Reteta mea de chec simplu este:pt un ou 2 linguri de zahar,2 linguri de faina,2 linguri de ulei,esente,cacao
Cind fac in tava de chec mica fac reteta pt 6 oua,acum am facut in tava de cozonac mai mare din 8 oua
Am batut spuma 8 albusecu un praf de sare,am inceput continuind baterea sa adaug,16 linguri de zahar in ploaie,am continuat sa inglobez galbenusele cite unul,apoi pe rind 16 linguri de ulei,aci se termina cu batutul ca trecem la faina care se amesteca usor de sus in jos cu miscari circulare ca sa nu stricam spuma,am adaugat astfel doar 12 linguri de faina moment in care am inpartit compozitia in doua,in prima jumatate am adaugat inca 2 linguri de faina si esenta de vanilie(si putina coaja si zeama de lamiie casa-mi place mie),in a doua jumatate,am adaugat 2 linguri de cacaua buna amara si esenta de rom.
In tava unsa cu ulei tapetata cu faina am pus in mijlocul tavii un fir lung(dealungul tavii)de compozitie alba, deasupra am pus la fel un fir de compozitie neagra(cu cacao)continuind asa(tot pe mijlocul tavii) fara sa amestec sau ceva ca rindurile se formeaza singure de la sine pina la terminarea compozitiei,deasupra mie imi place sa presar si miez de nuca,am copt in cuptorul dinainte incins la foc mediu fara sa deschid usa.
Pt. a verifica daca e copt proba cu scobitoarea.
Initial eu am incercat si reteta originala a doamnei poca dar nus' de ce mie nu prea mi-a placut ca mi-a iesit cam des este cel din stinga sper ca se observa diferenta.
Sper sa va placa multumesc doamnei Poca,multumesc fetelor.