Forum Culinar: Gogosele aperitiv cu faina de naut - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gogosele aperitiv cu faina de naut

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2011 - 03:16 PM

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13236956770744.jpg

Reteta am gasit-o pe punga de faina de naut.

250 gr de faina de naut
1 lingura drojdie uscata.Original erau 20 gr drojdie de bere.Dizolvata cu putintica apa calduta si un pic de miere.
Apa si sare.

Am adaugat drojdia dizolvata la faina de naut, am amestecat cu apa.Apa suficienta sa obtin un aluat curgator, un pic mai grosut ca cel de clatite.
Am lasat la crescut.Sa nu va asteptati sa-si dubleze volumul.Faina de naut e grea.

Am incins ulei intr-o tigaie si cu lingura am turnat aluat.Sunt bune rau.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-1323695685316.jpg

#2 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 December 2011 - 03:46 PM

Bune si usor de facut . dar de unde faina de naut ?Ca eu abia m-am invatat cu faina de grau pe aici , sunt zeci de feluri

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2011 - 04:18 PM

Imi place nautul foarte mult, cred ca de la panelle mi se trage.
Cred ca sunt bune asa, dar eventual se pot umple cu ceva, cum fac la Bologna cu gnocco fritto :rolleyes: .
Sau mai bine nu.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 December 2011 - 10:20 PM

Pane e panelle am mincat acu 2 saptamini.
Imi place reteta asta ca e simpla de tot si imi place nautul.
Am facut acu citva timp pirjolute din naut boabe dar am amestecat tot in Bimby si n-au iesit pufoase.

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2011 - 10:50 PM

 izuk, la 12 December 2011 - 03:46 PM, a spus:

Bune si usor de facut . dar de unde faina de naut ?Ca eu abia m-am invatat cu faina de grau pe aici , sunt zeci de feluri


Ah, imi pare rau Izuk.Da naut gasesti?
Iti place?

 any_annette, la 12 December 2011 - 04:18 PM, a spus:

Imi place nautul foarte mult, cred ca de la panelle mi se trage.
Cred ca sunt bune asa, dar eventual se pot umple cu ceva, cum fac la Bologna cu gnocco fritto :thumleft: .
Sau mai bine nu.


Bune panellele.N-am mancat originale de la voi, dar se aseamana cu panissa genoveza, ligure pe care eu o ador!
da se pot umple.Uite ca nu m-am gandit.

 Adriana, la 12 December 2011 - 10:20 PM, a spus:

Pane e panelle am mincat acu 2 saptamini.
Imi place reteta asta ca e simpla de tot si imi place nautul.
Am facut acu citva timp pirjolute din naut boabe dar am amestecat tot in Bimby si n-au iesit pufoase.


Eu tot vedeam reteta pe punga de la faina si tot mi-am zis sa incerc.Sunt tare bune.
Hai sa va mai zic ceva:
am incercat cateva la cuptor.Am turnat aluatul in formele de muffin.Un pic asa... 1 cm.Calde erau bune, dar reci nu mi-au placut.Erau inecacioase.
In schimb asa prajite, is bune oricum. :D

#6 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 December 2011 - 11:07 PM

ce pufoase par in poza!!! eu sunt moarta dupa naut, imi place in fel si chip, dar nu m-as fi gandit ca ies asa gogosele faine din faina, apa si drojdie. cand am folosit naut la aluaturi mi se parea foarte lipicios.

neaparat trebuie sa le incerc. sunt si de post si si potrivite cu monti. daca cumva nu ies ne revedem la dezastre :thumleft:

#7 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 December 2011 - 09:44 AM

Da Lily , imi place nautul si se gaseste . Nu spun ca nu se gaseste faina de naut , oate ca este , doar ca-s eu derutata si nu stiu ce sa caut .Eu de multe ori aici stau si uit in raft ca boul la poarta noua .

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2011 - 12:30 PM

 boni, la 12 December 2011 - 11:07 PM, a spus:

ce pufoase par in poza!!! eu sunt moarta dupa naut, imi place in fel si chip, dar nu m-as fi gandit ca ies asa gogosele faine din faina, apa si drojdie. cand am folosit naut la aluaturi mi se parea foarte lipicios.

neaparat trebuie sa le incerc. sunt si de post si si potrivite cu monti. daca cumva nu ies ne revedem la dezastre :tongue7:


Nu mergi la dezastre.Fa asa cum am zis: aici e doar faina de naut.Fa un aluat un pic mai grosut decat cel de clatite si toarna cu lingura in uleiul incins.


 izuk, la 13 December 2011 - 09:44 AM, a spus:

Da Lily , imi place nautul si se gaseste . Nu spun ca nu se gaseste faina de naut , oate ca este , doar ca-s eu derutata si nu stiu ce sa caut .Eu de multe ori aici stau si uit in raft ca boul la poarta noua .


Ah, deci nu stii cum se cheama?

#9 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 December 2011 - 12:58 PM

Hai ca m-am informat , stiu cum se cheama , stiu ca exista si aici in magazine , mai trebuie doar sa o gasesc eu :tongue7:

#10 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 December 2011 - 04:41 PM

Eu cand nu gasesc, sau nu mai am in casa, bag naut la frulator/robot (ce-mi pica-n mana) si fac imediat faina. Asta-i pt faina...
Acum, pt Eataly: m-ai omorat cu gogoselele. Pe astea le fac mai mult ca sigur de sarbatori.
Ps. Boniii, le-ai facut deja?
Sorina

#11 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 December 2011 - 05:21 PM

 sorinadaniela, la 15 December 2011 - 04:41 PM, a spus:

Ps. Boniii, le-ai facut deja?

nu :tongue3: da' nu de frica cum ca nu mi-ar iesi. am ramas fara faina si n-am robot asa de bun sa macin boabe. iar saptamana asta am avut drumuri si umblaturi si n-am apucat sa ajung si la magazinul de unde mai iau faina din asta. si uite tot asa... las' ca stii tu cum e cand n-ai timp :tongue3:

#12 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 08 January 2012 - 10:45 PM

Le-am prestat si eu. Sunt foarte bune, numai ca eu am pus cam putina sare, data viitoare pun mai multa. Nu am pus miere, am pus un varf de lingurita de fructoza.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-476-13260554402188.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-476-13260554566845.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-476-13260554780413.jpg

Multumesc frumos de reteta!

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 12:17 PM

 cris31, la 08 January 2012 - 10:45 PM, a spus:



Multumesc frumos de reteta!


Ma bucur ca le-ai incercat! :hug:
Eu data viitoare pun in mijloc cate o anchoa din ulei si-am rezolvat si problema "sarata" si....stingem cu bere! :hug:

#14 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 January 2012 - 03:03 PM

Lili, am tot ce-mi trebuie in casa si as vrea sa le fac. Cam cat timp trebuie sa le las la crescut? Eu am de gand sa pun un pic de branza in aluat. Sunt tare curioasa ce va iesi.
Sorina

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2012 - 03:15 PM

Cel putin o jumatate de ora.De branza, nu stiu ce sa zic.Nu exagera.Ca s-ar putea sa nu creasca sau sa ramana umede.Eventual reduci din apa.

#16 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 January 2012 - 03:54 PM

Sa traiti, am inteles! Atunci putina branza spre deloc. Mai bine le mananc pe ele cu branza.
Sorina

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 January 2012 - 01:32 PM

 sorinadaniela, la 13 January 2012 - 03:54 PM, a spus:

Sa traiti, am inteles! Atunci putina branza spre deloc. Mai bine le mananc pe ele cu branza.


Si pt ca mi-am adus aminte... Le facui in seara respectiva cu putina branza (ca nu am rezistat). Mi-a parut rau dupa aia ca nu am pus mai multa. Au fost o bunatate si calde si reci. Familionul mi le-a devorat... cica erau monti, pt mine. Ma-m bucurat sa vad ca le place. Mama mi-a zis ca-s facute cu cartofi... nu si-a dat seama ca e vorba de naut.
Mi-au placut si mie, dar parca era prea pregnant gustul de naut cand s-au racit. Calde mi-au placut m-ai mult.
Am facut si poze, da' nu am idee cand le voi descarca in pc... cer scuze.

Asaaaa, acum sa revenim la experimentul de aseara. Am rasnit lintea, am facut-o faina si am repetat figura. Am pus branza un pic mai multa decat data trecuta, dar tot mi s-a parut ca e prea putina. Data aviatoare voi pune si mai multa branza. EXCEPTIONALE!
Imi plac mult mai mult cele facute cu faina de linte.

Iti multumesc, din nou, pt reteta acesta!
Sorina

#18 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 February 2012 - 06:16 PM

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13285448559606.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13285448676519.jpg

Astea sunt cele cu naut, ca la cele cu linte nu am mai avut timp sa le fac poze.
Acum, ca mi-am adus aminte iar de ele, trebuie sa le fac... saptamana asta sigur le fac iar.
Multumesc! :blush:
Sorina

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 May 2012 - 02:43 PM

Aseara cu anshoas, asa cum am promis:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-9-13360489700098.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi