Pagina 1 din 1
Frecatei Paste scurte pentru supe
#1
Postat 05 December 2011 - 09:12 PM
Frecateii sunt niste paste fainoase scurte ,care se fac repede ,fara prea multe preparative.Sunt deliciosi in consommeuri ,in supa de rosii ,fierti in lapte ,sau de ce nu , chiar langa o tocanita de carne .
Fiica mea e innebunita dupa ei ,asa ca i-am facut de curand un consomme cu frecatei .
Ingrediente :
2 oua
faina din grau dur
Sare
Tot ce avem de facut ,este sa amestecam cele doua oua batute cu putina sare , si cu faina.Faina adaugam ,pana cand obtinem o bila tare de aluat.Suficient de tare cat sa o putem da pe razatoarea mare.Razuim cu miscari lungi,astfel incat sa rezulte niste viermisori = frecatei.
Daca aluatul devine cleios pe partea care se razuieste ,mai adaugam faina si refacem "bila ".
Ii fierbem apoi in apa clocotita cu sare pana cand se ridica deasupra .
Ii scurgem intr-o strecuratoare,ii limpezim sub jet de apa rece si-i punem in supa de pui strecurata. Le mai dam un clocot in supa .Adaugam patrunjel taiat marunt.E gata !
Nimic mai simplu.
Frecateii au o consistenta mai ferma decat zdrentele sau decat alte paste din aluat turnat in supa.
Iar la gust...mmmmm sunt perfecti.Paste de casa ,ce mai .
Pofta buna !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 06 December 2011 - 12:00 AM
Frecatei m-a invatat sa fac matusa mea de la Suceava, dar ii facea altfel. Intr-o farfurie punea faina si apoi o stropea cu apa si incepea sa frece cu degetele pina ce se formau, ii punea deoparte, stropea iar si iar ii facea pina se termina faina si ii fierbea in lapte
#3
Postat 06 December 2011 - 07:30 AM
Adriana, la 06 December 2011 - 12:00 AM, a spus:
Frecatei m-a invatat sa fac matusa mea de la Suceava, dar ii facea altfel. Intr-o farfurie punea faina si apoi o stropea cu apa si incepea sa frece cu degetele pina ce se formau, ii punea deoparte, stropea iar si iar ii facea pina se termina faina si ii fierbea in lapte
Foarte interesant procedeu .
Si nu se "destrama " fara ou ?
Nu iese un terci ?
M-ai facut curioasa,mai ales ca mie tare imi plac in lapte.Sigur ii incerc .
Cat despre denumirea de Frecatei,cred ca merge perfect in ambele variante.
Ca se freaca si unii si altii.
Sau poate ca cei Ardelenesti trebuiau sa se numeasca Razalai.
Dar uite ca nimeni nu s-a gandit .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 06 December 2011 - 08:36 AM
Nu, nu se desfac deloc, uite poze nasoale ca-s facute acu multi ani
faina stropita cu apa
frecati
facuti
si fierti in lapte
faina stropita cu apa
frecati
facuti
si fierti in lapte
#5
Postat 06 December 2011 - 09:18 AM
Adriana, la 06 December 2011 - 08:36 AM, a spus:
Nu, nu se desfac deloc, uite poze nasoale ca-s facute acu multi ani
faina stropita cu apa
frecatei1.jpg
frecati
frecatei2.jpg
facuti
frecatei3.jpg
si fierti in lapte
frecatei5.jpg
faina stropita cu apa
frecatei1.jpg
frecati
frecatei2.jpg
facuti
frecatei3.jpg
si fierti in lapte
frecatei5.jpg
M-ai convins .
Incerc deseara cu laptic .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 07 December 2011 - 01:25 AM
Si eu fac razalaii din faina si apa doar pentru supa de rosii daca o fac de post.
Tare buni!!
Super prezentare,detaliere.Multumesc.
Tare buni!!
Super prezentare,detaliere.Multumesc.
#8
Postat 07 December 2011 - 07:42 AM
Adriana, la 06 December 2011 - 09:22 AM, a spus:
Sper sa-ti placa
I-am incercat aseara si mi-au placut .Chiar se potrivesc fierti cu lapte.
Asa cum spune Yoyo ,in varianta de post ,frecateii moldovemesti sunt o alegere potrivita .
Am sa-i incerc si intr-o supa de rosii cu care cred ca se pupa bine .
Dar pentru supa de pui ,raman la cei cu ou .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 07 December 2011 - 11:14 AM
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1