"Meniuri" pentru pachetel ce ne luam la servici
#1
Postat 22 November 2011 - 07:50 PM
Eu sunt in pana de idei .Nu stiu ce sa-i mai dau sotului la el in pachetel.Problema e ca nu are unde sa-si incalzeasca ca nu sta la birou decat dimineata,asa ca am nevoie de idei de preparate reci.
Acum ca a venit frigu,e mai greu,am eu o gentuta termoizolanta da nu tine cine stie ce.De folos ar fi niste recipiente gen termos,da n-am gasit.
Pana gasesc ceva in genul v astept cu idei de papica ce poate fi luata la munca, ca de sandwichuri, iaurturi si din astea sunt satula eu.
Pt maine i-am pregatit niste salata de beuf ca mi-a ramas niste carnita de la pilaf.
astept ide
#2
Postat 22 November 2011 - 07:57 PM
iar eu am renuntat la racituri, vara - salate cu branza sau carne, iarna - mancare calda. avem mo la birou si azi mi-am luat piept de pui cu fasole verde + fructe. maine imi iau camembert si mamaliga rece,le tai cubulete si le bag la mo. deja ma gandesc cu placere.
#3
Postat 22 November 2011 - 09:58 PM
moatza, la 22 November 2011 - 07:57 PM, a spus:
iar eu am renuntat la racituri, vara - salate cu branza sau carne, iarna - mancare calda. avem mo la birou si azi mi-am luat piept de pui cu fasole verde + fructe. maine imi iau camembert si mamaliga rece,le tai cubulete si le bag la mo. deja ma gandesc cu placere.
asta mai poti sa o spui odata.Al meu daca nu mananca o zi carne face urat.
Vara imi e usor,da iarna..Daca ar avea munca de birou ar fi usor,da ei sunt doar dimineata la birou si nu tot timpul ca de multe ori pleaca direct unde au treaba , plus ca noi fata de serviciul lui suntem cam la 40 de km,deci exclus sa ajunga acasa.
Rasfoind forumul am pus ochii pe tarta lui Any cu dovlecei cu morcovi si pe drobul de ciuperci al Danei.
#4
Postat 22 November 2011 - 10:03 PM
Mai am reteta de tarta sarata fara blat care iarasi e buna si calduta si rece, deci si a doua zi, e usor de facut
http://artaculinara....rata-fara-blat/
In rest a cam scris Moatza tot .
#5
Postat 22 November 2011 - 10:20 PM
Rulada de omleta mere iarasi bine.
Unul din colegii mei de la servici mananca paine prajita, cu dulceata. Are borcanu' de dulceata la birou, vine de-acasa doar cu pita. Untu' il tine la frigider.... Haleste asa in fiecare dimineata. Mai baga si-o cafeluta / ceai, sa alunece totul bine pe gat la vale si gata!
Na ca mi-am facut singura pofta de paine prajita, cu unt si culceata. Si-o stacana de cacao cu lapte alaturi.... Cand il vad pe el la birou, n-am nici o taina. Da' acu' imi ploua in gat!
#6
Postat 22 November 2011 - 10:30 PM
any_annette, la 22 November 2011 - 10:03 PM, a spus:
Mai am reteta de tarta sarata fara blat care iarasi e buna si calduta si rece, deci si a doua zi, e usor de facut
http://artaculinara....rata-fara-blat/
In rest a cam scris Moatza tot .
ok, am salvat si reteta asta.am ceva scunca prin frigider,pot incerca maine ceva pt joi ca vinerea el nu presteaza munca
Foxyy, la 22 November 2011 - 10:20 PM, a spus:
Rulada de omleta mere iarasi bine.
Unul din colegii mei de la servici mananca paine prajita, cu dulceata. Are borcanu' de dulceata la birou, vine de-acasa doar cu pita. Untu' il tine la frigider.... Haleste asa in fiecare dimineata. Mai baga si-o cafeluta / ceai, sa alunece totul bine pe gat la vale si gata!
Na ca mi-am facut singura pofta de paine prajita, cu unt si culceata. Si-o stacana de cacao cu lapte alaturi.... Cand il vad pe el la birou, n-am nici o taina. Da' acu' imi ploua in gat!
Pulpele sunt bune pt mine, el nu prea papa pui la cuptor(deh barbat pretentios si sclifosit am, de aceea nici nu stiu ce sa-i dau la el,ca aia nu, aia nu).
Apropo de paine cu dulceata, asa si el acu vreo 2 zile, zice, da noi niste paine cu dulceata nu mai mancam? M-am mirat ca el nu mananca,decat rar si tare ma bucur cand o face.
El mai mananca dimineata cand pleaca si-si face ceai si-si ia la el ca a rarit cu cafeaua dimineata ca a avut pb cu rinicii(chiar azi a fost la urolog si i-a mai descoperit o piatra )
#7
Postat 22 November 2011 - 11:06 PM
Intr-o vreme am incercat si varianta cu termos dar nu tine, inafara de faptul ca minutele dimineata sunt putine trebuia pus apa fierbinte in el nu mai tin minte cit timp si apoi mincarea fierbinte, noi facusem probe cu paste, care apoi oricum pina la prinz erau caldute, lui nu-i placeau pentru ca mincarea ii place fierbinte.
Imi pare rau ca tre sa-i dau mereu lucruri reci dar n-avem alta alegere pentru ca nu poate incalzi nimic, eu mai maninc mincare normala si calduta sau rece, lui nu-i place daca nu e calda bine de tot.
Alte idei: salata boeuf, 99% mozzarella cu rosii , paste cu rosii proaspete, salata, orice legume fierte, salata de cartofi, salata de orez, bresaola cu rucola, ton cu fasole.
#8
Postat 24 November 2011 - 02:00 PM
Adriana, la 22 November 2011 - 11:06 PM, a spus:
Intr-o vreme am incercat si varianta cu termos dar nu tine, inafara de faptul ca minutele dimineata sunt putine trebuia pus apa fierbinte in el nu mai tin minte cit timp si apoi mincarea fierbinte, noi facusem probe cu paste, care apoi oricum pina la prinz erau caldute, lui nu-i placeau pentru ca mincarea ii place fierbinte.
Imi pare rau ca tre sa-i dau mereu lucruri reci dar n-avem alta alegere pentru ca nu poate incalzi nimic, eu mai maninc mincare normala si calduta sau rece, lui nu-i place daca nu e calda bine de tot.
Alte idei: salata boeuf, 99% mozzarella cu rosii , paste cu rosii proaspete, salata, orice legume fierte, salata de cartofi, salata de orez, bresaola cu rucola, ton cu fasole.
Daca as avea si eu un sot "normal" ar fi bine.Nu mananca chestii care se mananca calde de fel, gen pizza .
I-am dat ieri salata beuf, a venit cu ea 3 sferturi acasa, ca i s-a aplecat(el zice ca tb sa-i pun mai multa sare), tind sa cred ca maioneze nu e prietena lui(eu fac foarte rau ceva cu maioneza), salatele le mananca bine si normal ca daca as putea zilnic sa fac saratele, ar manca non stop,da uneori ma satur eu sa-si ia numai saratele la el.
Moatza zicea de mamaliga rece,el nu mananca decat f rar si calda(i se apleaca), in schimb eu asa manca in fiecare saptamana.
#9
Postat 24 November 2011 - 02:59 PM
Muffin aperitiv a lui Micu Livia.
Focaccia umpluta a lui Maya.
Apropo vezi ca este o caserola de are un gel (rosu parca) intre cei 2 pereti si introduci mancarea calda in recipient si o tine asa pentru cateva ore. Eu la Kika am gasit recipientul respectiv insa al meu e cu gel albastru adica e pentru a tine mancarea rece insa am incercat si cu supa si era calduta pe la 12.
#10
Postat 24 November 2011 - 11:03 PM
O sa incerc si cu cald.