Dulceata de Grapefruit rose?
#1
Postat 13 December 2009 - 09:15 PM
Cum se simte amaruiul?Se intensifica prin fierbere sau nu?
Banuiesc ca se face doar din pulpa,fara pielite,coaja..etc
Daca stiti vreo reteta,o astept cu nerabdare,si va multumesc de pe acum
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 13 December 2009 - 09:57 PM
da oare daca faci ca si cea din porto si mandarine?
adica fierbi in 3 ape chestiile
apoi le macini cu tot cu coaja apoi fierbi cu zahar
eu vreau sa fac de porto amestecat cu mandarine sau cu lamaie
#3
Postat 13 December 2009 - 10:11 PM
trebuie să fie tare bun
#4
Postat 13 December 2009 - 10:38 PM
Misha a spus:
da oare daca faci ca si cea din porto si mandarine?
adica fierbi in 3 ape chestiile
apoi le macini cu tot cu coaja apoi fierbi cu zahar
eu vreau sa fac de porto amestecat cu mandarine sau cu lamaie
Nu stiu,deci eu as încerca doar pulpa,curatat de coaja si pielite.
Doar ca nu stiu cu ce cantitati sa fac...si ma interesa ce se întîmpla dupa fierbere.Am auzit de la cineva ca gustul amarui se intensifica.Eu cred ca din cauza ca nu le curatat foarte bine de pielitele albe.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 13 December 2009 - 10:40 PM
Bebe a spus:
trebuie să fie tare bun
Wowww,unde?Asta da pret
Merci,o sa studiez reteta aia,doar ca eu cu gigner-ul nu ma prea împac.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 13 December 2009 - 11:44 PM
Maya a spus:
Misha a spus:
da oare daca faci ca si cea din porto si mandarine?
adica fierbi in 3 ape chestiile
apoi le macini cu tot cu coaja apoi fierbi cu zahar
eu vreau sa fac de porto amestecat cu mandarine sau cu lamaie
Nu stiu,deci eu as încerca doar pulpa,curatat de coaja si pielite.
Doar ca nu stiu cu ce cantitati sa fac...si ma interesa ce se întîmpla dupa fierbere.Am auzit de la cineva ca gustul amarui se intensifica.Eu cred ca din cauza ca nu le curatat foarte bine de pielitele albe.
de ce nu incerci cu o bucata?
si daca iti place recidivezi
daca nu....na fost mare paguba
se gaseste consevat?ala e cu tot cu pielite?asta ca sati dai seama daca raman amare sau nu...
#8
Postat 14 December 2009 - 12:19 AM
Bebe a spus:
poate pt. că sînt din Sicilia, merele şi grapefruturile sînt mai bune
pe site pretul e de 6,00 euro la toate marmeladele si dulceturile, produsele sunt biologice, certificate, recomandate de SlowFood, nu stiu ce sa spun de ce asa diferenza de pret, poate pentru comertul interntional (sau cum sa zic)
de curiozitate, cand ajung la Roma o sa ma duc si in unul din cele doua puncte care vand respectivele produse
numa' asa, de curiozitate
#9
Postat 14 December 2009 - 12:24 AM
#10
Postat 14 December 2009 - 02:12 PM
Sorella, si eu ador grapefruit-ul rosè, numai pe ei ii cumpar si din cind in cind imi curat unul, dar la o dulceata si eu as scoate absolut tot si as lasa numai pulpa curata, in nici un caz pielita alba si coaja.
#11
Postat 14 December 2009 - 04:11 PM
Bristena,ma intereseaza cantitati si modul de preparare,dar doar daca-s fara coaja.Deci numai din pulpa.
Adriana,sper sa ajung azi sa cumpar fructele,si pîna la urma inventez eu ceva
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 14 December 2009 - 04:51 PM
care are 5 gauri mici si se numeste zesteur.
Astia pun si un pic de suc de mere. oricum recuparau samburii pe care ii pun in tifon ( ptr pectina)
http://fr.answers.yahoo.com/question/in ... 558AAcL3wN
a2a reteta e mai simpla...
1kg de pulpa si suc de grape, 700 gr zahar, si vanilie.
sepune in cratita speciala de dulceturi ( in cupru, pe care eu nu o am )
si dupa ce clocoteste se lasa 7 min la fiert. sepune in borcane.
si se dau cu fundu-n sus.
la italieni am gasit asta
http://www.zenzeroecannella.net/2008/04 ... -rosa.html
eu am facut anul trecut reteta de pe cook around cu 1 lamaie, 1 portocala si 1 grape...dar se pune totul. miemi-aplacut mult.
http://www.cookaroun...read.php?t=7216
#13
Postat 14 December 2009 - 05:07 PM
stella a spus:
care are 5 gauri mici si se numeste zesteur.
Astia pun si un pic de suc de mere. oricum recuparau samburii pe care ii pun in tifon ( ptr pectina)
http://fr.answers.yahoo.com/question/in ... 558AAcL3wN
a2a reteta e mai simpla...
1kg de pulpa si suc de grape, 700 gr zahar, si vanilie.
sepune in cratita speciala de dulceturi ( in cupru, pe care eu nu o am )
si dupa ce clocoteste se lasa 7 min la fiert. sepune in borcane.
si se dau cu fundu-n sus.
la italieni am gasit asta
http://www.zenzeroecannella.net/2008/04 ... -rosa.html
eu am facut anul trecut reteta de pe cook around cu 1 lamaie, 1 portocala si 1 grape...dar se pune totul. miemi-aplacut mult.
http://www.cookaroun...read.php?t=7216
Merci,Stella.Nu as vrea s-o fac cu zahar cu pectina,ca se gelatineaza,si asta nu îmi place la o dulceata,vreau sa fie mai "curguenta"
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 14 December 2009 - 07:51 PM
de tipsul cu samburii stiam dintr-o reteta veche de la un englezoi batran, care facea ceva miraculos.darera un intreg dichis, si
el strangea samburii pe care ii punea la fiert , blablabla....
#15
Postat 15 December 2009 - 12:20 AM
stella a spus:
de tipsul cu samburii stiam dintr-o reteta veche de la un englezoi batran, care facea ceva miraculos.darera un intreg dichis, si
el strangea samburii pe care ii punea la fiert , blablabla....
Eu ce am gasit pe net,toate aveau zahar cu pectina 1:1 sau 1:2 ...eu o sa fac mîine ,dar cu zahar normal
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 18 December 2009 - 01:00 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges