Saratele,covrigei
#1
Postat 20 December 2011 - 11:51 PM
Reteta initiala este cu margarina(250 g) si untura(150 g),dar eu traumatizata de untura am pus numai margarina(400 g).
Ingrediente:
-1 kg faina
-400 g margarina
-3 galbenusuri
-200 g smantana(solida,Schmand am folosit eu)
-25 g drojdie(daca folositi drojdie proaspata o desfaceti in ulei si un galbenus de ou)
-doua pliculete praf de copt
-1 lingurita de sare
-ulei pana aluatul devine usor de modelat
Toate ingredientele se dau la robot si se framanta bine pana rezulta un aluat bun de modelat.Se imparte aluatul in trei,se intinde din fiecare bucata,pe rand,cate o foaie cam de juma de centimetru grosime si se decupeaza covrigei sau se taie cu pintenul saratele.Se unge deasupra cu ou si se presara dupa preferinta chimen,mac,susan.
Se coc la 175°C(cuptorul preincalzit) pana devin aurii .
Puse in camara la pastrat,alaturi de celelalte doze cu fursecuri.
#2
Postat 20 December 2011 - 11:57 PM
Petunela cum merg conservate in afara de cutie de tabla? Vad ca ai pus si in cutie de plastic.
#3
Postat 21 December 2011 - 12:02 AM
any_annette, la 20 December 2011 - 11:57 PM, a spus:
Petunela cum merg conservate in afara de cutie de tabla? Vad ca ai pus si in cutie de plastic.
Ies multe,sa stii.Acum nu stiu cat e de mare e cutia in cm,dar e mare.Am si dat o portie la niste prieteni ce au fost pe la noi in timp ce le coceam si am ramas cu destule.Am copt 5 tavi,parca, cu tot cu alea rotunde.
Saratelele le-am pus in cutia de plastic ca nu mai am de tabla;toate-s pline si nu vreau sa-mi mai cumpar acum .Cutia aia ce o am inchide bine si se pastreaza totul ok in ea,cu toate ca e una ieftina de pe la Kaufland.Raman la fel de fragede si crocante in acelasi timp ,ca in prima zi.
#4
Postat 21 December 2011 - 12:15 AM
petunie, la 21 December 2011 - 12:02 AM, a spus:
Ies multe,sa stii.Acum nu stiu cat e de mare e cutia in cm,dar e mare.Am si dat o portie la niste prieteni ce au fost pe la noi in timp ce le coceam si am ramas cu destule.Am copt 5 tavi,parca, cu tot cu alea rotunde.
Saratelele le-am pus in cutia de plastic ca nu mai am de tabla;toate-s pline si nu vreau sa-mi mai cumpar acum .Cutia aia ce o am inchide bine si se pastreaza totul ok in ea,cu toate ca e una ieftina de pe la Kaufland.Raman la fel de fragede si crocante in acelasi timp ,ca in prima zi.
Ok, merci mult , o sa pun si eu tot in ceva de plastic ca abia daca imi ajunge ce am pentru biscuiti.
O sa ma mai uit maine dupa cutii de tabla chiar daca am vazut numai intr-un singur loc si erau cam naspa, nu mi-au placut, facute rau.
#5
Postat 21 December 2011 - 09:02 AM
#6
Postat 21 December 2011 - 09:30 AM
Adriana, la 21 December 2011 - 09:02 AM, a spus:
Da,unul din cele de sus.Prietena mea a folosit tot timpul drojdie uscata.Eu nu am avut ca nu prea folosesc si aseara stateam si nu stiam cum sa dizolv drojdia proaspata.A iesit ca o maioneza maglavaisul.
#7
Postat 21 December 2011 - 09:31 AM
any_annette, la 21 December 2011 - 12:15 AM, a spus:
Ok, merci mult , o sa pun si eu tot in ceva de plastic ca abia daca imi ajunge ce am pentru biscuiti.
O sa ma mai uit maine dupa cutii de tabla chiar daca am vazut numai intr-un singur loc si erau cam naspa, nu mi-au placut, facute rau.
Sa ai spor
#8
Postat 21 December 2011 - 10:56 AM
#11
Postat 26 December 2011 - 09:21 PM
N-aveam nici gand sa fac ceva de genul,dar am vazut reteta in prima zi cand ai postat-o si-am zis ca TREBUIE!
Multumesc mult
Eu le.am presarat unele cu mac si altele cu susan si-a facute 100 precente cu untura,adevarat doar jumatate de portie.Tre' sa zic ca eram cu frica-n spate cand citisem ca ai avut patanie cu untura cumparata,o aveam si eu in frigider cu gand de copt cu ea cornulete.Dar am avut noroc si au iesit foarte bune.Acum le mancam si simple si cu crema de branza si icre,iar reteta e transmisa mai departe.
#12
Postat 29 December 2011 - 02:03 PM
Ma bucur tare mult ca v-au placut saratelele si mai ales ca reteta merge mai departe
Sa va fie de bine!