Forum Culinar: Colacei cu vin - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Colacei cu vin

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2011 - 12:03 AM

Ingrediente

500 gr faina
150 gr zahar
un pliculet de praf de copt (15 gr)
120 gr di ulei (eu am folosit de masline extravirgin)
150 gr de vin (eu am folosit un alb, Roero Arneis)


Am amestecat faina, zaharul, praful de copt si sarea, am facut gaura in mijloc si am varsat lichidele, apoi am pornit robotul Kenwood cu cirligul in forma de K, mai intii viteza mica apoi maxima pina cind s-a format aluatul. Am dat forma colaceilor si i-am copt la 180°C pina cind au inceput sa se coloreze, cit erau inca fierbinti i-am trecut prin zahar si lasat sa se raceasca

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13241593668165.jpg
Reteta prietenei mele Maria Grazia, se vor duce in pachetelele de biscuiti pe care le fac cadou de Craciun :notworthy:

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 December 2011 - 09:56 PM

[quote name='Adriana' date='18 December 2011 - 12:03 AM' timestamp='1324159418' post='116446']

150 gr de vin (eu am folosit un alb, Roero Arneis)[/u]

Ai mei sunt!
Orice intra in contact cu Arneis-ul imi place! :P
Sunt crocanti, friabili?

#3 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 December 2011 - 10:28 PM

Cum se prezinta astazi,Adriana?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 December 2011 - 10:30 PM

chiar, cum sunt? Reteta pare interesanta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2011 - 11:00 PM

Vezi postareaEataly, la 18 December 2011 - 09:56 PM, a spus:

Sunt crocanti, friabili?

da
reteta e foarte asemanatoare cu cea care o folosesc pentru tartele sarate de cind am Thermomixul si care imi place enorm, lipseste zaharul evident, am incercat sa ii fac exact asa colacei si sunt foarte buni si ei, adica colacei sarati
mi se pare ca sunt din zona romei ca provenienta

Vezi postareapetunie, la 18 December 2011 - 10:28 PM, a spus:

Cum se prezinta astazi,Adriana?

i-am facut vineri, azi am pus citiva in prima punguta si a trebuit :71: sa gust unul, erau la fel, friabili si crocanti

Vezi postareaaura, la 18 December 2011 - 10:30 PM, a spus:

chiar, cum sunt? Reteta pare interesanta.

vezi sus :P e si usoara si rapida

#6 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 December 2011 - 11:08 PM

mai am o intrebare: ce fel de vin e Roero Arneis? Din cate am gasit pe net, ar fi un vin sec cu aroma de fructe. Asa e, Adriana?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2011 - 11:13 PM

E un vin alb sec, io nu-i simt deloc aroma de fructe ci de flori :71:
Dar poti folosi linistita orice fel de vin ai la indemina fara probleme.

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 December 2011 - 11:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 December 2011 - 11:00 PM, a spus:


Vezi postareapetunie, la 18 December 2011 - 10:28 PM, a spus:

Cum se prezinta astazi,Adriana?

i-am facut vineri, azi am pus citiva in prima punguta si a trebuit Imagine postata sa gust unul, erau la fel, friabili si crocanti



Asta ma interesa,mersi!Dupa cum am scris si la FB,pana miercuri trebuie sa am gata prajiturelele.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 December 2011 - 05:59 PM

Am facut covrigeii, foarte buni sunt. Mersi Adriana!

Nu ma avut vin si am pus apa cu otet aromat cu lamaie si anason.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-341-13243103356088.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 December 2011 - 08:14 PM

Eu am mîncat in Italia niste colacei de astia fara zahar, adica sarati si crocanti, si au foat tare buni!
Fetele din Italia, stiti vreo reteta?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2011 - 08:32 PM

erau taralli sorella?
http://artaculinara....ge__hl__taralli

#12 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 December 2011 - 09:02 PM

părerea mea e că ciambellettele al vino trebuie neapărat să aibă zahăr tos pe deasupra, contribuie la crănţăneală

brava adriana, o reţetă pe gustul meu!

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 December 2011 - 09:06 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 December 2011 - 08:32 PM, a spus:


Da, astia-s. dar nu-mi mai aminteam cum se numesc! Merci :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2011 - 09:52 PM

Ce faini sunt, zici ca-s cornulete :pupic: !

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2011 - 09:55 PM

Azi am facut si cornuletele cu rahat :pupic:

#16 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 December 2011 - 08:17 AM

esti o harnica si-o priceputa!

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 December 2011 - 08:27 AM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2011 - 08:17 AM, a spus:

esti o harnica si-o priceputa!

multumesc :pupic:
ma straduiesc si eu sa fac ce pot :)

#18 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 December 2011 - 02:12 PM

Vezi postareaDexter, la 19 December 2011 - 09:02 PM, a spus:

părerea mea e că ciambellettele al vino trebuie neapărat să aibă zahăr tos pe deasupra, contribuie la crănţăneală

brava adriana, o reţetă pe gustul meu!

Aoleu, abia acum am vazut ca adriana i-a dat prin zahar tos. :) Sa ma apuc sa mai fac o tura? Cu vin alb de data asta, nu? :rolleyes:

Nu stiu daca mai am timp. Oricum, noua ne plac si cei care au iesit, chair daca sunt un pic diferiti de original :D
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 December 2011 - 09:10 PM

Eu nici nu mi-am dat seama si nu pricepeam de ce vorbeste Dexter de zahar tos ca doar de-ala folosisem :(

#20 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 December 2011 - 09:33 PM

mie imi place tare mult reteta asta ca e simpla si buna.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi