   Titirimundi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 14 December 2013 - 11:39 PM

In primul rand Buna seara!
In al doilea rand..Redivivus, treci la colt! Esti pedepsita! :D , pentru prostiile pe care le spui, bineinteles!
Nu ai idee de cat de bucuroasa am fost de cadoul primit! Pentru mine toate din pachet au fost ceva nou, daca nu mi-ai fi trimis cadoul probabil nu as fi mancat niciodata ciocolata sau halva din aceea. Asa cum ti-am spus fix in ziua in care am primit pachetul am fost foarte, foarte suparata si in afara de surpriza de moment, ai reusit sa ma faci sa ma gandesc la altceva...pentru cateva momente Erika nu mai era bolnava, afara nu mai era frig, si nu ma mai durea capul...era doar o carte frumoasa cu o felicitare scrisa cu mult suflet si un sot care de fataia pe langa mine sa-i dau si lui o ciocolata "din aia de care nu a mai mancat niciodata".
Daca nu ai fost tu si cadoul tau cand as fi avut avut eu acel titirez care ma fascineaza si un breloc atat de frumos? Da...probabil daca l-as fi vazut la un moment dat undeva mi l-as fi cumparat, dar nu ar fi avut nici un fel de insemnatate. Asa cum sunt sigura ca Si Boabe de Cafea si-ar fi putut cumparat singura ciocolata, vanilie si piper dar nu ar fi fost de la Mos Craciun, ar fi fost numai ceva de pe lista de cumparaturi.
Nu asteptam cadouri pentru ca nu ne putem cumpara si singuri, sau ca sa vedem cine posteaza poza cea mai frumoasa, colorata si bogata...Le asteptam ca sa vedem cine s-a gadit la noi, cine ne-a cautat pe forum sa vada ce am scris si sa gaseasca indicii, cine a dat din colt in colt dupa o cutie si apoi le-a impachetat, a scris o adresa din alt colt al lumii si le-a trimis cu drag cuiva de care nu are nici macar habar cine este.
Sti cat frumos este cand cineva vede brelocul meu si ma intreaba ce este si ii pot spune...da, mi l-a trimis o prietena din Israel...si eu am trimis ceva cuiva, nu o cunosc dar e prietena mea! Este un sentiment atat de placut ca majoritatea oamenilor nu il intelege.

Asa ca nu! Nu, nu, si nu! Nu poti sa te simti altfel decat bucuroasa, pentru ca ai facut la randul tau o bucurie. Ai trimis o particica de la tine la mine si m-ai facut fericita! Eu iti multumesc mult, mult si de fiecare data cand am cheile in mana sau vad cartea o sa ma gandesc la tine!

:D si :santa:

O seara frumoasa!
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#733 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 December 2013 - 12:01 AM

Redivivo nu te supăra, iubire. Eu nu pot vorbi de ceea ce am trimis pt că încă nu a ajuns dar ce pot să-ți spun e că am ales cu inima și nu cu portofelul.
Dulciurile le aveam deja în casă așa că nu au prezentat o cheltuială în plus pt mine.
Mi-ar fi plăcut să fi avut timp pentru a face ceva cu mânuțele mele dar nu am avut timp. Nu, să nu mint ceva tot am reușit să fac și sunt mândră de asta, dar regret că nu am putut mai mult.
Când hotărăsc să fac un cadou cuiva e ca și cum mi l-aș face mie, așa că trebuie mai întâi să fiu eu mulțumită. Atunci când l-ai trimis erai mulțumită? Atunci e totul în regulă. Nu ai niciun motiv să te superi.
Mi-a plăcut mult ce a zis Zerda acum ceva timp în legătură cu costul cadoului și ceea ce i se potrivește unei persoane. Sunt total de acord cu ea.
În altă ordine de idei, eu nu am crezut că Bobita s-a încadrat în buget. Mă mir și mă bucur că a reușit. Cărțile în Italia sunt scumpe. Ca să-ți faci o idee cărticica cu abțibilduri costă în jur de 10 euro.
Așa că vezi e simplu să ne înșelăm în privința costului. Importantă e valoarea care o dăm noi.
Sorina

#734 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 15 December 2013 - 09:32 AM

Titiri, vino sa te strang la kieptu-mi jeneros...o iau inaintea zoazei, ca si al ei e jeneros si are loc pentru a strange multe fete odata, chiar daca doar virtual. Pupaturi lui Erika cea ochioasa si curajoasa, si tie un Craciun lin cu multa liniste, bucurie, sanatate si noroc, ceea ce de altfel doresc tuturor, si nu in ultimul rand mie si alor mei .
Duminica frumoasa

#735 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2013 - 09:35 AM

Vezi postarearedivivus, la 14 December 2013 - 11:27 PM, a spus:

Mai, mie numai de Titiri imi e, ca tocmai ea, care a initiat bucuria asta, tocmai ea s-a pricopsit cu un Mos prea scrupulos si......cam tont. Asta e.
Dar repet: alta data, daca nu respectam ce am hotarat, eu nu mai particip. Ca uite cum sunt ultima gaina.

Draga mea draga si scumpa, imi vine sa te pup pana te-mbunez! Cum zicea si Sorina, noi, toate, inclusiv tu, am cumparat cu inima.Preturile difera mult, de la tara la tara.Si daca Titiri e fericita, asta e tot ce conteaza.In cadoul ala e si-o bucatica in sufletul tau, din inima ta mare.Crede-ma, cel putin la fetele din tara, suma s-a respectat +- max5 lei=1E (la trimitere, la taxa postala).Nu-ti mai face atatea probleme! Esti o buna, o dulce si-o minunata, nu o gaina.Esti prietena noastra cea grozava, care ne spune povesti frumoase despre lucruri si locuri la care multe doar visam...
Cum bine a zis si Titi, daca n-ar exista Mosul drag si bun, nu ne-am mai simti copii.
Cat despre mosii multipli, eu le-am considerat cadouri de ziua mea, Sf.Nicolae.De Craciun a fost doar Zerda.Asa ca nici n-au fost Mosi multipli.Gata, nu mai fi suparata, te rog! Uite, va urma Iepurasul si taaare visez sa fii tu Iepurasul meu, sa primesc si eu un breloc de-ala grozav ca al lui Titi...Da, sunt un copil.Mare, dar tot copil si ma bucur din suflet pentru orice: primul fulg de nea, prima frunza verde, prima raza calda de soare, prima castana cazuta...Zambeste, Redi si fii fericita!Ai facut, undeva, in alt colt de lume, o fetita fericita.I-ai sters lacrimile si-ai inveselit-o! Crezi ca-i putin lucru? Eu cred ca nu! Mai gandeste-te! :santa:

#736 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 15 December 2013 - 10:57 AM

Ce surprize frumoase, fetelor! Felictari tuturor Mosilor. Parca incepe sa se simta Craciunul deja :D :santa:
Imagine postata

#737 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationIsrael

Postat 15 December 2013 - 12:30 PM

acum am cazut toate in cealalta extrema

Titirimundi, pentru ca am inteles ca lucreaza la o editura, are, FARA INDOIALA, macar idee cat costa o carte in alte tari, inclusiv in Israel. deci si numai cartea de la mine a depasit valoarea "impusa". cu destul :santa:. dar macar am facut efortul sa para ca sunt in valoarea hotarata. asta ca sa fim clare.

Mihaela n-a facut poze si la "gusturile" israeliene - mai bine, ca va facea pofta si sunt chestii inedite, doar aici puteti gasi macar ciocolata despre care vorbea ea, un motiv serios sa veniti toate aici si sa testati.
brelocuri si hamse si "gusturi" am pentru toata lumea, noi sa fim sanatoase! din pacate, orice trimitere de aici costa nesimtit, dar asta e situatia - o tara speciala, cu ingradiri speciale.

gata, sa lasam subiectul, ca nu merita :D

Mihaela, daca tu nu te simti vitregita, atunci ...e bine. Chestia e sa stii ca a fost DIN TOT SUFLETUL.

#738 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 15 December 2013 - 12:43 PM

Redi :D :D :santa:

#739 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2013 - 01:04 PM

Vezi postarearedivivus, la 15 December 2013 - 12:30 PM, a spus:

acum am cazut toate in cealalta extrema

Titirimundi, pentru ca am inteles ca lucreaza la o editura, are, FARA INDOIALA, macar idee cat costa o carte in alte tari, inclusiv in Israel. deci si numai cartea de la mine a depasit valoarea "impusa". cu destul :D. dar macar am facut efortul sa para ca sunt in valoarea hotarata. asta ca sa fim clare.

Mihaela n-a facut poze si la "gusturile" israeliene - mai bine, ca va facea pofta si sunt chestii inedite, doar aici puteti gasi macar ciocolata despre care vorbea ea, un motiv serios sa veniti toate aici si sa testati.
brelocuri si hamse si "gusturi" am pentru toata lumea, noi sa fim sanatoase! din pacate, orice trimitere de aici costa nesimtit, dar asta e situatia - o tara speciala, cu ingradiri speciale.

gata, sa lasam subiectul, ca nu merita :D

Mihaela, daca tu nu te simti vitregita, atunci ...e bine. Chestia e sa stii ca a fost DIN TOT SUFLETUL.

Uuuff, draga mea! Tu ai fost, esti si vei fi prietena noastra draga. Asa ca, sufleca-ti manecile si treci la povestit, ca ma simt lipsita de cadoul drag de la tine: topicul tau! :santa: :D :D

#740 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 December 2013 - 03:21 AM

Am primit un elf de la Stella. Au fost 3 ciocolati, acum sunt 2! Era ziua unei colege de munca si cand am luat pachetul am zis, stanga sau dreapta si ce a ales, a primit!! Dar din dar se face raiul!

Multumesc si Stellei si elfului!! Poze n-am ca la munca numai de poze nu pot!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic

• 64 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul