Forum Culinar: Saratele,covrigei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Saratele,covrigei

#1 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 20 December 2011 - 11:51 PM

Reteta o am de la o foarte buna prietena.Ea face tot timpul covrigei din acest aluat,are o forma pt ei,si arata tare drgalasi.Eu in lipsa de forma am facut saratele;gustul e acelasi insa--exceptional :(

Reteta initiala este cu margarina(250 g) si untura(150 g),dar eu traumatizata de untura am pus numai margarina(400 g).


Ingrediente:
-1 kg faina
-400 g margarina
-3 galbenusuri
-200 g smantana(solida,Schmand am folosit eu)
-25 g drojdie(daca folositi drojdie proaspata o desfaceti in ulei si un galbenus de ou)
-doua pliculete praf de copt
-1 lingurita de sare
-ulei pana aluatul devine usor de modelat

Toate ingredientele se dau la robot si se framanta bine pana rezulta un aluat bun de modelat.Se imparte aluatul in trei,se intinde din fiecare bucata,pe rand,cate o foaie cam de juma de centimetru grosime si se decupeaza covrigei sau se taie cu pintenul saratele.Se unge deasupra cu ou si se presara dupa preferinta chimen,mac,susan.

Se coc la 175°C(cuptorul preincalzit) pana devin aurii .

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-132441769758.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-13244176998751.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-13244177028643.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-13244177045549.jpg

Puse in camara la pastrat,alaturi de celelalte doze cu fursecuri.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-59-132441770639.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 December 2011 - 11:57 PM

Foarte faine saratelele! Ies multe?

Petunela cum merg conservate in afara de cutie de tabla? Vad ca ai pus si in cutie de plastic.

#3 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 December 2011 - 12:02 AM

Vezi postareaany_annette, la 20 December 2011 - 11:57 PM, a spus:

Foarte faine saratelele! Ies multe?

Petunela cum merg conservate in afara de cutie de tabla? Vad ca ai pus si in cutie de plastic.



Ies multe,sa stii.Acum nu stiu cat e de mare e cutia in cm,dar e mare.Am si dat o portie la niste prieteni ce au fost pe la noi in timp ce le coceam si am ramas cu destule.Am copt 5 tavi,parca, cu tot cu alea rotunde.


Saratelele le-am pus in cutia de plastic ca nu mai am de tabla;toate-s pline si nu vreau sa-mi mai cumpar acum .Cutia aia ce o am inchide bine si se pastreaza totul ok in ea,cu toate ca e una ieftina de pe la Kaufland.Raman la fel de fragede si crocante in acelasi timp ,ca in prima zi.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2011 - 12:15 AM

Vezi postareapetunie, la 21 December 2011 - 12:02 AM, a spus:


Ies multe,sa stii.Acum nu stiu cat e de mare e cutia in cm,dar e mare.Am si dat o portie la niste prieteni ce au fost pe la noi in timp ce le coceam si am ramas cu destule.Am copt 5 tavi,parca, cu tot cu alea rotunde.


Saratelele le-am pus in cutia de plastic ca nu mai am de tabla;toate-s pline si nu vreau sa-mi mai cumpar acum .Cutia aia ce o am inchide bine si se pastreaza totul ok in ea,cu toate ca e una ieftina de pe la Kaufland.Raman la fel de fragede si crocante in acelasi timp ,ca in prima zi.


Ok, merci mult :( , o sa pun si eu tot in ceva de plastic ca abia daca imi ajunge ce am pentru biscuiti.
O sa ma mai uit maine dupa cutii de tabla chiar daca am vazut numai intr-un singur loc si erau cam naspa, nu mi-au placut, facute rau.

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2011 - 09:02 AM

Petu, in cazul in care se foloseste drojdia proaspata, zici ca trebuie amestecata cu un galbenus, il iei pe cel de sus :( din cele 3, nu? Nu adaugi unul in plus?

#6 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 December 2011 - 09:30 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 December 2011 - 09:02 AM, a spus:

Petu, in cazul in care se foloseste drojdia proaspata, zici ca trebuie amestecata cu un galbenus, il iei pe cel de sus Imagine postata din cele 3, nu? Nu adaugi unul in plus?


Da,unul din cele de sus.Prietena mea a folosit tot timpul drojdie uscata.Eu nu am avut ca nu prea folosesc si aseara stateam si nu stiam cum sa dizolv drojdia proaspata.A iesit ca o maioneza maglavaisul.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#7 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 21 December 2011 - 09:31 AM

Vezi postareaany_annette, la 21 December 2011 - 12:15 AM, a spus:


Ok, merci mult Imagine postata , o sa pun si eu tot in ceva de plastic ca abia daca imi ajunge ce am pentru biscuiti.
O sa ma mai uit maine dupa cutii de tabla chiar daca am vazut numai intr-un singur loc si erau cam naspa, nu mi-au placut, facute rau.


Sa ai spor :tongue3:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2011 - 10:56 AM

Nici eu n-am uscata ca nu sunt obisnuita sa o folosesc, da' nu mai tin minte daca mai am un cub proaspat in frigider, am sigur in congelator, cine stie daca mai au viata in ele :tongue3:

#9 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 December 2011 - 12:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 December 2011 - 10:56 AM, a spus:

Nici eu n-am uscata ca nu sunt obisnuita sa o folosesc, da' nu mai tin minte daca mai am un cub proaspat in frigider, am sigur in congelator, cine stie daca mai au viata in ele :biggrin:


au, activeaz-o cu juma de lingurita de zahar, chiar daca faci saratele.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2011 - 12:13 PM

incercam, o pun pe mama :biggrin:

#11 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 December 2011 - 09:21 PM

Primiti saratelele? :headbang:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1267-13249269673493.jpg

N-aveam nici gand sa fac ceva de genul,dar am vazut reteta in prima zi cand ai postat-o si-am zis ca TREBUIE!
Multumesc mult :notworthy:
Eu le.am presarat unele cu mac si altele cu susan si-a facute 100 precente cu untura,adevarat doar jumatate de portie.Tre' sa zic ca eram cu frica-n spate cand citisem ca ai avut patanie cu untura cumparata,o aveam si eu in frigider cu gand de copt cu ea cornulete.Dar am avut noroc si au iesit foarte bune.Acum le mancam si simple si cu crema de branza si icre,iar reteta e transmisa mai departe.

#12 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 29 December 2011 - 02:03 PM

Scuze ca raspund abia acum,dar abia ieri ne-am intors din tara.
Ma bucur tare mult ca v-au placut saratelele si mai ales ca reteta merge mai departe :pupic:
Sa va fie de bine!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi