Puteti umple rosioare chery, sau pateuri de foietaj, cu aceasta crema... si sigur va mai vin si voua vreo doua-trei idei
Ingrediente:
- 4-500 g ciuperci curate si taiate bucati
- 200 ml creme fraîche/smîntîna groasa si putin acrisoara
- 2-3 catei de usturoi
- 4-5 ramurele de busuioc proaspat
- 1-2 linguri ulei de masline
- sare de mare, piper
Se aseaza ciupercile împreuna cu busuiocul si usturoiul pe o tava de fonta (sau alta),
pensulata cu o lingura de ulei de masline. Se sareaza si pipereaza,
se stropesc cu putin ulei de masline deasupra(perfect daca posedati un spray de ulei),
apoi se da tava la cuptor direct sub grilul cuptorului la 250°C timp de 15-20 minute,
sau în functie de cît de rumenite va plac.
Ciupercile rumenite se lasa la racit.
Cînd sînt reci se macina cu tot cu cateii de usturoi si ramurelele de busuioc,
cît de fin sau grob doriti, cu mixerul vertical. Se adauga creme fraîche si se amesteca.
Se sareaza si pipereaza în functie de gust. Serviti dupa pofta inimii!
Pe cartofi picanti copti în cuptor.
Pe crackers.
Cu cartofi copti în folie.
Pofta buna!