Forum Culinar: Frecatei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Frecatei Paste scurte pentru supe

#1 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 December 2011 - 09:12 PM

Imagine postata


Frecateii sunt niste paste fainoase scurte ,care se fac repede ,fara prea multe preparative.
Sunt deliciosi in consommeuri ,in supa de rosii ,fierti in lapte ,sau de ce nu , chiar langa o tocanita de carne .
Fiica mea e innebunita dupa ei ,asa ca i-am facut de curand un consomme cu frecatei .

Imagine postata



Ingrediente :

2 oua
faina din grau dur
Sare

Tot ce avem de facut ,este sa amestecam cele doua oua batute cu putina sare , si cu faina.Faina adaugam ,pana cand obtinem o bila tare de aluat.Suficient de tare cat sa o putem da pe razatoarea mare.Razuim cu miscari lungi,astfel incat sa rezulte niste viermisori = frecatei.


Imagine postata

Daca aluatul devine cleios pe partea care se razuieste ,mai adaugam faina si refacem "bila ".
Ii fierbem apoi in apa clocotita cu sare pana cand se ridica deasupra .
Ii scurgem intr-o strecuratoare,ii limpezim sub jet de apa rece si-i punem in supa de pui strecurata. Le mai dam un clocot in supa .Adaugam patrunjel taiat marunt.E gata !
Nimic mai simplu.
Frecateii au o consistenta mai ferma decat zdrentele sau decat alte paste din aluat turnat in supa.
Iar la gust...mmmmm sunt perfecti.Paste de casa ,ce mai .

Pofta buna !



Imagine postata






Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2011 - 12:00 AM

Frecatei m-a invatat sa fac matusa mea de la Suceava, dar ii facea altfel. Intr-o farfurie punea faina si apoi o stropea cu apa si incepea sa frece cu degetele pina ce se formau, ii punea deoparte, stropea iar si iar ii facea pina se termina faina si ii fierbea in lapte :)

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 December 2011 - 07:30 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 December 2011 - 12:00 AM, a spus:

Frecatei m-a invatat sa fac matusa mea de la Suceava, dar ii facea altfel. Intr-o farfurie punea faina si apoi o stropea cu apa si incepea sa frece cu degetele pina ce se formau, ii punea deoparte, stropea iar si iar ii facea pina se termina faina si ii fierbea in lapte Imagine postata



Foarte interesant procedeu .
Si nu se "destrama " fara ou ?
Nu iese un terci ?
M-ai facut curioasa,mai ales ca mie tare imi plac in lapte.Sigur ii incerc .Imagine postata
Cat despre denumirea de Frecatei,cred ca merge perfect in ambele variante.
Ca se freaca si unii si altii.Imagine postata
Sau poate ca cei Ardelenesti trebuiau sa se numeasca Razalai.
Dar uite ca nimeni nu s-a gandit .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2011 - 08:36 AM

Nu, nu se desfac deloc, uite poze nasoale ca-s facute acu multi ani
faina stropita cu apa
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13231533233825.jpg
frecati :)
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13231533657553.jpg
facuti
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13231533826697.jpg
si fierti in lapte
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13231533983156.jpg

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 December 2011 - 09:18 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 December 2011 - 08:36 AM, a spus:

Nu, nu se desfac deloc, uite poze nasoale ca-s facute acu multi ani
faina stropita cu apa
Atasament frecatei1.jpg
frecati Imagine postata
Atasament frecatei2.jpg
facuti
Atasament frecatei3.jpg
si fierti in lapte
Atasament frecatei5.jpg


M-ai convins .
Incerc deseara cu laptic .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2011 - 09:22 AM

Sper sa-ti placa :-*

#7 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 07 December 2011 - 01:25 AM

Si eu fac razalaii din faina si apa doar pentru supa de rosii daca o fac de post.

Tare buni!!

Super prezentare,detaliere.Multumesc.

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 December 2011 - 07:42 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 December 2011 - 09:22 AM, a spus:

Sper sa-ti placa Imagine postata


I-am incercat aseara si mi-au placut .Chiar se potrivesc fierti cu lapte.

Asa cum spune Yoyo ,in varianta de post ,frecateii moldovemesti sunt o alegere potrivita .
Am sa-i incerc si intr-o supa de rosii cu care cred ca se pupa bine .
Dar pentru supa de pui ,raman la cei cu ou .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 December 2011 - 08:37 AM

Ma bucur ca ti-au placut :lol:

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 December 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 December 2011 - 08:37 AM, a spus:

Ma bucur ca ti-au placut Imagine postata


Un Imagine postata si tie,pentru idee .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi