

Alte ingrediente : ceva unt, o gutuie, o lamaie, o legatura de patrunjel, piper, sare si cel putin 10m de folie de staniol.
Dupa ce omu’ i-a curatat de solzi (mici, da’ au!) si i-a dezmatzat, i-am luat eu la puricat si i-am finisat. I-am dat cu sare, si prin interior.
Se masoara folia, sa fie ceva mai mare decat pestele si se pune in doua. Se aseaza pestele in centrul ei.

In burta despicata a pestelui se pun patrunjelul, o felie de gutuie si una de lamaie, o bucata de unt putin modelata in mana



Se ridica marginile lungi ale foliei si se pliaza formand un plic

Capetele scurte se strang, dupa facultati, si se ridica putin

Ei, si asta-i productia la hectar. Bine c-au incaput toti intr-o tava!

La cuptor au stat cca o ora impachetati si-apoi am desfacut putin folia ca sa se evapore putin din lichidul lasat, inca 15 minute. Nu au curs in tava deloc.
In farfurie, i-am prezentat cu tot cu folie, dar le-am pus cateva motzuri de unt aromatizat cu usturoi si marar, ceva piper rosu si bucatele de lamaie.

A placut tuturor, inclusiv pisicilor din cartier, care s-au delectat cu capetele ramase.
ps: ati crezut si partea cu

